Razvan Voican, o pierdere ireparabila pentru presa financiara

Fostul redactor-sef adjunct al Ziarului Financiar si omul care si-a adus o contributie majora, timp de 14 ani, la succesul celei mai importante publicatii de business din Romania, a fost rapit nedrept dintre noi, la doar 39 de ani. Razvan va ramane insa, pentru totdeauna, in galeria marilor valori ale jurnalismului financiar romanesc.

Presa financiara este din nou in doliu. La doar cativa ani de la disparitia “patriarhului” presei financiare romanesti, Florin Petria, am aflat cu mare tristete ca, de astazi, presa financiara romaneasca mai pierde un nume care si-a pus amprenta in mod decisiv asupra breslei.

Razvan Voican, un coleg pe care l-am cunoscut foarte bine, desi nu am avut onoarea sa lucrez niciodata cu el in aceeasi redactie, a urcat rapid scara valorii si performantei profesionale la Ziarul Financiar, ajungand sa fie, in scurta vreme, una dintre vocile cele mai respectate si ascultate din mass-media romaneasca de profil.

Razvan Voican a fost un jurnalist financiar cu un imens talent, un om croit parca special pentru aceasta meserie. Un profesionist de prima mana, cu o incredibila capacitate de a extrage esentialul si de a sintetiza cele mai importante mesaje care trebuiau transmise publicului doritor de presa financiara de calitate.

Intr-o lume plina de orgolii, Razvan nu a starnit niciodata antipatii, a stiut mereu sa impuna respect si sa interactioneze in mod civilizat cu colegii de breasla, chiar daca stapanea cu mult mai bine decat altii temele aflate in dezbatere.

Razvan Voican a fost insa, mai presus decat un jurnalist financiar exceptional, un coleg de o calitate incredibila si un OM cu totul si cu totul deosebit. Tocmai de aceea, pierderea pe care o suferim astazi este cu atat mai grea si mai greu de acceptat.

Cred ca avem cu totii, cei care l-am cunoscut, l-am respectat si l-am admirat, datoria sa facem in asa fel incat numele lui sa ramana pentru totdeauna nu doar in Panteonul marilor valori ale presei financiare romanesti, ci si in memoria colectiva a milioanelor de cititori.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus