Vocea clientului CEC Bank - Credit auto

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

CEC Bank - Credit auto

01 Martie 2018

Procedura a fost clara cat timp am discutat cu Ofiterul de credit (O persoana care chiar stia procedura chit ca venise de la o banca privata) si aprobarea creditului a fost ok trimitand documente prin email dupa depunerea dosarului. Insa problema a aparut la efectuarea plati, ofiterul de credit sa mutat in alta sucursala si am ramas pe cap cu "Sefa de agentie" care mi-a demonstrat ca nu e atenta la ceea ce doresc sa fac si nu mi-a explicat clar pasi platii. Astfel eu avand nevoie din momentul contractari sumei de credit pana la plata efectiva de o suma mai mica nu mi sa comunicat ca suma platita din credit trebuie sa fie trasa toata pentru plata masini. Iar la final Avans + credit + diferenta resurse proprii = suma masina eu am platit in felul urmator avans + credit + dif > val masini si nu au acceptat a trebuit sa fie exacta suma. Astfel a trebuit sa incurc dealerul cu storno la plati urma sa expire scadenta facturii etc... Oricum a 2 oara nu mai fac credit la aceasta banca CEC chit ca pot sa platesc si 1000E in plus la alta banca insa prefer sa fiu tratat cu respect pe bani si timpul meu.

Alexandru Nan (Bucuresti, Bucuresti)

Raspunsul CEC Bank

“Stimate domnule Alexandru Nan, Va multumim pentru timpul alocat postarii mesajului dumneavoastra pe site-ul www.conso.ro. Creditul AUTO solicitat de dumneavoastra este un produs destinat achizitiei de autoturisme, pentru care este necesar un aport propriu de minimum 20% din valoarea bunului. Valoarea creditului care se acorda de Banca se determina ca diferenta intre valoarea facturii si aportul propriu al clientului, suma fiind virata integral in contul furnizorului. In cererea de credit semnata de dumneavoastra ati optat pentru o valoare a creditului care implica un avans de 20%, aprobarea Bancii fiind in conformitate cu solicitarea dumneavoastra. Regretam orice inconvenient creat si va asiguram de intreaga noastra consideratie. Cu stima,

CEC Bank - Credit auto

29 Mai 2014

caut,un credit.cu dobanda platita de stat.ptr,a-ami achizitiona un autoturizm second hand-proiect aprobat de lege. sunt o,persoana cu pesie permanent pe-viata cu-o,pensie de 920.de ron.pot fi-sunat la-nr.de tel.0746025325

marian gheorghe (, )

Raspunsul CEC Bank

Stimate domn Marian Gheorghe, CEC BANK acorda credite in baza legii 448/2006 pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport in suma de maxim de 10.000 de euro (echivalent lei), pe o perioada de maxim 5 ani. Acordarea unui credit in baza Legii 488/2006 se face cu respectarea normelor interne privind creditarea persoanelor fizice, care la randul lor respecta reglementarile BNR. Caracteristici credit auto: -se acorda persoanelor fizice cu varsta de peste 18 ani, care realizeaza venituri certe, cu caracter de permanenta pe toata durata de creditare; -destinatia creditului: cumpararea unui autoturism nou sau a unuia rulat, dar nu mai vechi de 5 ani -varsta maxima la data stabilita pentru rambursarea integrala a creditului: 70 ani -moneda: lei -durata de creditare: max. 5 ani -perioada maxima de gratie: -nivel credit: maximum 80% din valoarea integrala a autoturismului; -aport propriu: minimum 20% din valoarea integrala a autoturismului; -garantii reale: ipoteca mobiliara asupra bunurilor mobile - taxa de evaluare este 200 lei sau 50 euro Din analiza venitului dumneavoastra in valoare de 920,00 lei (din care a fost scazut cosul lunar pentru intretinerea unei persoane in valoare de 317,00 lei) rezulta ca ati putea beneficia de un Credit Auto in valoare de aproximativ 12.000,00 lei, pe o perioada de 5 ani, totalul de plata lunar fiind de aproximativ 240,00 lei. In cazul in care sunteti casatorit, din venitul dumneavoastra in valoare de 920,00 lei se va scade cosul lunar pentru intretinerea a doua persoane in valoare de 633,00 lei si rezulta ca ati putea beneficia de un Credit Auto in valoare de aproximativ 5.400,00 lei, pe o perioada de 5 ani, totalul de plata lunar fiind de aproximativ 108,00 lei. Pentru obtinerea unui credit de acest tip trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi: 1. Sa obtineti de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului o adeverinta privind acordul platii dobanzii. Adeverinta impreuna cu documentele specifice puse la dispozitie de Banca (de exemplu: cererea de credit) trebuie completate si depuse la o unitate CEC BANK S.A. 2. Banca demareaza analiza dosarului de credit. 3. In urma analizei dosarului, Banca emite decizia de creditare. 4. Daca creditul este aprobat, are loc semnarea contractului de credit, a contractelor de garantare (daca este cazul), asigurarea garantiilor. 5. In urma acceptului de creditare din partea CEC BANK S.A., Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului va incheia un angajament de plata a dobanzii, pe baza contractului si a graficului de rambursare. Graficul de rambursare a creditului trebuie depus la directie de fiecare data cand suporta modificari, directia efectuand platile in baza ultimului grafic depus. In situatia in care se inregistraza restante la rambursarea dobanzilor, acestea se suporta de catre dumneavoastra. Va multumim pentru solicitarea adresata Bancii si va asiguram de intreaga noastra consideratie.

CEC Bank - Credit auto

02 Iulie 2010

Trebuie sa va spun ca sunt extrem de dezamagit si nemultumit de efectele perverse al O.U.G. 50/2010 care, chipurile, a fost mediatizata ca o mare "favoare" facuta clientilor bancilor. Azi am primit o notificare de la CEC Bank prin care ma informau ca, in urma ordonantei, trebuie sa semnez un act aditional la contractul de credit. Sigur, ma instiintau de "cateva din avantajele care va sunt oferite in baza noului act normativ" [ eliminarea comisionului de rambursare anticipata, etc].Am avut o intuitie teribila, in sensul rau, cand am citit asta: "dobanda de credit este raportata la indici de referinta publici (ROBOR/EURIBOR/LIBOR) la care se adauga o marja de risc". Ceea ce am simtit in acel moment s-a adeverit cand mi-am consultat, on-line, contul cu soldul creditului si urmatoarea rata scadenta : RATA la CREDIT s-a MARIT [in urma cresterii dobanzii din cauza noii formule de calcul IMPUSE de ORDONANTA]. M-am bucurat doar doua luni datorita faptului ca CEC Bank a scazut dobanda de doua ori intr-o luna.Concret, ce s-a intamplat: 1) Inainte de ordonanta, dobanda se calcula asa: -"Comunicat de presa 31.03.2010 - CEC Bank revizuieste in scadere dobanda de baza aplicata creditelor in lei si valuta. Consecventa politicii de ajustare a dobanzilor la conditiile pietei, incepand cu 1 aprilie 2010, CEC Bank reduce dobanda de baza Prime Rate (PR), aplicata creditelor in lei si euro. Astfel, la creditele in lei, dobanda de baza se reduce de la 11,25% p.a. la 9,90% p.a. pentru persoanele fizice". 2) Noua DOBANDA aplicata, dupa aparitia ORDONANTEI: "Dobanda - variabila 12,42% (ROBOR 3M + 5,15 p.p.)". Eu sunt consternat de nivelul mare al marjei de risc - 5,15 puncte procentuale!Stie cineva cum se calculeaza marja de risc a fiecari banci?Este o valoarea care izvoraste strict din calculele bancii? Sau marja de risc e ceva... flexibil. Mie mi se parea moral ca, dupa aparitia ordonantei, banca sa fixeze o marja de risc astfel incat adunata cu ROBOR 3 M (3 m= la tre luni - 1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie, 1 octombrie) sa dea o dobanda care era valabila in contractele de credit ale clientilor, in momentul aparitiei ordonantei. Evident ca ati inteles ca am un credit in lei, de aici referirea la ROBOR.

Adi George (Basarabi, Constanta)

CEC Bank - Credit auto

14 Mai 2010

Episodul 3 Nu imi vine sa cred, azi am avut o discutie cu Domnul Director al CEC BANK TIMISOARA. A fost foarte amabil si ne-a promis ca ne va ajuta. In priviinta adeverintei ne-a explicat de ce este nevoie de ea si in ce forma si a admis ca este nepotrivita pentru situatia sotiei. Speram ca vineri sa ne aprobe creditul. Doamne ajuta :)

Nicolae Padurariu (Timisoara, Timis)

CEC Bank - Credit auto

14 Mai 2010

Episodul 2 din experianta CEC BANK TIMISOARA. Sotia mea a fost din nou la CEC BANK sa i se confirme ceea ce era deja evident "angajati de acolo ce se ocupa cu analiza dosarului nu cunosc legile tarii, in special Codul Munci art 51 lit a si Legea 19/2000". Acum cer o noua adeverinta tip de salariu pe ultimile 3 luni lucrate, inainte de a intra in concediu de cresterea copilului. Incerc sa imi dau seama cu va completa angajatorul sotiei mele aceasta adeverinta care nu adecvata sitatiei actuale. Va dau niste exemple: Punctul 2 din adeverinta este DATE PRINVIND VECHIMEA IN MUNCA unde se cer date prinvind agajarea ei ( ea acum fiind cu contractul suspendat pe toata perioada CIC) precum si date despre salarizare (DOMNILOR DE LA CEC BANK ea nu primeste acum salariu). La capitolul 1 DATE PRIVIND VENITUL ma intreb cum poate sa adevereasca angajatorul ca sotia mea acum fiind in CIC este angajata, cand ea are contractul de munca suspendat.

Nicolae Padurariu (Timisoara, Timis)

CEC Bank - Credit auto

13 Mai 2010

Acum incerc sa iau un credit auto ajutat fiind de programul rabla. Incerc sa iau 30.000 RON. Ni s-au cerut un rand de acte acum o luna jumatate. Suntem la al 3 lea rand de acte cerute si depuse la CEC BANK TIMISOARA si se pare ca nici acum nu sunt suficiente si corect completate dupa spusele lor. Sotia mea este in CIC (concediu de cresterea copilul) si i s-a cerut sa aduca adeverinta de salariu (venit), pe ultimile 3 luni calendaristic vorbind, cand sotia este in CIC de un an si 3 luni. Apoi i-au cerut copie dupa cartea de munca (am adus-o) si un stimabli domn "portar"de la analiza dosare credite ne-a spus ca nu e completata corect referindu-se la temeiul legal conform careia sotia mea are contractul de munca suspendat, avand legea in fata am fost sa ii combatem binenteles ca noi aveam dreptate (cartea de munca era legal si corect completata) angajatorul sotiei fiind chiar ministerul just. si nici cu legea in fata nu ne-au dat dreptate, adica sa revenim a 4 a oara ca inca mai studiaza legile si actele depuse la dosar. Este clar un exemplu de prejudiciu si abuz din partea unei institutii la adresa persoanei fizice obisnuite fiind sa plimbe lumea cat mai mult si sa dea raspunsuri evazive si eronate. Maine ne-au comunicat ca se vor intalnii toti sefii de birou si vor "citi" legea. Mentionez actele depuse de sotia mea la dosar: Adeverinta de la angajator cu venitul net pe ultimul an lucrat. Adeverinta de la Ministerul muncii si solidaritatii sociale din care rezulta indemnizatia lunara care i se plateste si pe ce perioada de timp. Copie carnet de munca conform cu originalul. Decizie de suspendare a contractului de munca conform art 51 lit a Codul Munci si Legea 19/2000 - ( pe care ei afirma ca este doar legea pensiilor si nu este valabil tiltul ei oficial "LEGE nr.19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale" Fise fiscale pe ultimi 2 ani lucrati. As dori sa stiu de ce aceste acte nu sunt suficiente de vreme ce sotia mea este coplatitor la crediul auto. (Binenteles in speranta ca se vor lamurii domnii ca sunt corect completate). Eu, sotul am depus restul actelor si binenteles ca tot chemandu-ma la verificari acum au spus ca imi expira adeverintele de la locul meu de munca si trebuie sa aduc altele. Cosider ca asemenea functionari nu au ce sa caute in orice instituie dar mai sa analizeze un dosar de credit.

Nicolae Padurariu (Timisoara, Timis)

Inapoi sus