top banner

Pagina 6 - IMM: Articole, știri și sfaturi financiare

Guvernul elimina facilitatile IMM-urilor la achizitii publice

Intreprinderile mici si mijlocii vor fi obligate sa respecte aceleasi conditii ca si marile companii pentru a avea acces la achizitii publice. Guvernul a eliminat facilitatile de care acestea au beneficiat pana in prezent, motivand ca oficialii Comisiei Europene considera aceste masuri discriminatorii.

20 Sep 2016 | IMM

Consiliul IMM-urilor a lansat propriul program de guvernare

Infiintarea Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, crearea unei banci comerciale de stat pentru finantarea interprinderilor mici si mijlocii si facilitati la infiintarea unei firme. Acestea sunt doar cateva din masurile cuprinse intr-un program de guvernare lansat de Consiliul National pentru IMM-uri.

16 Sep 2016 | IMM

Statul a anuntat bancile partenere pentru START si SRL-D 2016

Programele SRL-D si START 2016 se vor implementa, incapand din acest an, prin intermediul unor banci comerciale selectate in acest scop de catre institutiile statului. Astfel, beneficiarii acestor programe de finantare nerambursabila vor putea solicita si un credit punte pentru componenta de fond nerambursabil si TVA de la bancile partenere.

30 Aug 2016 | IMM

Antreprenorii romani deschid afaceri pe banii proprii

Criza financiara a afectat comportamentul antreprenorilor la nivel mondial, dar si in Romania. Suma necesara pentru deschiderea unei afaceri a scazut semnificativ, iar majoritatea antreprenorilor prefera sa se bazeze pe banii proprii, reiese dintr-un studiu realizat de Global Entrepreneurship Monitor.

26 Aug 2016 | IMM

S-a dat startul la finantari nerambursabile pentru IMM si SRL-D

Firmele mici si mijlocii, care isi desfasoara activitatea de cel putin doi ani, dar si antreprenorii debutanti, pot cere statului, incepand de marti, finantare nerambursabila pentru dezvoltarea propriei afaceri. In cazul firmelor deja infiintate, suma primita poate ajunge la 120.000 de lei, iar pentru debutanti la 45.000 de lei.

16 Aug 2016 | IMM

Firmele trebuie sa declare la finalul lunii TVA pe noul formular

Firmele platitoare de TVA trebuie sa declare, pana la finalul acestei luni, operatiunile efectuate pe teritoriul national pe baza noului formular D394. Acesta a fost, in sfarsit, aprobat prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si publicat in Monitorul Oficial.

09 Aug 2016 | IMM

IMM-urile nu au incredere in economie

O treime dintre IMM-uri considera ca evolutia mediului economic din Romania este stanjenitoare dezvoltarii si doar mai putin de 14% dintre companii estimeaza ca evolutia mediului de afaceri romanesc pe intreg anul 2016 va fi favorabila intreprinderilor. Totodata, aproape jumatate din firme apreciaza evolutia mediului economic drept neutra.

21 Iul 2016 | IMM

Ministerul Economiei extinde aria de aplicare pentru Testul IMM

Autoritatile iau in calcul aplicarea Testului IMM si la elaborarea legislatiei secundare sau tertiare. In acest moment, testul este obligatoriu, potrivit Legii IMM-urilor, pentru legislatia primara, respectiv legi sau ordonante de Guvern, insa reprezentantii sectorului s-au plans deseori ca nu se aplica in practica.

18 Apr 2016 | IMM

CE a lansat o consultare publica pe procedurile de insolventa

Comisia Europeana a lansat procedura de consultare publica cu privire la cadrul legislativ care reglementeaza insolventa in Uniunea Europeana. Potrivit unui comunicat de presa, Executivul comunitar sustine ca armonizarea procedurilor este necesara in perspectiva crearii pietei unice de capital.

24 Mar 2016 | IMM

Statul clarifica impozitarea cladirilor cu destinatie mixta

Statul a clarificat modul in care se impoziteaza cladirile cu destinatie mixta, atat ca sediu de firma cat si ca locuinta. Astfel, daca intr-un imobil cu o astfel de destinatie suprafetele nu sunt clar delimitate, cat se aloca firmei si cat locuintei, decontarea utilitatilor va face diferenta.

22 Mar 2016 | IMM
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară