Vocea clientului Raiffeisen Bank - Prima casa

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Raiffeisen Bank - Prima casa

25 Noiembrie 2015

Am depus actele pentru prima casa la Raiffeisen in urma cu 3 saptamani. Doamna de la ghiseu mi-a recomandat sa merg in paralel cu dosarul la juridic si preaprobarea pentru a scurta durata de acordare a creditului. Zis si facut, depun toate actele si astept. Pe parcursul celor 3 saptamani am tot primit raspunsuri de la cei de la juridic cum ca trebuie sa fie clarificate unele puncte in actele casei. Problema este la preaprobare, unde lucrurile par sa se miste EXTREM DE GREU, in conditiile in care am fost informat ca ar dura undeva la 2-3 zile. Am primit primul feedback abia dupa o saptamana jumatate, moment in care mi s-a cerut diploma de licenta pentru a justifica o crestere salariala(am depus adeverinta pentru ca inca nu mi s-a eliberat diploma), in rest nimic. Am tot sunat-o pe doamna de la ghiseu aproape in fiecare zi sa mai intreb despre preaprobare si raspunsul era ca dosarul este in analiza. Astazi nici nu mi-a mai raspuns. Probabil s-a saturat si dumneaei sa imi tot spuna acelasi lucru. Este vreo posibilitate sa grabesc resolutia preaprobarii? Ca deja a trecut destul de mult timp si de cand am depus si adeverinta de licenta

Theodor-Flavian Hanu (Iasi, Iasi)

Raiffeisen Bank - Prima casa

08 Iulie 2015

Buna ziua, Experienta cu banca Raiffeisen este una foarte neplacuta.Inca din luna Mai 2015 incercam sa accesam creditul Prima casa, dupa ce au solicitat o gramada de acte si in 18 Iunie s-a completat dosarul, ne specifica ca ne-au expirat adeverintele de venit din data de 05 Iunie si ca trebuia sa ne tinem si noi evidenta, nu era neaparat datoria dansilor sa ne anunte chiar atunci.Toate bune si frumoase, am adus si adeverinte noi, dosarul pleacand iar la preaprobare, unde a stat o saptamana pe motiv ca sunt foarte aglomerati in aceste zile si nu ne pot ajuta in cele 2 zile promise.Dupa o saptamana si cu cateva "interventii" din cadrul bancii ne preaproba dosarul si pleaca catre aprobarea finala, aici dupa alte 4 zile ne zice ca certificatul energetic(adus de o luna de zile la dosar) este gresit si trebuie modificat.Le trimit in maxim 24 ore certificatul corectat si imi zice ca nu stie cat dureaza sa plece totul la fondul de garantare, in conditiile in care imi expira extrasele de carte funciara peste 3 zile fix. Este o bataie de jos continua, le-am facut sesizare pe site de o saptamana, pana la aceasta ora nu am primit raspuns, este clar ca nu le pasa. Concluzia mea: evitati Raiffeisen Bank, agentia Apusului, deoarece sunt angajati ce nu au putere sa urgenteze dosare, avand in vedere greselile pe care le fac si lipsa de comunicare cu clientul privind termenele de solutionare.

Anca Jora (Bucuresti, Bucuresti)

Raiffeisen Bank - Prima casa

26 Iunie 2015

Salut, Am facut un credit Prima Casa in aug 2012 cu suma imprumutata de 57000 euro (maxima pentru constructii 'vechi') pe durata de 30 de ani. Atunci in 2012 aveam un salariu mai mic. Acum mi-a mai crescut salariul si as vrea sa scad durata creditului pe 20 de ani, chiar 15. Pentru Prima Casa din 2012, cred ca era Prima Casa 2, stiti daca in program se poate cere bancii modificarea duratei creditului? Daca ati avea un citat/link din program ar fi mai bine. Multumesc.

Ieni Aaaa (Constanta, Constanta)

Raiffeisen Bank - Prima casa

10 Martie 2015

Am acesat un credit Prima Casa in octombrie 2014. Sunt foarte multumit de colaborarea cu Raiffeisen, in special datorita Dnei Elena Nagy de la agentia Decebal. Este o persoana foarte serioasa si profesionista. A fost nevoie sa ajung doar de doua ori la banca, deci un efort minim din partea mea. Restul s-a desfasurat via email si telefonic si in aproximativ trei saptamani creditul era deja aprobat. Anterior am incercat sa obtin acelasi credit la BCR agentia Plazza Romania si ING agentia 1 Decembrie unde teoretic creditele ar fi fost mai ieftine, dar am avut nesansa sa întâlnesc oameni care nu au nici o treaba in acest sens. Nu pot sa-mi exprim o parere despre respectivele banci pentru ca nu am ajuns sa lucrez cu acestea din cauza unor persoane care nu au ce cauta acolo. La Raiffeisen am ajuns aproximativ pe ultima suta de metri, dar s-a rezolvat neasteptat de repede si simplu.

Adelin Placintaru (Bucuresti, Bucuresti)

Raiffeisen Bank - Prima casa

04 Februarie 2015

In octombrie 2014 m-am hotarat sa accesez creditul "Prima Casa". Am ales Raiffeisen fiind clienta veche si totodata gandidu-ma la serviciile bune pe care in mod normal, o banca austriaca ar fi trebuit sa le furnizeze. Dupa cum spuneam, in octombrie m-am prezentat cu actele necesare obtinerii creditului Prima Casa, aprobarile le-am primit destul de rapid, la mijlocul lui noiembrie am facut evaluarea, toate bune si frumoase pana cand primesc un telefon de la banca, in care mi se comunica faptul ca au o limita de minim 40 de mp la apartamentele de doua camere, al meu avand 39.87, urmand sa se ceara o derogare speciala(de care nu am fost informtata cand actele au fost depuse). Aceasta derogare speciala a venit dupa 3 saptamani de asteptare. Pe 15 decembrie am fost informata ca dosarul meu va pleca la fond deoarece era in regula... Ei bine, va scriu, astazi 04.02.2015, timp in care dosarul meu n-a ajuns la fond, mai mult decat atat, conform regulilor interne a celor de Raffeisen, toate documentele pe care le-am furnizat(adeverinta de salariu, declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu detin un alt imobil, aviz financiar si juridic, etc) au expirat, deoarece au trecut 3 luni de la depunere, iar eu va trebui sa reiau intregul proces. Din cate am inteles din surse neoficiale, persoana care s-a ocupat in centrala de dosarul meu a intrat in concediu, care desigur ca nu si-a redistribuit munca asa cum era normal... In tot acest timp am scos 6 serii a cate 4 extrase de carte funciara, am prelungit antecontractul de 3 ori. Pe langa faptul ca am asteptat atat de mult, acum sunt obligata sa platesc din nou declaratia notraiala, alte extrase de carte funciara,act aditional, etc....De ce trebuie sa reiau procesul si sa platesc din vina unei angajate care nu si-a facut treaba??? Ce s-a intamplat cu dosarul de pe 15.12.2014 pana acum?? sunt intrebari pe care le-am pus intr-o reclamatie la care nu am primit raspuns. Mi-am expus experienta neplacuta pe care am avut-o cu aceasta banca in speranta ca viitorii posibili clienti, sa aiba in vedere si situatia negativa cu care ma confrunt. In concluzie, nu recomand in veci aceasta minuntata banca. va multumesc !

Catalina Otelea (Bucuresti, Bucuresti)

Raiffeisen Bank - Prima casa

21 Octombrie 2014

Buna ziua, Sunt client al acestei banci si am considerat de cuviita sa aplic la un credit Prima Casa oferit ce RBRO. In momentul de fata au trecut 4 luni de cand am semnat un antecontract si am dus actele necesare. Primul impas a fost numarul de telefon pe care l-am furnizat, un abonament pe care il folosesc de 11 ani, dar care era pe numele mamei mele. Am fost nevoita sa cumpar o cartela prepay, pentru a continua procesul. Din lista de eveluatori care mi-a fost pusa la dispozitie, am ales la intamplare un nume. Aici probabil nu este vina bancii, ci a colaboratorilor, dar mi se pare inadmisibil sa platesc 100 euro, pentru o evaluare gresita (a fost gresit numele blocului). Pe scurt, in aceste 4 luni am prelungit antecontractul de 2 ori, am dat 2 declaratii pe proprie raspundere la notar si am cerut de nenumarate ori extrasele de carte funciara. Ultima problema aparuta a fost cu extrasele de carte funciara, pe care scrie "Copie conform cu originalul". Am fost anuntata ca nu sunt corecte aceste extrase, din cauza acelei mentiuni. In complexul in care doresc sa cumpar apartamentul, s-au mutat destule familii si imi e greu sa cred ca extrasele lor de carte funciara au fost corecte si ale mele au fost gresite. In concluzie, nu recomand acesta banca. In afara de amabilitatea consilierului, nu am gasit altceva decat bataie de joc si nervi. Multumesc!

Elena Alexandra Mihalache (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus