Vocea clientului BCR - Economisire-Creditare

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BCR - Economisire-Creditare

12 Ianuarie 2017

Am facut in martie 2015 (la indemnul unui angajat al bancii BCR) un contract de economisire-creditare pe numele meu si unul pe numele copilului meu in varsta de 14 ani. Desi am intrebat de cateva ori, daca este posibil contractul cu un minor, am fost asigurata ca nu este nicio problema. Am achitat luna de luna sumele stabilite pentru ambele contracte. Acum vad ca situatia este foarte incalcita si ca am luat teapa ca si voi. Intrebarea mea este ce vom face de aici inainte... adica incercam sa ne adunam toti cei pagubiti si sa-i actionam in judecata sau merge fiecare pe drumul sau incercand sa mai recupereze....nimic.

Irina Deleanu (Galati, Galati)

Raspunsul BCR

BCR Banca pentru Locuinte apara interesele clientilor sai Bancile pentru Locuinte (Sistemul Bauspar) reprezinta o institutie europeana de traditie de peste 100 de ani. Sistemul Bauspar din Romania, introdus in anul 2002, urmareste intocmai filozofia si practica Sistemului Bauspar european de a stimula atat economisirea cat si creditarea persoanelor fizice pentru case mai bune, mai sigure, mai sanatoase pentru cei care le locuiesc. Legislatia nationala care reglementeaza acest sistem este in perfecta armonie cu legislatia si practica europene. Situatia creata este generata de o decizie a Curtii de Conturi in baza unei interpretari proprii pe care o consideram neconforma cu legea sistemului de economisire creditare actuala. Decizia Curtii de Conturi itereaza faptul ca pentru a incasa prima de stat (datorata conform prevederilor legale in vigoare, daca este indeplinita perioada de economisire de 5 ani fara niciun fel de justificare suplimentara) intreaga suma acumulata trebuie sa fie utilizata de catre clienti in scop locativ. Curtea de Conturi, a dispus in mod discriminatoriu ca in cazul clientilor persoane in varsta (peste 65 de ani), dar si a minorilor, sa nu mai fie acordate primele de stat si dobanzile aferente. BCR Banca pentru Locuinte considera ca situatia creata de Curtea de Conturi se datoreaza unei interpretari proprii a legislatiei aplicabile si nu este in linie cu prevederile legale si practica bancara din ultimii 10 ani. BCR Banca pentru Locuinte va apara interesele clientilor sai de efectele negative ale deciziei Curtii de Conturi. Drept urmare, am contestat in justitie decizia emisa de Curtea de Conturi a Romaniei, considerand-o neconforma atat cu principiile europene, cat si cu legislatia aplicabila sistemului de economisire creditare. BCR Banca pentru Locuinte a luat decizia pentru moment, pana la finalizarea litigiilor impotriva Curtii de Conturi, de a plati, din resurse financiare ale bancii fondurile echivalente primei de stat cuvenite clientilor. Va asiguram ca vom face tot posibilul pentru ca relatia de buna colaborare in spiritul bunei-credinte, manifestate pana acum atat de clientii nostri, cat si de BCR Banca pentru Locuinte sa nu fie influentata negativ de catre o decizie neconforma cu legislatia aplicabila sistemului de economisire creditare a Curtii de Conturi bazata pe o interpretare pe care o consideram nelegala. Ne cerem scuze clientilor pentru neplacerile create si reiteram faptul ca situatia creata este independenta de vointa noastra. Ii asiguram pe clientii nostri ca BCR - Banca pentru Locuinte a depus si va depune toate eforturile pentru respectarea intocmai a obligatiilor contractuale, in conditiile legislative existente.

BCR - Economisire-Creditare

10 Decembrie 2016

Asemenea altor persoane am incheiat atat eu cat si sotul meu un contract cu BCR BPL de economisire-creditare . (cel cu prima de la stat de 25% din valoarea anuala depusa, dar care nu poate depasi 250Euro anual..) La fel ca multi alti oameni ce se regasesc in situatia mea, am aflat ca nu pot beneficia de acea prima (desi anul trecut ..la data scadenta a celor 5 ani era trecuta in contul meu..si as fi putut chiar sa o incasez). Eu mi-am respectat contractul incheiat si semnat cu BCR BPL, dar deoarece din ce am inteles acestia se afla in proces cu Curtea de Conturi nu pot beneficia de primele stipulate in contract si existente in cont, ajungand la situatia stupida incat daca as scoate acum banii economisiti ar fi mai putini decat am depus. (considerand comision de deschidere ,etc.) Banuiesc ca mai sunt persoane cin aceasta situatie, sunt disponibil pentru a ma alatura ca parte civila intr-un eventual proces

georgiana tana (Brasov, Brasov)

BCR - Economisire-Creditare

17 Iunie 2015

Oameni buni. Am dus la capat contractul. Am fost de la inceput interesat doar de partea de economisire , nu am vrut credit. Adica am depus anual 1000 de euro si am luat dupa 5 ani doar din prima de la stat 1250 euro. Din dobanda oferita de banca s-au acoperit lejer comisioanele. Evident acest produs NU este pentru cei ce nu pot astepta 5 ani. Dar e la fel de adevarat e ca e produsul cu CEA MAI MARE DOBANDA DE PE PIATA. Cu conditia sa ai rabdare. Ultima prima intra in cont cu intarziere, intr-un cont pe care il indici tu, in momentul cand statul plateste. BCR nu va da din buzunarul propriu prima de la stat!! Sunt de acort ca au mult de lucrat la transparenta dar vreau sa va zic ca se poate. PS: primele de la stat in ultimii 2 ani au intrat mult mai usor decat in 2011-2012

Cristian Coroban (Targu Mures, Mures)

BCR - Economisire-Creditare

12 Decembrie 2014

Aceeasi experienta neplacuta am avut si eu legata de bpl.Comisioane luate anticipat ,consiliere f.slaba si timp de asteptare exagerat pt.a.mi recupera banii .Prima de la stat nu am primit.o nici acum motiblvand ca nu am solicitat.o.Dar nimeni nu m.a anuntat .motiv pt.care o sa.i dau in judecata .Nesimtire crasa si lipsa de respect dupa ce ti.au luat banii .Lipsa unui consilier in fiecare judet pe bpl spune cat de seriosi sunt .iar de comunicare prin e.mail pe la ei nu s.a auzit .RUSinos si scandalos !!!Mergeti cu reclamamtii .poate asa se trezesc la realitate !!!

nicolae moaca pop (Ploiesti, Prahova)

BCR - Economisire-Creditare

02 Februarie 2012

Ieri am trecut pe la o sucursala BCR pt a ma interesa de un depozit de economisire si mi sa recomandat si mie acest depozit de economisire creditare am facut un contract dar acum citind mai bine toate parerile celor care au deja un astfel de depozit am realizat ca nu am fost inteleasa cu privire la "economisire" eu am nevoie de un depozit la termen in care sa imi pun deoparte o anume suma de bani lunar la care sa pot apela o data la un an,doi in caz de nevoie nu am nevoie de un depozit la care daca apelez sa imi fie luate o groaza de comisioane deci de fapt sa nu mai am ce lua la nevoie.Asa ca....as dori sa stiu daca pot renunta la acest contract in favoare unuia care sa imi inteleaga nevoile!!!!Sau ce pot face in privinta aceasta tinand cont ca ma aflu inca in primele 10 zile de la semnarea contractului???????URGENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anca Mirela Vasiliu (Tulcea, Tulcea)

Inapoi sus