top banner

Pagina 8 - Info banci: Articole, știri și sfaturi financiare

Evaziune fiscala la firma de cercetare de piata a bancilor

Evaziune fiscala la firma de cercetare de piata a bancilor

O firma de sondare a opiniei publice binecunoscuta in mediul financiar-bancar este acuzata de inspectorii antifrauda de evaziune fiscala in valoare de aproximativ 8,3 milioane de lei. Este vorba de Brennan Research & Consultants SRL, care a realizat timp de multi ani sondaje si analize de piata pentru cele mai importante banci din sistem.

05 Mai 2016 | Info banci

Cum lucreaza bancile de Pasti

Bancile comerciale nu vor avea activitate cu publicul in zilele de 1 si 2 mai, cu exceptia unitatilor din centrele comerciale, care vor fi deschise luni, 2 mai. In plus, anumite unitati din mall-uri sunt deschise si duminica, 1 mai. Pe de alta parte, clientii au la dispozitie in aceasta perioada, canalele alternative de tranzactionare.

29 Apr 2016 | Info banci

Aniversare Conso.ro: 10 ani in slujba utilizatorilor de servicii financiare

In urma cu exact 10 ani, pe 13 aprilie 2006, Conso.ro isi facea lansarea oficiala intr-un club din centrul Capitalei. Bancheri si jurnalisti asistau cu nedisimulata curiozitate la lansarea primului site care punea lupa pe ofertele de produse si servicii financiare. O aventura sortita rapid esecului sau un pariu castigator?

13 Apr 2016 | Info banci

Credibilitatea bancilor, zdruncinata in scandalul Panama Papers

Bancile din intreaga lume, abia „reabilitate” dupa criza financiara din 2008, sunt pe punctul de a pierde un nou test de credibilitate. Insa, daca in urma cu opt ani a fost vorba de lacomie, acum este vorba de sprijinirea unor persoane influente sa isi ascunda averile de ochiul Fiscului. Peste 500 de banci sunt implicate in acest nou scandal.

05 Apr 2016 | Info banci

Numarul restantierilor la banci creste cu 10.000 intr-o luna

Aproape 10.000 clienti bancari au intarit randurile restantierilor in prima luna din acest an. Numarul persoanelor fizice inregistrate la Biroul de Credit, cu restante mai mari de 30 de zile la banci si institutii financiare nebancare, a ajuns, astfel, la 713.921 in ianuarie, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

07 Mar 2016 | Info banci

Preluarea Carpatica de catre Nextebank, aprobata de Concurenta

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Bancii Carpatica de catre Nextebank. Este vizata concentrarea ce se va realiza prin preluarea bancii din Sibiu, dar si a entitatilor controlate de aceasta. Analizarea tranzactiei a fost necesara pentru stabilirea compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, sustine autoritatea.

01 Mar 2016 | Info banci

Bancile pe profit, clientii pe pierdere

Anul 2015 a fost cel mai dur de pana acum in ceea ce priveste conflictele dintre clienti si banci, alimentate si de aprecierea puternica a francului elvetian chiar la inceputul anului, fapt care a ingreunat situatia clientilor cu astfel de credite. Insa, in timp ce clientii nu au primit mai nimic din ce li s-a promis, bancile au obtinut profit.

22 Feb 2016 | Info banci

ANPC face istorie: castiga definitiv primul proces colectiv cu o banca

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a castigat definitiv procesul intentat OTP Bank, Curtea de Apel Bucuresti respingand apelul formulat de banca. Acesta este primul proces colectiv castigat de ANPC, banca fiind obligata sa elimine clauzele declarate abuzive de instanta din toate contractele de acelasi tip.

11 Feb 2016 | Info banci

Tot mai putine banci pe piata romaneasca

Consolidarea pe piata bancara din Romania ia proportii. La finalul anului trecut, Volksbank a disparut din peisajul financiar romanesc, iar la finalul acestei saptamani Nextebank anunta ca a finalizat preluarea Bancii Carpatica, iar portofoliul de credite de retail de la Bank of Cyprus este preluat de Banca Transilvania.

29 Ian 2016 | Info banci

ANPC incearca sa stopeze abuzurile recuperatorilor de creante

Recuperatorul de creante nu va mai avea voie sa hartuiasca, oprime sau sa abuzeze o persoana in vederea recuperarii debitelor, nu va mai putea sa perceapa dobanzi si comisioane de la debitor si nici sa il contacteze in intervalul 20.00 - 09.00. In plus, clientul nu poate fi cautat la locul de munca si nici prin intermediul altor persoane.

28 Ian 2016 | Info banci
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară