Vocea clientului BCR - Credit nevoi personale

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BCR - Credit nevoi personale

14 Iulie 2010

Buna seara. Ma alatur si eu, ca multi altii petitiei virtuale contra institutiei bancare care da bani cu camata, denumita BCR. Constatam cu totii, din pacate, ca suntem jecmaniti de aceasta banca, fara ca nimeni sa ia vreo masura impotriva acestor camatari. Degeaba suntem in UE, ca suntem tratati ca din lumea a 3a . Am contractat in anul de gratie 2006 un credit (cea mai mare greseala ) de nevoi personale, de la bcr de 200.000.000 lei vechi, cu o rata la acel moment de 3.800.000, pe 10 ani. Din 2008, rata a crescut pana la 4.700.000. Am solicitat bancii, in scris, formula de calcul pentru acest credit si am primit, dupa mai multe insistente, o scrisoare in care imi era descrisa o formula pe care nu o pot intelege, neavand nimic comun cu actuala lege - asta se intampla in luna mai. In acest moment sunt foarte curios daca prevederile oug 50/2010 vor fi respectate sau daca cineva in tara asta va obliga aceasta banca sa respecte legea din Romania, pentru ca, dupa cum stiti si d-voastra, in Europa dobanzile sunt mult mai mici decat la noi. Daca autoritatile nu ne ajuta sa sprijinim cu totii o asociatie care sa actioneze in judecata, chiar si la forurile europene, aceasta '' banca" face camata cu acte in regula .

florinel branza (Braila, Braila)

BCR - Credit nevoi personale

12 Iulie 2010

Una de bine... Despre ovd-ul aprobat pe numele fostului sot pe un cont al carui titular eram, am mai scris. Ca el nu a mai platit si am inceput sa fiu eu penalizata la creditul pe care il am la BCR din pricina acelei nerespectari a obligatiei lui de plata, am mai scris. Ca am corespondat cu ei pentru solutionare, iarasi am mai scris. Ca mi-a crescut dobanda mai mult decat pot eu, si altii ca mine intelege, am mai scris. Ce nu am mai scris este ca am avut norocul la un moment dat sa intalnesc la BCR un consilier care nu numai ca a avut rabdarea de a asculta si intelege ce se petrecuse, dar a si facut tot ce putea face pentru a solutiona nedreptatea ce mi se facea. Cu profesionalism! Iata ca acum, demersurile au dat in sfarsit roade: ovd-ul si toata datoria de plata a trecut la titularul de drept, informatiile negative pe numele meu de la biroul de credit au fost eliminate si sumele incasate ca si penalitati mi-au fost restituite. Si sunt si mult mai prompti in corespondenta! Daca si ce efect a avut interventia Conso.ro numai partile pot sti! Oricum, iata se intampla si cate ceva bun la BCR! Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului! Dar: ce ne facem cu dobanzile, cu imposibilitatea de a mai sustine creditele, cu imposibilitatea de a accesa refinantari?! Cu inflexibilitatea impusa nu stiu: de ordonante, de BNR, de Dumnezeu?! Mai am un hop de trecut la BCR.:(( Toate bune va doresc tuturor!

luminita michai (Galati, Galati)

BCR - Credit nevoi personale

08 Iulie 2010

Acum 4 ani am contractat un credit de nevoi personale de la bcr la care am achitat lunar ratele fara intarzieri majore. Mentionez faptul ca timp de 4 ani mi-a crescut dobanda simtitor de la 290 ron la 4010 in prezent. Nu am zis nimic si am platit inclusiv luna in curs, problema apare de luna asta deoarece nu mai am cu ce sa platesc deoarece am pierdut 500 ron la salariu. Acum o luna si ceva am fost la sediu bcr si am vorbit cu directorul sucursalei. Acesta mi-a prezentat niste variante de restructurare a creditului, am optat pentru o varianta care mi s-a parut mai convenabila. Directorul respectiv a facut niste calcule si mi-a spus ca le va inainta mai sus. A spus ca ma va suna sa-mi spuna ce au hotarat cei de la centru, iar pana in prezent nu am fost instiintat de nimic. Mentionez ca daca nu-mi va restructura de urgenta creditul incepand cu luna asta voi ingrosa randurile datornicilor. Asta e tara in care traim, bancile continua sa ne ia pielea de pe noi fara ca statul asta de... sa intervina in vreun fel.

adrian nedelcu (, )

BCR - Credit nevoi personale

07 Iulie 2010

Buna ziua. Sa va spun si eu pasul meu, ca nu primesc nici un raspuns de 2 luni de cand trimit sesizari la BCR, BNR, uniunea bancilor din Romania si de curand si la ANPC. Iata situatia mea: 1. Credit de nevoi personale: 15.000 euro din 07.09.2007 - sold: 13.109.78 euro, deci pana acum am rambursat din 2007 doar 1890,22 euro Din rata de 216 euro lunar, doar 41,32 euro merg la rata, restul sunt pentru dobanda si comisioanele lunare. 2. Credit ipotecar: 23.250 euro, din 24.10.2007 - sold: 22.729,59 euro, deci pana acum am rambursat din 2007 doar 520,41 euro !!!!!!! Din rata de 216 euro lunar, doar 12,81 euro merg la rata, iar restul sunt pentru dobanda si comisioanele lunare. Camatarii sunt mici copii pe langa BCR. Si nu primesc nici un raspuns, nici un aditional la contract, nimic. Ce as putea sa fac sa scap de acest credit?

Luciana Lucia (Braila, Braila)

BCR - Credit nevoi personale

06 Iulie 2010

buna seara, Am si eu un credit de nevoi personale la BCR, in valoare de 20.000, din anul 2007, pe 10 ani, fara ipoteca, care initial a fost cu aceeasi rata pe toata durata desfasurarii lui 350 lei/luna. Spre surprinderea mea, dupa mai bine de un an, la momentul platii ratei, mi-a cazut efectiv fata pe jos cand a trebuit sa achit rata cu 100 lei mai mult. Pe langa faptul ca nu am primit instiintare de la domniile lor despre modificarea ratei, la incheierea contractului nu am primit nici macar o copie din contractul semnat cu ei si ce-i drept nici nu l-am cerut. Nu ma intrebati de ce? Se pare ca colosul BCR a inceput vanatoarea de caprioare si anume, in decursul lunii martie am primit de la ei un act aditional prin care mi s-a oferit o dobanda mai mica la credit, cu conditia sa o pastrez pana la sfarsitul creditului. Amin. Ce sa fac oameni buni?. multumesc

Coszmin-Ioan Cimpean-Radomir (Zalau, Salaj)

BCR - Credit nevoi personale

05 Iulie 2010

In anul 2007 am achizitionat un credit, de nevoi personale, in lei de la "fostul BCR", care la acea vreme era, pentru muritorii de rand, o catedrala bancara la care oricat de credincios erai, avea pacate. Odata cu incheierea contractului de creditare pe langa faptul ca nu am primit un exemplar din contract, pe langa faptul ca am primit mai mult cat am solicitat, sa ma incadrez peste pragul de 200 mil. lei, pentru a fi luat in evidente cu credit, si mai ales pe langa faptul ca la momentul ridicarii sumei de bani, am fost trimis in bataie de joc la alta caserie, unde, dupa ce am stat la coada mai bine de o ora, am fost trimis in cele din urma la caseria unde mi s-a facut ordinul de plata toate au fost in regula. Toate bune si frumoase, dar, in acea perioada tumultoasa pentru BCR si angajatii sai, a venit marele val al schimbarii care a adus cu el schimbarea stapanilor si totodata a dobanzilor, care au explaodat intr-un ritm ametitor.

Coszmin-Ioan Cimpean-Radomir (Zalau, Salaj)

Inapoi sus