Vocea clientului BCR - Credit nevoi personale

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BCR - Credit nevoi personale

05 Iulie 2010

Ma alatur si eu petitiei dvs. Cred ca eu detin recordul cu dobanda (variabila cica, dar neschimbata de doi ani) de referinta de 16.2% + marja de 4pp + acel comision de risc nesimtit de 100 lei lunar. Rata lunara de 770 lei la un credit pe 10 ani in valoare de 34.800 lei. Astia chiar iau pielea .

Pandele Gabriela (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit nevoi personale

01 Iulie 2010

Angajatii BCR-ului refuza sa aplice noile norme prevazute de OUG 50/2010 pe motiv ca nu au primit de la centrala noile acte aditionale si ca dispun de o perioada de gratie de 90 de zile pentru modificarea dobanzii variabile interna in dobanda variabila in functie de EURIBOR si eliminarea comisionului de risc, acesta fiind perceput abuziv. Mi-au spus ca pot semna un act aditional doar daca vreau sa rambursez anticipat. Am facut notificare catre banca si astept raspuns in 30 de zile. Presupun ca ei vor sa faca aceste modificari in ziua 89. Tin sa metionez ca am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in anul 2008 in euro cu dobanda variabila asa zisa afisata in banca, dobanda care nu s-a mai schimbat din toamna acelui an iar dupa aceste modificari rata imi va scadea cu peste 120 de euro, iar BCR-ul doreste sa te incarce cu dobanzi si comisioane astronomice, cum au fost obisnuiti. Sunt foarte curios sa vad ce marja de dobanda vor aplica pentru clientii vechi, presupun ca mai mare. Sper sa ne putem strange toti cei care au suferit abuzurile acestei banci si sa le cerem socoteala in instanta pentru toti acesti ani cu dobanzi asa zise variabile si comisioane nejustificate.

Robert Culea (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit nevoi personale

29 Iunie 2010

Cunoscand noile reglementari ale OG 50 am facut demersuri pentru refinantarea creditului pe care il aveam la BCR (nevoi personale, dobanda variabila care a crescut de la 12,3% la 18,25% si nu a mai scazut de un an, rata mult prea mare si comision de rambursare 4,5%) la alta banca, inca de la inceputul lunii iunie. Cand OG a intrat in vigoare si eu aveam creditul aprobat astfel incat, pe data de 23.06, prin transfer bancar banii au ajuns la BCR plata facandu-se pe baza fisei creditului ceruta de la BCR pe 22.06. Ei, problemele erau departe de final! Mergand la BCR pentru incheierea "oficiala" a situatiei am avut parte de mai multe amanari, am facut cerere sa se respecte Ordonanta(!!!!) si sa nu platesc comision de rambursare anticipata, mi s-a incasat comision de risc si dobanda pentru credit pe 2 zile, ca si cand nu l-as fi achitat etc. Practic plata facuta pe 23.06 prin transfer bancar a fost "recunoscuta" de BCR doar in 25.06 desi angajata bancii a verificat si confirmat existenta banilor in cont in 23 dupa-amiaza. Am inchis toate conturile in 28, dupa mult stres, multa suparare si mai multi bani decat ar fi trebuit. De ce va scriu? Tot ce am invatat stiu de la Conso! Prin voi si prin comentariile postate de alti cititori am dobandit curaj si incredere. Am reusit sa plec de la BCR, asta este marea realizare! Va doresc succes celor care veti vrea sa faceti pasul si mai ales va doresc sa aveti ochii larg deschisi celor care veti semna cu ei acte aditionale. Sa nu aveti incredere este cel mai bun sfat pe care vi-l pot da!

Diana Budacean (Dej, Cluj)

BCR - Credit nevoi personale

24 Iunie 2010

Am luat de la BCR un credit de nevoi personale, in 2006, si mi-au crescut dobanda (variabila ce-i drept) de la aproximativ 7% la 21%. Acum nu au nici un interes sa renegocieze dobanda, nici sa acorde un credit de refinantare. Motivul? Pentru ca nu am 12 luni de munca neintrerupt pe Carnetul de munca, respectiv am fost disponibilizat in 31 august 2009, iar intreruperea a durat pana in 6 noiembrie 2009, cand am inceput sa lucrez ca PFA pentru o alta firma. Cat de stupid poate sa fie acest regulament al BCR? Eu cred ca cerintele lor sunt ridicole si nesimtite, nu au nici un respect si intelegere fata de client. Rusine!

Arthur Mustafa (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit nevoi personale

24 Iunie 2010

BCR-ul inca refuza sa aplice noile prevederi ale ordonantei, nu ma mira pentru ca sunt un cosmar: dobanzi exagerate, comisioane peste comisioane, te jupoaie efectiv. Se poarta cu clientul de parca ar fi ultimul om. Sfatuiesc pe toata lumea sa nu ia nimic de la aceasta banca, astia iti percep taxe si pentru aerul respirat la ei in unitate. Sper sa termin acest cosmar cat mai curand cu o refinantare la alta banca mai omeneasca.

alina dragomir (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit nevoi personale

23 Iunie 2010

Salut, Auzind stirile despre Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50/2010 prin care comisioanele de rambursare anticipata sunt coborate sau dupa caz anulate m-am grabit catre prima agentie BCR sa rog pe cineva sa imi faca un calcul. Chiar daca am ajuns spre final de program functionarul m-a primit si m-a ascultat. Mi-a cerut un buletin m-a verificat si spre stupoarea mea mi-a explicat ca rambursarea anticipata nu se poate face decat dupa 90 zile de la publicarea respectivei ordonante. I-am explicat ce am auzit si citit insa mi s-a comunicat ca nu se poate. Angajatul de la ghiseu mi s-a parut bine intentionat si am plecat spre casa plin de contradictie. Voi ce credeti? Eu inca oscilez: angajatul nu stia de legea? era instruit sa nu stie? era la sfarsitul programului si nu mai avea chef? nu am vorbit eu clar? aveam o privire modesta? sau cate putin din toate...

Comsa Mihai (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus