Vocea clientului CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

03 Ianuarie 2015

Am un credit de refinantare consum cu ipoteca, activat in anul 2008, dobanda fixa un an, dupa care variabila. In 2010 nu am fost instiintat sau contactat si fara acordul meu a fost modificat contractul. In prezent ca plaresc robor+ 5,09 dobanda de referinta, iar pe saitul cec este afisata dobanda de referinta in jurul cifrei 3,oo. Nu am primit actul aditional sau vreo alta explicatie despre vreo modificare. Am contactat angajatii cec care mi/au spus ca am un credit de superconsum, ceea ce nu este adevarat, dar nu mi/au dat nici o lamurire. Doresc actul aditional sau o justificare din care sa rezulte schimbarea denumirii creditului.

mihai/florentin rusan (Craiova, Dolj)

Raspunsul CEC Bank

Va comunicam ca domnul Rusan Mihai Florentin a fost invitat la sediul sucursalei Craiova unde a fost consiliat si a primit copii dupa notificarile transmise anterior de banca. Directia Marketing si Comunicare

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

16 Septembrie 2013

Avand in vedere ca adeverinta de venit este valabila 30 de zile, puteti sa imi spuneti pana in ce moment al procesului de obtinere a creditului este valabila? Ma refer la momentul semnarii contractului de credit; semnarii contractului de ipoteca sau la efectuarea intabularii ipotecii in favoarea bancii? de la CEC Bank mi s-a spus ca perioada de valabilitate trebuie sa acopere inscrierea ipotecii in favoarea bancii, ceea ce mi se pare o absurditate in conditiile in care au trecut 3 saptamani de cand am depus documentele pentru un amarat de credit ipotecar de 50.000 RON.

Romica Popescu (Bucuresti, Bucuresti)

Raspunsul CEC Bank

Stimate domnule Romica Popescu, Va multumim pentru interesul acordat produselor bancii noastre si va comunicam urmatoarele: Adeverinta de salariu are valabilitate 30 de zile calendaristice de la data emiterii. Acesta trebuie sa fie valabila pe parcursul derularii procesului de analiza dosar, pana la momentul aprobarii creditului. Asigurandu-va de tot suportul, va asteptam in unitatile noastre. Directia Marketing si Comunicare

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

12 Octombrie 2010

Sunt total si neplacut surprins pentru ca sunt in aceeasi situatie: am contractat un credit de nevoi personale cu primul an dobanda fixa si restul variabila. In cazul dobanzii variabile nu apare specificat in contract termenul de marja. Am un desfasurator in care dobanda creditului este formata din 2 procente, adica 2.05%+11,5%. Am cerut actul aditional pe care l-am primit abia in data de 16.09.2010 si in care rata anuala a dobanzii este formata din indicele ROBOR3M (6.84%) si M (Marja) cu o valoare de 5.09 p.p care este mai mare decat 4.14 p.p... Dupa cate stiu eu, CEC-ul ar trebui sa aplice aceeasi politica tuturor clientilor cu produs identic. Rugamintea mea este daca mi se poate explica cum a aparut aceasta marja cu aceasta valoare si daca ea este in concordanta cu OUG 50/2010. Va multumesc. Oricum este f f ciudat.

cristi nec (Slobozia, Ialomita)

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

04 Mai 2010

Referitor la sesizarea domnului Balinth Denes Istvan, va comunicam faptul ca, potrivit prevederilor OUG 174/2008, art.9 lit.g, bancile au posibilitatea de a practica o dobanda care sa varieze in functie de un indice de referinta public sau in functie de dobanda de referinta a bancii. Dobanda de baza a bancii este Prime Rate (PR). PR-ul practicat de CEC Bank este in scadere, avand urmatoarea evolutie: - lei: 11.50%, incepand cu 22.04.2009; 11.25% incepand cu 26.10.2009; 9.90% incepand cu 1.04.2010; - EUR: 7.75%, incepand cu 20.08.2008; 7.25% incepand cu 3.08.2009; 6.90% incepand cu 1.04.2010. Conform prevederilor OUG 174/2008, in noul model de contract de credit se regaseste modul de calcul al PR, precum si perioada de revizuire. Ii multumim domnului Balinth Denes Istvan pentru interesul acordat produselor si serviciilor CEC Bank si ii adresam invitatia de a ne contacta, pentru orice informatii suplimentare, la adresa de e-mail: office@cec.ro.

Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank (Bucuresti, Bucuresti)

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

29 Aprilie 2010

Acum un an am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca...pe vremea aceea CEC Bank era pe pozitie fruntasa in privinta costurilor. Am optat pentru acest credit cu dobanda variabila in speranta ca daca dobanzile interbancare vor scadea, vor scadea si in cazul meu. Insa nu este tot asa. Banca calculeaza dobanda variabil dupa "pr", pe care il defineste cum ii place. Normal ar fi fost ca odata cu scaderea celorlalti indici interbancari ca ROBOR, si acest "pr" sa scada. Si chiar a scazut....ROBOR cu 50%, "pr" 5%. Dupa parerea mea ar trebui interzisa bancilor folosirea indicilor de referinta de tipul "pr", "dobanda interna a bancii" etc. Dupa parerea mea dobanda variabila ar trebui sa insemne ca solicitantul de credit sa poata obtine nivelul dobanzii proprii din valoarea indicilor interbancari. Adica ar trebui sa stim si noi, cei care platim ratele, cum calculeaza banca CEC Bank acest "pr"(prime rate) si sa fixeze perioada dupa care il revizuieste..lunar, bilunar etc.

Denes Balinth (Arcus, )

Raspunsul CEC Bank

Va comunicam faptul ca, potrivit prevederilor OUG 174/2008, art.9 lit.g, bancile au posibilitatea de a practica o dobanda care sa varieze in functie de un indice de referinta public sau in functie de dobanda de referinta a bancii. Dobanda de baza a bancii este Prime Rate (PR). PR-ul practicat de CEC Bank este in scadere, avand urmatoarea evolutie: - lei: 11.50%, incepand cu 22.04.2009; 11.25% incepand cu 26.10.2009; 9.90% incepand cu 1.04.2010; - EUR: 7.75%, incepand cu 20.08.2008; 7.25% incepand cu 3.08.2009; 6.90% incepand cu 1.04.2010. Conform prevederilor OUG 174/2008, in noul model de contract de credit se regaseste modul de calcul al PR, precum si perioada de revizuire. Ii multumim domnului Balinth Denes Istvan pentru interesul acordat produselor si serviciilor CEC Bank si ii adresam invitatia de a ne contacta, pentru orice informatii suplimentare, la adresa de e-mail: office@cec.ro. Oltea Belciuganu-director Marketing si Comunicare, CEC Bank

CEC Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

27 Aprilie 2010

La CEC Bank Lipscani am fost consiliat \"transparent\" in privinta costurilor si a pasilor de urmat pentru obtinerea finantarii. Discutia nu a durat mult si am obtinut toate informatiile de care aveam nevoie. Din pacate dobanzile prea mari la lei nu m-au convins dar mi-ar fi placut sa lucrez cu aceasta banca.

alexandru marinescu (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus