Vocea clientului Banca Transilvania - Prima casa

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Banca Transilvania - Prima casa

07 Iunie 2016

As dori sa stiu cand se aloca fondurile pt prima casa vreau sa aplic pt acest program. Daca are cineva o informatie. Multumesc

simona moldoveanu (Buzau, Buzau)

Banca Transilvania - Prima casa

16 Februarie 2016

Am depus un dosar pentru.Prima.Casa.din luna septembrie 2015 sj nici pana acum.nu s a.rezolvat nimic. In luna noiembrie au sistat programul spunand ca nu mai sunt fonduri.Mi am refacut dosarul cu ..adeverinte pt a doua oara in luna ianuarie la sfarsit.Asta dupa ce dna de.la credite a observat ca adeverintele sunt expirate. Nu inteleg de ce la alte banci dureaza 45 de zile iar aici ...dureaza jumatate de an.....sau poate mai mult. Sper sa nu ma anunte iar ca nu mai sunt fonduri ca nu stiu ce o sa fac.....deci intr un cuvant sunteti varza! Nu va incurcati cu aeasta banca!!!

Cristina Dumitrescu (Mangalia, Constanta)

Banca Transilvania - Prima casa

07 Februarie 2016

Am mers la banca Transilvania sa iau un credit cu prima casa, m-au pus sa aduc toate documentele, mi s-a spus ca dosarul meu este in regula cu totul si cand a plecat dosarul mai departe la Banca centrala Transilvania m-au sunat ca nu imi pot acorda creditul decat daca aduc un avans de 10% in conditiile in care, cand am facut antecontractul cu proprietarul imobilului pe care urmeaza sa-l cumpar cu cei minim 5% mi s-a spus ca indeplinesc toate conditiile. Intrebarea este OARE BT POATE SA MODIFICE DUPA CUM VREA CONDITIILE PROGRAMULUI PRIMA CASA? Mai este cineva in situatia mea? Sau macar daca a mai patit cineva ceva asemanator? Va rog dati-mi un raspuns.

Andrei Beteringhe (Brasov, Brasov)

Banca Transilvania - Prima casa

21 Decembrie 2015

Dau credite Prima casa numai pe pile si cunostinte. M-au dus cu vorba ca imi dau credit in conditiile in care ma incadram foarte bine in 2010 (salariu net 20 mil vechi) pentru o garsoniera de 40 mii euro. Ceea ce au facut este pur si simplu rautate, avand in vedere ca am fost foarte aproape de a pierde avansul de 2 mii euro. Bine ca m-am decis sa apelez la alta banca. Angajatii nu sunt instruiti despre produsele bancii si nici nu ii intereseaza sa munceasca cum trebuie. In plus, mintitul clientilor care se soldeaza cu pagubirea lor e total gratuit. Mi-am inchis contul si de atunci nu mai vreau sa aud de aceasta banca. 2 puncte pentru functionari pentru ca intr-un final o functionara a binevoit si mi-a spus ca nu stie de ce, dar nu vor sa-mi acorde creditul.

Adriana Mirea (Bucuresti, Bucuresti)

Banca Transilvania - Prima casa

12 Noiembrie 2015

Avem creditul pre-aprobat pe venituri pentru Prima Casa din vara. Abia acum am reusit sa gasim un apartament si cand am dorit sa facem ante-contract, am fost informata ca nu mai sunt fonduri (nici din cele suplimentate saptamana trecuta). Ne gandim sa semnam totusi un ante-contract, dar banca nu ne ajuta prin trimiterea unui evaluator pentru Prima Casa, in speranta (noastra) ca se vor suplimenta iar fondurile. Astfel, suntem practic obligati sa facem un credit imobiliar sau sa pierdem apartamentul. Suntem intr-o situatie imposibila, efectiv nu stim ce decizie sa luam..apartamentul este pe gustul nostru, sigur ar trece si de evaluare..dar nu putem achita 15% cand noi am vrea acei bani sa-i punem in renovare/amenajare. Stie cineva daca se vor suplimenta din nou fondurile pentru Prima Casa anul acesta din nou?

