top banner

Pagina 4 - IMM: Articole, știri și sfaturi financiare

Ce facilitati aduce Legea preventiei firmelor?

Legea preventiei va acorda firmelor un termen de 90 de zile sa remedieze neregulile descoperite de agentii institutiilor de stat in cadrul controalelor. Facilitatea este valabila, insa, o singura data, pentru urmatorii trei ani de la primirea avertismentului. Lista contraventiilor pentru care va fi aplicata legea va include 396 de nereguli.

17 Mar 2017 | IMM

Noi succese impotriva spalarii banilor in UE

Cetatenii europeni vor avea acces la registrele care contin date despre proprietarii companiilor, fara a fi nevoiti sa demonstreze un ”interes legitim”. De asemenea, trusturile vor fi obligate la aceeasi transparenta ceruta firmelor, potrivit unor amendamente la Directiva europeana impotriva spalari banilor adoptate recent in Parlamentul European.

01 Mar 2017 | IMM

Firmele mici scapa de o serie de declaratii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca firmele care aveau cifra de afaceri sub 220.000 lei la 31 decembrie 2016 nu mai sunt obligate sa completeze si sa depuna anumite declaratii, al caror termen de depunere era 27 februarie 2017. Este vorba atat de firmele inregistrate in scop de TVA, cat si de cele neinregistrate.

21 Feb 2017 | IMM

Apar primele sincope in promisiunile Guvernului

Masurile de relaxare fiscale continua, conform programului anuntat pe partidul aflat la guvernare, insa unele dintre ele ar putea fi amanate fata de termenele anuntate. Ministerul Finantelor Publice reconfirma angajamentele potrivit carora impozitul pe dividende se va elimina, iar cota unica de impozitare va fi de 10%.

16 Feb 2017 | IMM

Cat costa listarea companiilor la bursa de la Bucuresti?

Pe langa obtinerea de finantare prin banca sau proiecte europene, companiile au posibilitatea de a obtine capital pentru dezvoltare prin listarea pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Acest proces presupune insa costuri de listare pentru firma, care pleaca de la 950 lei si pot ajunge pana la 22.200 lei, in functie de dimensiunea companiei.

09 Feb 2017 | IMM

Promisiuni pentru romanii care vor sa inceapa o afacere

Romanii care vor sa demareze o afacere au la dispozitie noi facilitati incepand din aceasta luna. Pe de o parte, vor putea accesa finantare nerambursabila din partea statului in suma de aproximativ 44.000 de euro (220.000 de lei), iar pe de alta parte vor putea apela la un incubator de afaceri care are, in sfarsit, norme de functionare.

06 Feb 2017 | IMM

Formularul 088 dispare, dar revine sub alta denumire

Noua procedura pentru inregistare in scopuri de TVA a fost publicata in Monitorul Oficial, insa a starnit controverse inca de la publicarea de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). O serie de consultanti spun ca, de fapt, nu s-a schimbat nimic, exceptand denumirea declaratiei.

02 Feb 2017 | IMM

Avalansa de schimbari pentru firme de la 1 februarie

Data de 1 februarie vine cu multe schimbari pentru firme, dar si pentru persoanele fizice. Una dintre cele mai importante se refera la eliminarea celebrului Formular 088, de inregistrare in scop de TVA. Considerat un cosmar de catre companii, formularul a fost introdus la inceputul anului 2016 pentru a combate frauda in domeniul TVA.

31 Ian 2017 | IMM

Corespondenta dintre firme si Fisc se muta online

Firmele vor putea sa-si depuna online declaratiile fiscale la Fisc si sa primeasca tot electronic corespeondenta de la autoritatile fiscale. Facilitatea este valabila dupa ce Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ASF) a extins serviciul Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru toti contribuabilii.

18 Ian 2017 | IMM

Firmele romanesti, codase la utilizarea tehnologiilor digitate

Firmele romanesti sunt optimiste in privinta beneficiilor oferite de tehnologia digitala in viitor, dar in prezent sunt in urma celor din Europa la utilizarea acestora. Mai mult, mitul referitor la competentele digitale superioare ale romanilor este demontat intr-un studiu realizat pentru Microsoft la nivel european printre IMM-uri.

17 Ian 2017 | IMM
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară