Vocea clientului Alpha Bank - Depozit la termen

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Alpha Bank - Depozit la termen

28 Martie 2018

Astazi la agentia de la Romana am incercat sa fac un depozit la termen in euro. Am stat o ora absolut degeaba. Angajata nu stia sa calculeze dobanda pentru suma pe care doream sa o depun raportata la 3 luni. Dupa mai bine de o ora de stat inutil, ma anunta ca avand contul pe lei deschis la Unirii nu poate sa-mi deschida in aceasta unitate fara acordul lor. Timpul de asteptare nedeterminat, in functie de programul colegilor de la Unirii. Efectiv am renuntat. Nu vreti bani, nu va pot obliga. Scuza permanenta a functionarei a fost ca nu ea se ocupa, ci colegul.

Nae So. (Bucuresti, Bucuresti)

Alpha Bank - Depozit la termen

17 Martie 2015

Sunt foarte multumit de prestatia banci,,mai precis a filialei din Odorheiu-Secuiesc.. Nu am avut niciodata nici o problema. Personalul a fost amabil, totul s-a derulat ok,si la lichidarea contului....fara costuri ascunse. Mi-a placut si faptul pot sa stai jos,si sunt "peretele"care te despart de ceilalti clienti.. Iti da un aer de siguranta,....de intimitate.

Zoltan Lazar (Odorheiu Secuiesc, Harghita)

Alpha Bank - Depozit la termen

09 Decembrie 2014

Este vorba de filiala Constanta. La retragerea sumei in euro nu mi-au restituit intreaga suma ci numai suma concurenta cu o cifra care se termina in 0 sau 5. Motivul? Nu au posibilitatea sa plateasca prin casa monede, asa ca mi-au oprit suma in euro pe care nu au putut-o plati. Obtuzitatea D-nei director in aceata privinta, m-a uimit si mi-a lasat un gust amar colaborarea cu banca. Intretinerea contului era 0.75 euro/luna asa ca mi-au umflat acest comision in plus pe cateva luni cu toate ca am renuntat la toate conturile deschise la aceasta banca din clipa in care am retras intreaga suma.

Ovidiu Ionel (Constanta, Constanta)

Alpha Bank - Depozit la termen

03 Octombrie 2013

Depozitul "Alpha Tax Protect" mi se pare foarte bun si nu am avut nicio problema pana acuma cu banca. Am facut si retrageri si plati cu cardul si a fost totul bine. Singurul dezavantaj este ca nu are prelungire automata.

Bogdan Bogdan (Targu Mures, Mures)

Alpha Bank - Depozit la termen

17 Mai 2013

Alpha tax protect mi se pare una dintre cele mai bune alegeri de pe piata cel putin pentru depozitele de pana in 50. 000 RON. Tot timpul citesc despre ei ca ai probleme cand vine vorba sa iti ridici banii, ei bine eu nu prea am patit asa ceva. Chiar m-am dus odata stresat de aceste prejudecati si cei din Iasi mi-au dovedit ca sunt de incredere. Mai mult de atat, exista solutia sa scoti banii de pe card, intradevar esti limitat la 4000 RON pe zi parca, dar nu te costa nici un comision si in cateva zile iti lichidezi un depozit mic daca ai probleme cu functionarii. Desi planul meu de economisire e pe termen lung, de fiecare data imi fac depozitul pe o luna. Imi place ca sunt sunat si imi aduc ei aminte in ziua lichidarii, drept urmare un 5 ptr functionari. Procedura de lucru mi se pare greoaie, mult prea multe hartii si cu scris din ala mic de semnat si la un depozit. Am incredere in ei acum si mai semnez cu ochii inchisi, dar sincer, daca ar fi sa tii la litera legii trebuie sa te duci cu avocatul la ei si atunci cand inchei un depozit. Probabil ca aceste probleme sunt comune tuturor bancilor, dar e un lucru pe care pe mine ma dispera. Transparenta costurilor e asa si asa, daca stii sa intrebi ti se raspunde. Oricum dupa o experienta de acum vreo 4 ani pe care am avut-o cu Unicreditul cu un credit, parerea mea e ca Alpha Bank e mic copil in a-ti ascunde ceva comisioane pe acolo :). Timp de asteptare in general redus, asta si ptr ca nu sunt ff multi clienti si au destul de multi angajati. Timpul efectiv in care stai tu si discuti cu functionarul ptr probleme pe care mie mi se par minore mi se pare destul de mare. Daca esti pe fuga, mai degraba revii alta data chiar daca ai fi si sg lor client, asta din cauza procedurilor si toata hartogaraia ce trebuie semnata pentru orice chichita. In general, mie mi se pare cea mai de incredere banca de pe piata, au un sistem informatic destul de bine pus la punct, au costuri mici pentru conturi, operatii cu cardul etc, relativ la altii sunt destul de transparenti cu costurile, comisioane etc.

Bogdan Ciocoiu (Iasi, Iasi)

Alpha Bank - Depozit la termen

13 Martie 2013

Buna, experienta foarte proasta. Am facut un depozit de 50000 de euro la ei, in decembrie 14,2012, la 28 de zile, alfa tax protect, sau ceva de genul se numeste depozitul. Scadenta era in 14 ianuarie, 2013, am incasat rata, 170. Tin sa mentionez ca nu mi s-a spus ca e obligatoriu sa revin in ziua scadentei si sa prelungesc contractul pe inca o luna. Azi sun, dupa 2 luni, si ii rog sa imi spuna cati bani am in cont. Mi s-a spus aceeasi suma ca in ianuarie 50170, intreb mirat unde e dobanda pe 2 luni, mi se spune ca nu am primit dobanda, pe aceste 2 luni, pentru ca banii sunt in contul curent, si nu mai exista nic un depozit. Intreb de ce nu mi s-a prelungit automat, mi se spune ca nu am venit sa prelungesc contractul, personal, si nu am de ce sa mai primesc dobanda. Ma enervez , ma duc la banca, credeam ca am amici foarte buni in sucursala, e vorba de sucursala Cluj, chiar ma intelegeam foarte bine cu ei, cer o copie a contractului , semnat de mine, mi se arata un paragraf in care scria ca la sfarsitul scadentei banii se transfera din contul x in contul y, atat, nu scria nicaieri ca se prelungeste sau nu se prelungeste depozitul automat sau ca e necesar sa vii personal la sfarsitul scadentei sa prelungesti perioada cu inca o luna. Este penibil ce se intampla, vreau sa ii reclam, am impresia ca am fost pacalit, am sa consult un avocat si cred ca am sa ii reclam la protectia consumatorului. Nu am fost corect informat de catre personalul bancii despre acest tip de depozit, si cum trebuie sa procedez ca sa imi prelugesc depozitul, mi s-a spus amical , ca legal nu am ce sa fac, ma indoiesc. Surpriza, daca as dori sa ii scot acum, trebuie sa platesc si comision de 0.5%. Am sa imi retrag banii cat de curand de la ei, mi se pare penibil cum procedeaza, vreau sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa ii trag la raspundere. Multumesc, Liviu Peter

Liviu Peter (Cluj-Napoca, Cluj)

Inapoi sus