Vocea clientului BCR - Credit nevoi personale

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BCR - Credit nevoi personale

08 Septembrie 2010

Am contractat un credit de nevoi personale la bcr in nov 2007, m-am imbolnavit in anul urmator, pensionata pe caz de boala gr II, accentuat. La 01.02.2009, cu boala rara, fara leac, SCLEROZA MULTIPLA, banca a stiut de la inceput situatia mea financiara, veniturile scazand la mai putin de jumatate, nu m-au luat in seama. Din 571 lei pensia mea, am platit in fiecare luna cate 500 lei, rata ajunsese la 1600 lei, diferenta de bani mi-a trecut-o la zile intarziere, ajungand la mai mult de 300 zile. Precizez ca din momentul pensionarii, banca desi a stiut nu m-a ajutat. Am inceput cu memorii peste tot. In cele din urma, nu stiu de unde, mi s-a aprobat restructurarea creditului, am fost chemata la banca pe data de 10.12.2009 si neputand urca in banca, a coborat jos in fata bancii doamna care raspundea de creditul meu unde am semnat Actul aditional prin care s-au scos toate comisioanele, dobanda ramanand la 5.5%. Surpriza a venit pentru mine in martie 2010 cand m-am trezit ca creditul meu a fost dat la o firma recuperatoare. Am imprumutat 65000 lei, am platit corect doi ani din zece, soldul la semnarea actului adititional era de 58000 lei. Acu am in fata un angajament de plata trimis de Kruk,care ma someaza sa semnez angajamentul de plata, pentru suma de 70000 lei, la cat s-au ridicat penalizarile. Interesant este faptul ca firma recuperatoare nu ia in calcul si nu recunoaste actul aditional. Nu pot sa spun cat ma costa medicamentele intr-o luna si restul cheltuielilor pe care le-a preluat sotul. De la bcr am mai avut credite, nu am fost un rau platnic pana m-am imbolnavit. Va rog din suflet, dati-mi un sfat cat mai repede, ce sa fac, sa semnez angajamentul de plata sau...?

Cornelea Balan (Falticeni, Suceava)

BCR - Credit nevoi personale

01 Septembrie 2010

Am un credit de nevoi personale la BCR. Am fost de trei ori la BCR sa-mi dea actul aditional. Nu am avut cu cine sa discut, functionara fiind foarte nervoasa, tipa ca am incheiat un contract si sunt obligata sa-l respect. I-am cerut explicatii referitoare la comisionul de risc, care e de 56 euro/luna. Singurul raspuns a fost ca "centrala" stie, de acolo se hotaraste. Am sunat la BCR-Bucuresti. Alt incompetent m-a trimis la banca la care am facut imprumutul. Bataie de joc! Ma intreb daca in tara asta e cineva competent sa ne spuna cum e cu OUG 50/2010.Pentru ce s-au mai obosit daca nu e valabila pentru banci?? Doar sa se afle in treaba? Nu e adevarat ca nu mai au profit! Daca era asa functionarii erau informati, vorbeau frumos, fara sa tipe, fara amenintari iar "negocierea contractului" nu insemna sa ti se puna in fata un contract gata tiparit. RUSINE BCR!

cornelia fatu (Braila, Braila)

BCR - Credit nevoi personale

20 August 2010

Sunt bugetar si mi s-a diminuat salariul cu 25% + sotul este in somaj (sotul este coplatitor la ambele credite). Am 2 credite de nevoi personale la bcr si m-am dus sa le restructurez, dar nu am avut cu cine sta de vorba, pentru ca angajatul bancii incerca sa ma convinga sa fac alt credit de refinantare (care presupune alte costuri dupa cum stiu eu) si eu nu am fost de acord. Cui ar trebui sa ma adresez ca sa rezolv problema pentru ca, sincer, nu mai am de unde sa platesc?

monica hodrea (Ploiesti, Prahova)

BCR - Credit nevoi personale

12 August 2010

Am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca in Noiembrie 2007. La vremea respectiva nu ma pricepeam prea bine la dobanzi si indici bancari etc. asa ca am luat un credit in Euro fara Euribor doar cu dobanda Bancii BCR + marja, cu primele 3 luni dobanda fixa si dupa aceea variabila. Daca va vine sa credeti nici pana in ziua de astazi nu mi-a scazut rata la BCR desi am dobanda variabila. Am facut reclamatie la ANPC deoarece nu este normal sa am aceeasi rata avand in vedere ca odata cu recesiunea toti indicii bancari au scazut (Euribor, Robor etc). Raspunsul ANPC a fost ca felul in care banca imi calculeaza dobanda este secret si nu pot afla sau calcula singur in functie de unii indici bancari transparenti. Rata se calculeaza : dobanda BCR + marja (care este fixa). In urma reclamatiei ma suna directoarea de sucursala vezi doamne sa vorbeasca cu mine. Nu a facut decat sa ma ia fraier cum face cu toti si sa imi spuna ca nu are cu ce sa ma ajute si ca dobanda o calculeaza BCR dupa cum se trezesc functionarii dimineata si este sectret. Si uite asa am aceeasi rata uriasa de 3 ani de zile aproape si am mari probleme in achitarea ei doarece mai am 2 credite : unul de nevoi personale la Piraeus si unul ipotecar la Banca Romaneasca. Ca sa nu mai vorbesc de penalizarile uriase care se aplica daca nu platesc rata (se ajunge pe luna la o rata de 330 euro si la penalizari de 20 - 40 euro pe luna, ceea ce este urias). Tot incerc de 4 luni sa obtin o perioada de gratie si functionarele de la Sucursala Sectorului 2 pur si simplu nu doresc sa ma ajute chiar daca am oferit toate actele, chiar mi-au cerut acte suplimentare care nu erau necesare (am aflat ulterior) . In consecinta mai spun ca BCR este cea mai mare teapa posibila si sunt niste e******. In loc sa te salveze te ingroapa si mai tare si se mai mira de ce au cei mai multi restantieri.

Valentin Pascu (Bucuresti, Bucuresti)

BCR - Credit nevoi personale

10 August 2010

Am fost la BCR sa vad ce trebuie sa fac ca sa nu mai platesc comisionul de risc la 2 credite de nevoi personale pe care le am. Am primit raspunsul standard ca "banca are la dispozitie 90 de zile...". Asa ca am demarat o actiune impotriva lor, cereri de eliminare, cereri de restituire, am solicitat raspuns scris la aceste cereri (inca il mai astept :) de vreo 30 de zile), asa ca a trebuit sa fac doua sesizari la ANPC. In rest ce sa spun, contractele sunt vagi, scumpe, te taxeaza la orice, mie de exemplu mi-au bagat pe gat un extras de cont de 1 RON, pe care nu l-am solicitat. Acum astept scrisorile pentru conditiile noi conform OUG 50 /2010, si eventual o sa refuz aceste conditii daca nu mi se par acceptabile.

Cosmin Giurgiu (Cluj-Napoca, Cluj)

BCR - Credit nevoi personale

19 Iulie 2010

Eu am un credit cu dobanda variabila revizuibila semestrial. Am solicitat detalii despre modul de calcul al dobanzii, precum si alinierea in functie de ordonanta 50/2010. Despre prima mi-au raspuns aceleasi chestii din contract: cheltuieli de finantare ale bancii si dobanda interna a bancii, fara formula sau ceva... iar despre a 2 problema mi-au raspuns ca ordonanta le da 90 de zile sa faca demersurile necesare. Sunt curioasa in ce se va transforma comisionul de risc.

luminita michai (Galati, Galati)

Inapoi sus