Irina Serban-Atanasiu (Galati, Galati)

Banca Transilvania - Prima casa

05 Noiembrie 2015

Execrabil. atat am de spus. Am inceput colaborarea cu aceasta banca in 2013 cand am deschis un cont pentru PFA. Toate bune si frumoase. Pana cand m-am decis sa achizitionez un imobil prin programul Prima Casa. La sfarsitul lunii septembrie merg la BT mi se prezinta lista de documente si sunt informata asupra dobanzilor. 2 saptamani mai tarziu, revin cu actele mentionate in lista. SURPRIZAAAA. aparent erau necesare si actele din istoricul imobilului adica; procesul verbal de predare primire a blocului (construit in 87), contractului incheiat cu fostul ICRAL (actuala Apolodor), contractul de achitare in rate. Bun. Dureaza 2 saptamani pana obtin aceste acte CARE NU ERAU TRECUTE IN LISTA. (intrebare: faceti due diligence pe 40 mp?) Joia trecuta sunt anuntata telefonic de faptul ca a expirat extrasul CF (l-am emis la urgenta) pe care am reusit sa-l obtinsi sa-l depun in mai putin de 6 ore. Lunea care urmeaza depun si actele de la ICRAL dupa ce in prealabil mi s-a spus ca nu mai este nevoie de alte acte in afara de acestea si ca imediat ce le duc pe acestea se inainteaza dosarul. Desigur, sunt instiintata luni ca fondurile sunt pe terminate si ca sa ma grabesc. (de parca aceste documente erau in arhiva din livingul meu). Astazi dupa 3 saptamani sunt sunata ca NU ESTE MENTIONAT NR CF IN ANTECONTRACT (document care a fost depus cu 3 saptamani in urma) si ca este necesar un alt act aditional (in conditiile in care prorpietrul nu se mai poate deplasa in Bucuresti momentan). Normal ca ma enervez si incep sa ridic tonul. Domnul consultant incearca sa ma calmeze VA PUTEM OFERI IN SCHIMB UN CREDIT IMOBILIAR DACA SE TERMINA FONDURILE! TREBUIE DOAR SA ACHITATI UN AVANS DE 15%, IN LOC DE 5% CAT ESTE LA PRIMA CASA, DIFERENTA DE DOBANDA E DE LA 3,75% LA 4,07% (pe site fiind desigur de 4,95%). (va bateti joc de mine???!!! nu asta era ideea cu prima casa??!! sa beneficiez de conditii mai avantajoase???) pe langa faptul ca in decurs de 2 saptamani de cand m-am interesat de documentatia necesara si pana la semnarea ofertei S-A MODIFICAT MARJA BANCII CU 0,25%. Intrebat de ce se practica acesta dezinformare a clientilor in conditiile in care stiti ca suntem presati de timp (ACELE ANTECONTRACTE EXPIRA - ADICA PIERDEM BANII!!) dl consultant mi-a transmis ca dansii nu sunt de la juridic si ca durata de analiza a dosarului nu a fost prelungita din cauza documentelor suplimentare solicitate. va reamintesc: la o saptamana dupa depunerea dosarului sunt anuntata ca FONDURILE SUNT PE TERMINATE!!!! In continuare sper ca totusi nu vor fi probleme si imi va fi acordat creditul, in caz contrar, deja m-am interesat in privinta demersurilor legale. Este primul dosar prin care se solicita contractarea unui credit prin programul PRIMA CASA depus la BT???? Nu se stie clar ce acte sunt necesare si continutul acestora de la bun inceput?!!! (mentionez ca dosarul a fost depus la Agentia Dorobanti din Buc).

Alexandra C Alexandra (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus