Razvan Voican, o pierdere ireparabila pentru presa financiara

Fostul redactor-sef adjunct al Ziarului Financiar si omul care si-a adus o contributie majora, timp de 14 ani, la succesul celei mai importante publicatii de business din Romania, a fost rapit nedrept dintre noi, la doar 39 de ani. Razvan va ramane insa, pentru totdeauna, in galeria marilor valori ale jurnalismului financiar romanesc.

Presa financiara este din nou in doliu. La doar cativa ani de la disparitia “patriarhului” presei financiare romanesti, Florin Petria, am aflat cu mare tristete ca, de astazi, presa financiara romaneasca mai pierde un nume care si-a pus amprenta in mod decisiv asupra breslei.

Razvan Voican, un coleg pe care l-am cunoscut foarte bine, desi nu am avut onoarea sa lucrez niciodata cu el in aceeasi redactie, a urcat rapid scara valorii si performantei profesionale la Ziarul Financiar, ajungand sa fie, in scurta vreme, una dintre vocile cele mai respectate si ascultate din mass-media romaneasca de profil.

Razvan Voican a fost un jurnalist financiar cu un imens talent, un om croit parca special pentru aceasta meserie. Un profesionist de prima mana, cu o incredibila capacitate de a extrage esentialul si de a sintetiza cele mai importante mesaje care trebuiau transmise publicului doritor de presa financiara de calitate.

Intr-o lume plina de orgolii, Razvan nu a starnit niciodata antipatii, a stiut mereu sa impuna respect si sa interactioneze in mod civilizat cu colegii de breasla, chiar daca stapanea cu mult mai bine decat altii temele aflate in dezbatere.

Razvan Voican a fost insa, mai presus decat un jurnalist financiar exceptional, un coleg de o calitate incredibila si un OM cu totul si cu totul deosebit. Tocmai de aceea, pierderea pe care o suferim astazi este cu atat mai grea si mai greu de acceptat.

Cred ca avem cu totii, cei care l-am cunoscut, l-am respectat si l-am admirat, datoria sa facem in asa fel incat numele lui sa ramana pentru totdeauna nu doar in Panteonul marilor valori ale presei financiare romanesti, ci si in memoria colectiva a milioanelor de cititori.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus