top banner

Pagina 9 - Info banci: Articole, știri și sfaturi financiare

Nextebank va subscrie la majorarea capitalului Carpatica

Actionarii Bancii Carpatica anunta investitorii ca au ajuns la un acord cu Nextebank sa participe la majorarea de capital, operatiune care care presupune un aport de numerar de circa 99 de milioane de lei. In urma tranzactiei, cumparatorul va detine 47% din capitalul bancii din Sibiu.

27 Ian 2016 | Info banci

Romanii si-au pierdut complet increderea in banci

Deteriorarea relatiei dintre clienti si banci in anii postcriza este evidentiata si de Banca Nationala a Austriei, intr-un studiu cu privire la gradul de incredere si asteptarile clientilor persoane fizice in raport cu bancile, dar si cu alte institutii. In cazul romanilor, increderea in banci s-a redus dramatic din 2009 pana in prezent.

22 Ian 2016 | Info banci

Sfaturi utile pentru schimbul valutar la banca

Fiecare banca are o anumita politica de curs de schimb. In general, bancile mici si medii au cotatii mai bune pentru clienti, in vreme ce bancile mari sunt de evitat. Conso a analizat modul in care bancile stabilesc cotatiile, pentru a permite celor interesati sa ia cea mai buna decizie.

19 Ian 2016 | Info banci

Schimbari pe piata bancara in 2016

Piata bancara din Romania incepe anul 2016 cu schimbari semnificative. O noua banca isi deschide portile la Bucuresti, Alior Bank, in timp ce alta este radiata din registrele nationale, respectiv Volksbank. In plus, cel putin doua alte institutii isi cauta cumparator: Banca Comerciala Carpatica si Piraeus Bank.

05 Ian 2016 | Info banci

Bancherii, taxati daca produsul vandut afecteaza consumatorul

Sistemul de bonusuri acordate bancherilor se schimba, astfel incat sa se tina cont si de volumul de produse si servicii vandute, dar si de drepturile si interesele consumatorilor. Autoritatea Bancara Europeana (EBA) a lansat spre consultare un set de norme in acest sens, care ar putea intra in vigoare la jumatatea acestui an.

05 Ian 2016 | Info banci

Programul bancilor de sarbatori

Bancile comerciale nu lucreaza cu publicul in zilele de 25 si 26 decembrie 2015 si in 1 si 2 ianuarie 2016, acestea fiind zile nelucratoare. Totusi, unele din unitatile din mall-uri si hypermarket-uri au program special in aceasta perioada. In plus, in ajunul Craciunului si al Anului Nou, programul este unul redus.

22 Dec 2015 | Info banci

Capat de drum pentru Volksbank Romania

Fuziunea dintre Banca Transilvania si Volksbank Romania (VBRO) va avea loc in data de 31 decembrie 2015, iar rezultatele fuziunii vor fi comunicate de Banca Transilvania in data de 4 ianuarie 2016. Clientii VBRO au la dispozitie un microsite cu informatii despre migrarea la Banca Transilvania, aproape 600 de sedii si echipa Call Center.

22 Dec 2015 | Info banci

MAE si BNR au pozitii divergente cu privire la darea in plata

Directiva Uniunii Europene privind creditele ipotecare permite incheierea unui credit ipotecar prin predarea imobilului ipotecat catre banca, iar Parlamentul European recomanda tuturor statelor membre o astfel de masura, sustine Ministerul Afacerilor Externe. Pe de alta parte, BNR spune ca Legea nu are sustinere in niciun act european.

03 Dec 2015 | Info banci

Bancile in febra Black Friday

Febra Black Friday a cuprins si bancile comerciale care activeaza pe piata din Romania. Acestea anunta, alaturi de marii comercianti, reduceri pentru anumite produse si servicii in aceasta perioada. Majoritatea ofertelor sunt valabile, insa, pentru produselor disponibile online.

27 Noi 2015 | Info banci

Normele de aplicare ar putea impune restrictii la Darea in plata

Reprezentantii bancilor din Romania arunca in lupta intrega armata pentru a impiedica intrarea in vigoare a Legii privind Darea in plata, dupa ce aceasta a fost adoptata de Parlament. Acestia mai au cateva cai de atac: apelul la presedinte, sa nu promulge Legea, atacul la Curtea Constitutionala si influentarea normelor de aplicare.

26 Noi 2015 | Info banci
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară