top banner

Pagina 7 - Info banci: Articole, știri și sfaturi financiare

Ce unitati bancare sunt deschise de Sfanta Maria

Bancile nu au program cu publicul luni, 15 august, cu ocazia zilei de Sfanta Maria, sarbatoare legala in Romania. Insa institutiile isi anunta clientii ca o serie de unitati din centrele comerciale vor fi deschise, iar ei vor avea acces la banii proprii si la ATM-uri, platind cu cardul la comercianti sau prin alte canale alternative.

12 Aug 2016 | Info banci

Bancile europene nu au obtinut certificatul de sanatate de la ABE

Autoritatea Bancara Europeana (ABE) considera ca, desi bancile din zona euro au facut eforturi pentru recapitalizare in ultima perioada, mai sunt multe de facut pana sa obtina ”un certificat de sanatate”. Institutia a publicat, la finalul saptamanii, rezultatele celor mai recente teste de stres efectuate pe 51 de institutii de credit.

01 Aug 2016 | Info banci

ABE continua demersurile pentru transparenta comisioanelor bancare

Autoritatea Bancara Europeana (ABE) lucreaza la un nou set de documente care urmeaza sa asigure transparenta si comparabilitatea comisioanelor bancare la nivelul UE. Actiunea are loc in conformitate cu prevederile Directivei privind Conturile de Plati, in vigoare inca din 2014, insa transpusa in putine state membre.

20 Iul 2016 | Info banci
Raiffeisen Bank recruteaza un operator virtual in Call Center

Raiffeisen Bank recruteaza un operator virtual in Call Center

Raiffeisen Bank preia modelul Vodafone de interactiune cu clientii care apeleaza in Call Center. Numai ca in loc de Andreea, la Raiffeisen va raspunde Ana, care va interactiona cu ei pe baza recunoasterii vocale (automatic speech recognition). Ramane de vazut in ce masura noua solutie tehnologica va ajuta in mod eficient clientii bancii.

18 Iul 2016 | Info banci

Bancile transmit zilnic ANAF, incepand cu 1 iulie, lista cu conturile clientilor

Raportarea zilnica a conturilor bancare a intrat in vigoare la inceputul acestei luni. Astfel, bancile sunt obligate sa transmita la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ANAF, in fiecare zi, o lista cu persoanele care isi deschid sau inchid un cont bancar, fie ca este vorba de firme sau de persoane fizice.

04 Iul 2016 | Info banci

Tot mai multi romani au probleme cu plata ratelor la banca

Romanii isi platesc tot mai greu ratele la banca. De la inceputul acestui an, numarul restantierilor la banci creste de la luna la luna, la cel mai ridicat nivel de dupa iunie 2013. In aprilie, aproape 729.000 de persoane fizice aveau restante de peste o luna la bancile si institutiile financiare nebancare care raporteaza la Biroul de Credit.

27 Iun 2016 | Info banci

Alin Iacob, ales vicepresedinte al Banking Stakeholder Group

Alin Iacob, presedinte AURSF si redactor sef Conso.ro, a fost ales vicepresedinte al Grupului partilor interesate din domeniul bancar la Autoritatea Bancara Europeana (ABE). El este primul reprezentant al utilizatorilor de servicii financiare din Europa Centrala si de Est ales in conducerea acestui Grup.

23 Iun 2016 | Info banci

Bancile sunt inchise de Rusalii

Bancile nu au program cu publicul luni, 20 iunie, cu ocazia Sarbatorilor de Rusalii. Insa institutiile financiare isi anunta clientii ca, in aceasta perioada, o serie de unitati din centrele comerciale vor fi deschise, iar ei vor avea acces la banii proprii si la ATM-uri, platind cu cardul la comercianti sau prin alte canale alternative.

17 Iun 2016 | Info banci

Acuzatii de spalare de bani la BCR, respinse vehement de banca

Institutiile statului verifica potentiale infractiuni de spalare de bani comise la Banca Comerciala Romana, odata cu dobandirea unor imobile in schimbul unui credit devenit neperformant. BCR respinge suspiciunile si spune ca este vorba de o plangere formulata „cu rea-credinta”de o firma care a incasat necuvenit un milion de euro de la banca.

13 Iun 2016 | Info banci

Umor ARB-GfK 2016: A crescut increderea romanilor in banci

Increderea romanilor in banci a crescut din 2011 pana in prezent, reiese dintr-un studiu comandat de Asociatia Romana a Bancilor (ARB) societatii GfK. Potrivit sondajului, in prezent, 40% dintre participanti au o incredere ridicata in banci, procentul fiind in crestere de la 33% in 2011.

27 Mai 2016 | Info banci
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară