Vocea clientului BRD - Prima casa

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

BRD - Prima casa

11 Iunie 2013

Eu lucrez in Spania si am incercat sa imi iau un apartament prin programul Prima Casa. Am fost la banca si mi-au spus ca nu o sa am niciun fel de problema. Am inceput sa strang toate actele care m-au costat foarte multi bani - legalizate si superlegalizate. Mi-au trebuit doi giranti, lucru care mi s-a spus mai tarziu. Nu a fost nicio problema. Am dat cei 5% proprietarului prin notariat, dar surpriza mea a fost ca dupa o luna de asteptat m-au sunat si mi-au spus ca trebuie sa dau un avans mai mare ca sa imi aprobe creditul. Am fost de acord: 4.000€. Le-am spus ca nu e nici o problema si ca revin eu cu un telefon a doua zi cand transfer banii. Surpriza, a doua zi cand am sunat sa fac transferul de bani...surpiza....nu mi s-a aprobat creditul. Motivul: am venit din strainatate. Sunt niste nenorociti. Puteau sa-mi spuna de la inceput sa nu mai cheltui atatia bani pe notari, pe evaluatori etc. Rusine....

LEO LEO (Cluj-Napoca, Cluj)

BRD - Prima casa

20 Mai 2013

Am avut o experianta extrem de neplacuta cu BRD. Am depus dosarul pentru Prima Casa in februarie 2013. Dupa calculele si simularile consilierului totul era ok desi il anuntasem ca eram in biroul de credit pentru 13.4 lei ramasi de la un card vechi. Consilierul mi-a spus ca nu ar fi nicio problema pt ca suma e mica iar venitul salarial acoperea mai mult decat necasar. Asadar am platit evaluator, am facut antecontract cu toate taxele notariale, extrase de carti functiare (care expirau la 15 zile) cu care l-am sacait pe proprietar etc etc. Toate bune si frumoase pana am ajuns in luna si dosarul se afla la ultimul departament, cel de risc care urma sa dea ok-ul si apoi sa plece catre fondul de garantare iar apoi sa semnam contractul. Numai ca baietii de la risc au considerat ca nu sunt eligibil din cauza datoriei de 13.4 lei (care oricum erau achitati) si au decis sa refuze dosarul. Asadar dupa 3 luni de asteptari, stres, bani si energie cheltuti tot ce am construit s-a daramat brusc. Din cate am citit BRD-ul este singura banca care face verificarea departamentului de risc la sfarsitul analizei dosarului. Asemenea mod de lucru este inadmisibil in conditiile in care clientul deja plateste cam toate taxele si dosarul este aproape de final. Asadar daca aveti o datorie oricat de mica sau orice alta problema aparent minora mai ganditi-va o data inainte de aplica la BRD pentru Prima Casa pentru ca e posibil sa ramaneti cu un gust amar asa cum am ramas si eu!

Mihai Penescu (Bucuresti, Bucuresti)

BRD - Prima casa

26 Martie 2013

Lipsa totala de transparenta, incompetenta. Si eu am vrut sa accesez un credit Prima Casa la BRD. Am depus actele apartamentului in 22.01.2013 la Agentia BRD Ghencea Bucuresti, iar dupa aproximativ 2 luni, consilierul bancii mi-a spus ca in principiu e ok avizul juridic. Drept urmare, mi-a spus firmele de evaluare agreate BRD, iar eu am facut evaluarea pe care am si platit-o. Dupa aceasta conform indicatiilor date de consilierul BRD, trebuia sa fac antecontractul. Si surpriza...... ! Am fost sunata de de consilierul BRD ca am aviz juridic negativ privind apartamentul pe care voiam sa-l cumpar. Am solicitat motivatia atat lui cat si directorului de agentie. Ambii mi-au raspus: "banca nu e obligata sa ofere motivatie clientilor" sau "nu stiu de ce". Am facut sesizare si la VOCALIS, pana in prezent nu am niciun raspuns din partea bancii. Eu nu o sa mai calc vreodata in BRD! Si o sa am grija se le spun si altora de aceasta intamplare.

Maria Dumitrascu (Bucuresti, Bucuresti)

BRD - Prima casa

25 Ianuarie 2013

Mi s-a parut normal sa revin cu feed-back: Dupa ce am prelunit antecontractul(deoarece expira) si dupa ce m-am agitat cu telefoane la fondul de garantare(la numerele de [url=http://www.fngcimm.ro/index.php?page=contact]>aici<[/url]) si de unde am aflat inantea celor de la banca de stadiul dosarului(din fericire aprobat), apoi telefoane la BRD, am reusit intr-un final sa obtin actele mult dorite cu care astazi ma voi duce la notar sa semnez contractul de vanzare cumparare. Ca sa concluzionez: de cand mi-am gasit locuinta dorita si pana la finalizare au trecut aproximativ 3 luni, putin mai mult de 2 luni durand de la semnarea antecontractului pana la semnarea contractului de vanzare cumparare. Restul timpului a fost acaparat de intocmirea dosarului, verificarea actelor proprietarului, ale mele i ncalitate de cumparator. Doamna de la front desk, desi era la primul dosar de acest gen, pot spune ca s-a descurcat onorabil. Problema este plimbatul dosarului in interiorul BRD. Celor care se(mai) incumeta la asa ceva va doresc nervi tari, suficient timp liber si daca aveti posibilitatea sa apelati la pile/relatii/interventii nu ezitati sa o faceti.

Irinel Neagoe (Ploiesti, Prahova)

BRD - Prima casa

14 Ianuarie 2013

Am demarat procedura de achizitie a unei locuinte cu programul Prima Casa la inceputul lunii Noiembrie 2012, netinand cont de sfaturile mai multor cunoscuti care imi spuneau sa ma feresc de BRD. Analiza dosarului fiind foarte anevoioasa, a trebuit sa ducem din nou acte care expirau. La data 21.12.2012 doamna care s-a ocupat de dosar mi-a spus ca o sa-l trimita la Fondul de garantare deoarece e complet si creditul este aprobat de banca. Fiind plecat din tara, doar astazi am putut sa ma interesez de starea dosarului. De la fondul de garantare mi s-a spus ca dosarul meu nu este la ei, nici nu a fost. De la banca mi s-a spus ca e plecat la fond. Dupa mai multe insistente, doamna de la banca a aflat ca dosarul inca nu a plecat de la ei. Mie imi expira antecontractul in 2 saptamani. Si la cum vad ca se misca lucrurile nu cred ca o sa semnez contractul pana la acea data. RUSINE BRD! Sunteti una din cele mai slabe banci din tara!!! Pentru amatorii de credit prima teapa,pardon, casa de la BRD: FUGITI CAT PUTETI DE ACEASTA BANCA!

Irinel Neagoe (Ploiesti, Prahova)

BRD - Prima casa

13 Ianuarie 2013

As fi dat sub zero pentru toate cele mentionate mai sus (transparenta costurilor, timpul de asteptare, functionarii institutiei financiare, procedura de lucru), dar nu a fost posibl. Experienta: PENIBILA, sa spun cel putin. Ce-mi vine acum in minte sunt doar cuvintele lui Dante "abondon all hope ye who enter". Am inceput demersurile pentru dosar la sfarsitul lunii octombrie 2012 si de atunci tot duc documente la dosar, iar acum nu primesc nici un raspuns de la banca. Nici macar nu imi spun in ce stadiu este dosarul si in doua zile imi expira precontractul incheiat cu vanzatorii. Intrebarea mea este: s-a facut o pre-evaluare a eligibilitatii, sau, dupa ce am cheltuit atatia bani cu toate documentele, mi se va spune ca mi se va respinge dosarul? Nici nu este o agentie care sa ne poata ajuta cu niste raspunsuri. Sunt profund dezamagita.

Ardeleanu Ramona (Codlea, Brasov)

Inapoi sus