Razvan Voican, o pierdere ireparabila pentru presa financiara

Fostul redactor-sef adjunct al Ziarului Financiar si omul care si-a adus o contributie majora, timp de 14 ani, la succesul celei mai importante publicatii de business din Romania, a fost rapit nedrept dintre noi, la doar 39 de ani. Razvan va ramane insa, pentru totdeauna, in galeria marilor valori ale jurnalismului financiar romanesc.


Presa financiara este din nou in doliu. La doar cativa ani de la disparitia “patriarhului” presei financiare romanesti, Florin Petria, am aflat cu mare tristete ca, de astazi, presa financiara romaneasca mai pierde un nume care si-a pus amprenta in mod decisiv asupra breslei.

Razvan Voican, un coleg pe care l-am cunoscut foarte bine, desi nu am avut onoarea sa lucrez niciodata cu el in aceeasi redactie, a urcat rapid scara valorii si performantei profesionale la Ziarul Financiar, ajungand sa fie, in scurta vreme, una dintre vocile cele mai respectate si ascultate din mass-media romaneasca de profil.

Razvan Voican a fost un jurnalist financiar cu un imens talent, un om croit parca special pentru aceasta meserie. Un profesionist de prima mana, cu o incredibila capacitate de a extrage esentialul si de a sintetiza cele mai importante mesaje care trebuiau transmise publicului doritor de presa financiara de calitate.

Intr-o lume plina de orgolii, Razvan nu a starnit niciodata antipatii, a stiut mereu sa impuna respect si sa interactioneze in mod civilizat cu colegii de breasla, chiar daca stapanea cu mult mai bine decat altii temele aflate in dezbatere.

Razvan Voican a fost insa, mai presus decat un jurnalist financiar exceptional, un coleg de o calitate incredibila si un OM cu totul si cu totul deosebit. Tocmai de aceea, pierderea pe care o suferim astazi este cu atat mai grea si mai greu de acceptat.

Cred ca avem cu totii, cei care l-am cunoscut, l-am respectat si l-am admirat, datoria sa facem in asa fel incat numele lui sa ramana pentru totdeauna nu doar in Panteonul marilor valori ale presei financiare romanesti, ci si in memoria colectiva a milioanelor de cititori.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Neogen investeste in Conso

Conso.ro anunta atragerea in structura asociativa a societatii Conso Media Group SRL a unui investitor cu experienta in online, Neogen SA. Prin achizitie directa si majorarea capitalului social, Neogen detine aproximativ 27% din Conso.

10 Mai 2018 | Info banci

Banca Transilvania a preluat oficial Bancpost

Banca Transilvania a primit unda verde pentru integrarea Bancpost. Banca din Cluj a devenit actionar cu drepturi depline la entitatile preluate de la Eurobank Group, dupa ce a obtinut toate aprobarile necesare in acest scop. Un comunicat de presa al BT dezvaluie si detaliile tranzactiei.

4 Aprilie 2018 | Info banci

Ce tranzactii se confirma pe piata bancara din Romania?

Situatie rar intalnita pe piata bancara. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a respins tranzactia prin care OTP Bank intentiona sa preia Banca Romaneasca. Decizia nu a fost oficial explicata, insa era oarecum asteptata, avand in vedere termenul indelungat de analiza. In schimb, o alta tranzactie in derulare a primit toate aprobarile necesare.

19 Martie 2018 | Info banci

Angajatii din banci nu vor mai fi ''premiati'' pentru planul de vanzari

Angajatii din sistemul bancar nu vor mai putea fi motivati financiar sa vanda clientilor produse si servicii cat mai multe si cat mai complexe. Prevederea este cuprinsa intr-un Ghid emis de Autoritatea Bancara Europeana (ABE) pe care trebuie sa il respecte toate institutiile aflate sub supravegherea BNR incepand din data de 13 ianuarie 2018.

8 Ianuarie 2018 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus