Opinii clienti Raiffeisen Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Raiffeisen Bank - Overdraft/Descoperit cont

11 Mai 2018

Angajatii - Raiffeisen Bank -dau dovada de incompetenta, nu-ti pot furniza informatii ce tin de institutia pt.care lucreaza si despre serviciile oferite de catre aceasta . Daca esti clinic sanatos cu siguranta dupa ce ai parte de :conversatii interminabile si cu plasarea de la un departament la altul si cu informatii care nu-ti sunt de folos si o mare lipsa de interes din partea lor, sigur ajungi sa te tratezi la un spital de boli mintale! Am un credit si un Overdraft pe acelasi cont, in luna Decembrie am ramas fara loc de munca, zic sa sun si sa anunt banca ca-i posibil sa intarzii cu plata. Cred ca in timp ce vorbeam cu ei mi-au blocat contul! Mi se spune ca atunci cand ma angajez sa duc o copie a contractul de munca si o ,,adeverinta,, de la contabilitate precum ca anajatorul imi va vira banii in contul ce il am deschis la Raiffeisen. In februarie duc cele cerute la o agentie, doar ca-contractul este pe perioada determinata de 3 luni, angajatorul are acest drept, si mi se spune ca contul meu va fi deblocat! In acest timp nu am platit rata pt. ca toti banii care ii depuneam ar fi mers catre descoperirea de card! In luna martie merg sa-mi scot salariul si sa las rata ce trebuia platita la zi! Mare surpriza... cont blocat! Nu-mi pot scoate banii si se pare ca cei de la banca nu stiu ca Nu au Voie sa-mi puna oprire pe tot salariul, legislatia din Romania nu permite!! Mi se cere iar copie la contract + acea raspundere a angajatorului ca..mi se va vira banii in contul deschis la ei. Merg si le duc toate cele cerut.. ..dupa cateva zile merg sa-mi verific contul....BLOCAT! Sun si mi se spune ca: - Pana nu-mi acopar toata descoperirea de credit , contul va ramane blocat pt. ca am contractul pe perioada determinata! Minunat! Le spun ca angajatorul imi va face contract pe perioada nederminata incepand din 1Mai! Surpriza dupa vreo 5zile ma suna cei de la banca sa-mi spuna ca imi pot retrage banii si ca in final mi-au deblocat contul.! Merg si las si rata! Dar la inceputul lunii aprilie, cred ca de pe 2 aprilie, ma asteapta iar un CONT BLOCAT! Sun la ei si vor sa le duc aceleasi acte! Perfect , uite aaa te lasi pagubas! Asa ajungi sa fii dat la Biroul de Credite ...cu ajutor din partea bancii care iti spune, ....daca ai greutati cu plata creditului.... suna ! Te ajutam sa ramai dator pana iti ies peri albi!!

Daniel Grigore (Iasi, Iasi)

Raiffeisen Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

10 Aprilie 2018

Astazi (10.04.2018) am fost la Raiffeisen pt a ma consulta in vederea unui credit “prima casa “ si acea d-soara...habar nu avea sa imi spuna ce vechime trebuie sa am , ce dobanda am, daca muncesc la “stat” cu atât mai putin sa mi se aprobe vreun credit , si o alta problema ca nu am avut niciodata un ctr de credit ..”imi scad sansele “sa ma încadrez in “baremele” lor . O domnisoara nepregatita! Pacat ca nu au oameni într-adevar pregati?i !

Topal Elena (Tulcea, Tulcea)

Raiffeisen Bank - Credit nevoi personale

29 Martie 2018

Buna ziua, am facut un credit nevoi personale pe o perioada de 10 ani.Timp de 7 ani am platit acest credit fara restante cam de doua ori, diferenta de credit am facut refinantare de la brd. In momentul refinantarii acele functionare care timp de 7 ani si-au luat salariile din dobanda mea platita nu doreau sa accepte acesta plata finala prin refinantare. Sotul meu a trebuit sa plateasca 65 lei doar pentru a semna cererea finala. Este jaf la drumul mare. Feriti-va de acesta banca sunt mai rai ca camatarii si nu au nici un pic de respect pentru clientul corect care ii suporta. Te insela din prima clipa de cand ai intrat in aceasta banca. Dupa o aproape o luna sotul meu nu a reusit sa inchida definitiv acest credit chiar daca banii sunt în contul lor. Angajatele au o mare scarba fata de clienti, habar nu au, angajarile au fost facute numai pe relatii, nepotisme si altele, nu au nici un fel de respect ce sa mai vorbesc de cunottinte bancare. Adica de respectul fata de clientii care in aceste conditii grele isi platesc ratele la timp. Aceste angajate din Piatra Neamt ar trebui educate, formate trimise la scoala si dupa aceea ar trebui sa intre in contact cu clientii

Monica Vi?an (Piatra Neamt, Neamt)

Raiffeisen Bank - Credit nevoi personale

11 Martie 2018

Cea mai neplacuta si marsava experienta din viata mea a fost cu Reiffeisen Bank. Acum cativa ani am deschis la Reiffeisen Bank Timisoara, 2 conturi, unul in lei si unul in Euro, ambele cu card atasat. Am facut o depunere numerar in Euro adusi de acasa. Am depus bani si in contul de lei. Pana aici simplu si elegant, dar a venit si momentul cand a trebuit sa retrag Euro din contul de Euro: Surpriza!!! Noi nu eliberam Euro, a spus domnisoara de la ghiseu. Va pot elibera lei la cursul zilei. Ce sa spun...agitatie mare; m-am dus acasa si am revenit cu foaia de varsamant ca sa arat ca am depus Euro si ca vreau tot Euro inapoi. A ramas cum au spus ei: am primit lei la un curs inferior stabilit de Reiffeisen. Mai bine tineam banii acasa...Mizerabili... trebuiau sa spuna asta inainte de a deschide un cont in Euro. Apoi am facut mai multe reclamatii pe e-mail, m-a sunat cineva si m-am prezentat pentru clarificari la Agentia din Calea Circumvalatiunii, Timisoara. Mi-a cerut cardul de Euro o domnisoara, apoi s-a dus inauntru si a vorbit cu cineva de la ei, apoi s-a intors, a luat perforatorul si mi-a gaurit cardul de Euro, apoi m-a trimis la casierie cu un act ca sa-mi ridic ceva rest ramasi in cont, sigur in lei. Gata! a spus catre mine...acum v-am inchis contul in Euro, daca tot sunteti nemultumit... Partea cu creditul de nevoi personale este cel mai bun exemplu de neprofesionalism. Acum cativa ani am facut un credit de nevoi personale in Euro valoare sub 500 Euro, pe 3 ani. Cand mai erau 3 rate ramase de plata m-am dus la Agentia de pe str. Aries si am facut o cerere de rambursare anticipat a creditului si am depus echivalentul a 60 Euro in cont. Cererea a fost inregistrata si transmisa catre Bucuresti, dar nu a bagato nimeni in seama. Apoi am plecat in strainatate unde am stat 3 luni. Acolo am folosit cardul pentru retrageri de numerar. Cand m-am intors acasa..surpriza: Sunteti in CRB deoarece nu ati achitat ultimele 3 rate dintr-un credit. Este inutil sa va spun ca am umblat peste tot am sunat la toate institutiile posibile...raspunsul a fost clar: daca baca Reiffeisen v-a introdus in CRB tot ei va pot scoate. NU este asa. Sigur ca imediat ce am fost anuntat am depus numerar contravaloarea ratelor restante+ penalitati dar degeaba. Eram deja in CRB si timp de 4 ani nu m-a scos nimeni de acolo. Am transmis catre Conducerea Reiffeisen copia xerox dupa cererea mea de rambursare anticipata depusa pe str. Aries, Timisoara. Tipul care preluase cererea mea nu mai lucra la Reiffeisen si nu mai putea fi tras la raspundere... in concluzie ESTE VALABIL NUMAI CE SCRIE PE HARTIE SEMNATA SI STAMPILATA DE BANCA NU CE SPUNE FUNCTIONARUL DE LA BANCA, chiar daca el este Directorul.

Marius Daia (Timisoara, Timis)

Raiffeisen Bank - Card de credit

28 Ianuarie 2018

Am cumparat un produs cu cardul de cumparaturi fara dobanda de la un magazin care nu se afla pe lista acceptata de Raifeisen deoarece nu aveam bani la noi. Conditia era sa achitam suma intr o luna. Dupa o luna ne am trezit ca nu ne acceptau banii trimisi in schimb penalitatile si dobanzile se adaugau vertiginos.A trecut un an in care am incercat sa luam legatura cu angajatii bancii facand apeluri telefonice si referate prin functionarii de la sucursala noastra. Din banca nu ne a raspuns nimeni niciodata fiindu ne interzis accesul la ei. Dar nici macar colegilor din sucursale nu le raspund. Dupa aproape doi ani ni s a pus in vedere ca trebuie sa platim 3800 ron in loc de cei 2400 cum trebuia initial. Acum 1 sapt am cumparat o imprimanta si un accesoriu de la Flanco aflat pe lista lor. Ni s a oferit de catre casierul magazinului o peroada pt rate de 18 luni. Azi am aflat intamplator trecand pe acolo ca nu este de 18 luni si ca de fapt plata nu fusese acceptata in rate. Casierul a luat leg cu un functionar la bancii care i aspus ca e din cauza POSului bancii care nu semnalizeaza daca sunt probleme. Cu alte bancii nu patisera asta niciodata. Eu cred ca o fac sa ne escrocheze si sa stoarca bani de la prosti. Inchidem cardul si adio raifeisen fara majuscula.

Maria Dudescu (Bucuresti, Bucuresti)

Raiffeisen Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

11 Ianuarie 2018

NU RECOMAND RAIFFEISEN CANTEMIR, mai exact pe d-na Paula Olteanu. Sa va povestesc experienta avuta: doream sa cumpar un apartament de 59 mp la pret-ul de 46.000 de euro. M-am prezentat in aceasta sucursala pentru a afla mai multe informatii despre potentialitatea primirii unui credit ipotecar. Dupa ce imi analizeaza actele imobilului( cadastru, extras de carte funciara) si veniturile, imi spune ca ma incadrez. Merg impreuna cu proprietarii imobilului si semnez antecontract-ul (dau si un avans de 4.000 euro), ma intoc la banca cu opinia notariala si d-na Paula Olteanu imi spune ca nu se acorda credite ipotecare pentru un imobil cu suprafata de 59 mp si 4 camere, ca trebuie refacute actele ca imobilul trebuie sa aiba minim 60 mp? Cum sa modific actele in sensul acesta, crestea suprafata imobilului peste noapte? Acum sunt pus in situatia de a nu mai putea obtine acest credit ipotecar si sa imi pierd si avans-ul, tin sa precizez ca am ales Raiffeisen pentru ca nu am inca un an in campul muncii!

Rares Pantiru (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus