Opinii clienti Alpha Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Alpha Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

17 Februarie 2018

Au un credit ipotecar la aceasta banca. Primesc tot felul de informatii de la dumnealor, dar informatiile ce imi sunt necesare nu mi sunt furnizate. Am avut surpriza neplacuta sa merg sa-mi platesc rata si desi am avut cu 20 lei mai mult decat in luna anterioara, nu mi-au ajuns banii. Propunere: daca tot imi trimiteti mesaje cu fluctuatiile indicelui ROBOR, va rog, ori transmiteti suma exacta de plata a ratei ori formula de calcul a acesteia... In afara acestei situatii, m-am mai confruntat si cu o alta situatie neplacuta: tot prin mesaj, am primit instiintatea platii politei de asigurare, fiind mentionat in mesaj o anumita suma. Am platit-o si dupa nici 6 luni, am fost instiintata ca am de platit alta polita de asigurare.... N-ar fi mai normal sa-mi comunicati ce am platit si pentru cat timp este valabila aceasta polita? Eu stiam ca polita de asigurare are valabilitate un an... Sper sa fiu vreodata lamurita de cineva... Multumesc anticipat!

Marilena Grigore (Bucuresti, Bucuresti)

Alpha Bank - Probleme diverse

16 August 2017

O experienta foarte urata la Sucursala Ploiesti cu o doamna foarte ciufuta!Salariatii bancii nu inteleg ca de fapt clientul este cel mai important din moment ce tin banii in depozit si practic din banii nostri sunt platiti.Asa ca doamna inalta (nu i-am retinut numele, nu purta ecuson)ar trebui sa lase locul tinerilor daca e plictisita de meserie.Vroia sa scape cat mai repede de mine, in conditiile in care nu era foarte aglomerat.

Alin Stanciu (Ploiesti, Prahova)

Alpha Bank - Card de debit

20 Iunie 2017

Dna Luiza Craciun din sucursala Curtea de Arges are un ton arogant ,tipa si are tupeul sa mi spuna ca trebuie sa fac o plata nedorita fortat,in conditiile in care am facut o cerere de refuz la plata pe care dansa nu a inregitrat o.800 lei minus,nu are un raspuns,bani pierduti

Simona Vasilica (Curtea de Arges, Arges)

Alpha Bank - Credit nevoi personale

06 Iunie 2017

Recent am avut o experienta nu tocmai placuta cu AlphaBank deoarece am dorit sa accesez un credit pentru achizitionarea unor ultime echipamente pentru afacerea lansata in acest an ca si fiinantare beneficiind de fonduri europene. Deoarece doream sa finalizez partea de logistica achizitionand https://www.itdepot.ro/cititoare-coduri-de-bare-228 si https://www.itdepot.ro/scanere-coduri-de-bare-295 am fost nevoita sa apelez la o banca insa reprezentantii acestia au fost cat se poate de neflexibili in acceptarea acestuia deoarece il considerau "greoi" daca era implicata si o finantare externa.

cami marin (Curtea de Arges, Arges)

Alpha Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

25 Aprilie 2017

Nu ma mira ca au vreo 20% rata de neperformante. Pur si simplu oamenii sunt sub limita legala a IQ-ului. M-am dus la ei sa solicit un ipotecar, nu cine stie ce: apartament de 53.000 EUR, din care eu puneam jos 31.000, parte a economiilor mele de o viata, si restul as fi vrut sa fie din credit, ca sa nu ramân pe zero. La evaluarea preliminara mi-au zis ca pe baza veniturilor cu care am solicitat creditul m-as încadra la 105.000 lei. Super, zic, nici nu vreau atâta, vreau doar 100.000, depun cererea. Rata ar fi iesit mai mica decât ajutorul de somaj la care as avea dreptul dupa 18 ani de munca ... fara somaj :))))) Am gasit apartamentul, curat, renovat, reabilitat, fara risc, sector 1, zona din Bucuresti în care se închiriaza lejereanu cu 300-350 EUR / luna. Raspunsul bancii, ioc, nu mai venea. M-am dus la ei sa-mi spuna clar care-s pasii urmatori, ca urmeaza sa semnez antecontractul... Fata de la desk mi-a zis ca trimite în „centrala” („centrala” asta e la toate bancile un soi de castel kafkian) un email, sa vada de ce întârzie raspunsul. Ma suna a doua zi o voce feminina. ????... stiti, ca sunteti riscant din cauza firmei la care lucrati si sunteti si asociat (o mica firma de software, sa fim bine întelesi, deci un domeniu cu risc 0, si aflata pe piata de aproape un deceniu), bla bla, vatrebuie musai codebitor, puneti-va sotia codebitor. Ma, voi sunteti cu capul? Adica eu va dau o ipoteca cvasi-gratis pe o mica bijuterie, rata ar fi mai mica decât un ajutor de somaj, îl pot închiria cu de trei ori pretul ratei, de când muncesc n-am fost niciodata la somaj, tot timpul am avut grija sa am cartea de munca la zi, si nu cu salariul minim (e drept, nici cu un salariu exorbitant), si voi ma luati la trei pazeste ca de ce firma mea nu e profitabila x ani la rând si de ce salariul meu nu e de ?-â?pe buliarde de triliarde de lei si ca-mi trebuie codebitor? Pai daca vroiam sa mai bag pe cineva la jug îmi luam singur codebitor si va ceream de la obraz 200.000 de lei, nu 100.000, dar tocmai asta era ideea, ca eu nu vroiam si nu aveam nevoie de atâtia bani, si nu mai vroiam sa amestec pe nimeni la jug. Hai pa, si faliment placut, ca acolo veti ajunge. PS pâna la urma mi-am pus toate economiile la bataie si am cumparat acel apartament. Acum prietenii ma felicita ca am avut rabdare si tarie de caracter pâna la 41 de ani si ca „nu am de-a face cu bancile” :))))) Cât despre bancheri, pe limba lor vor pieri. Unde nu-i cap, vai de picioare.

Ala Fara Credite Lucian (Bucuresti, Bucuresti)

Alpha Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

17 Martie 2017

Asadar vrem sa ne facem o casa, avem un avans consistent, proiect, deviz si mergem la putinele banci care dau bani si pentru constructie in "regie proprie", adica in numele meu, cu materiale achizitionate de mine, dar cu firma de constructii. Problema a fost intotdeauna cum sa se acopere banca cu acte. De exemplu, daca investesti 90.000 in teren, din evaluare ies doat 60.000 desi casa e aproape gata. Greu de inteles cum o casa intr-o zona buna iese evaluata mai prost ca un apartament cu 3 camere. Ma depaseste. Problema 2: Construieste tu si vedem noi daca iti dam banii. Mai exact, ei NU finanteaza constructia, ci doar dau un credit imobilar cu ipoteca pe valoare curenta estimata DUPA ce ai dat tu din banii tai. Problema 3. S-a secat putul cu bani. Ca sa termin mai am nevoie de restul banilor de la banca. Ii primim? pai NU. De ce? Pentru ca banca nu da bani dacat pe valoarea estimata gresit de o firma de evaluare agreata. Iar la ultima transa "nu putem fi siguri ca va iesi bine evaluarea". Deci e clar: ultima transa nu o primim. Nici nu e logic sa o primim. Cum adica, sa ai incredere intr-un client serios care s-a imprumutat deja de 2/3 din suma de la tine? "Daca fuge cu banii? Daca fuge cu casa?" Eu nu ii mai inteleg. Problema 4: 6 evaluari in valoare de 1900 lei. Intarzieri din cauza frecusului de minim 2 luni cu pierderi financiare din partea mea de minim 6000 de lei. Cine ma despagubeste? Nimeni, evident. Nici macar o farama de flexibilitate nu e. Daca nu e in procedura nu exista. Nu conteaza ca ma lasa cu casa neterminata. Important e ca sunt ei acoperiti. Peste tot aud in banca aceeasi poveste. In loc de epilog: Oare scrie in procedura bancii sa nu gandesti? Cred ca da...

Adrian Bogdan (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus