top banner

Pagina 2 - IMM: Articole, știri și sfaturi financiare

Firmele mici primesc sprijin de la stat pentru digitalizare

Firmele mici si mijlocii din Romania vor putea beneficia de ajutor de la stat pentru digitalizarea afacerii. Programul, anuntat de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, consta in acordarea unui voucher in valoare de 3.000 de euro in acest scop.

11 Mai 2018 | IMM

Cresterea dobanzilor urca semnificativ neperformanta firmelor

Rata de neperformanta a creditelor acordate companiilor s-a redus, in ultimul an, cu patru puncte procentuale, la 15,8%. Insa, o crestere a dobanzilor de doua puncte procentuale ar putea duce la o revenire a acestei rate la 18,7%, reiese din Raportul asupra stabilitatii financiare publicat de BNR.

08 Dec 2017 | IMM

Proceduri simplificate de acordare a garantiilor la programul Start-Up Nation

FNGCIMM a anuntat ca va simplifica procedurile de acordare a garantiilor pentru solicitantii din cadrul programului Start-Up Nation. Astfel, pentru solicitarile de garantii pentru care nu se solicita contragarantarea, Certificatul de Atestare Fiscala va trebui sa fie in termenul de valabilitate la data aprobarii finantarii de catre banca.

27 Noi 2017 | IMM

Creste plafonul de scutire de TVA de la 1 ianuarie 2018

Romania primeste o noua derogare de la Uniunea Europeana in privinta plafonului de TVA. Consiliul Uniunii a aprobat recent aceasta derogare, astfel ca, intre 2018 si 2020, plafonul pana la care firmele vor fi scutite de obligatia de a se inregistra in scopuri de TVA va fi de 300.000 de lei, majorat de la 220.000 de lei.

18 Oct 2017 | IMM

Plata defalcata a TVA, mana cereasca pentru banci

Plata defalcata a TVA presupune costuri suplimentare pentru firme, insa aduce venituri importante bancilor. Noul sistem presupune ca fiecare firma sa isi deschida cel putin un cont nou, exclusiv pentru sumele aferente TVA, la banca sau la Trezorerie, iar pentru fiecare factura sa realizeze doua operatiuni de plata.

19 Sep 2017 | IMM

Start-Up Nation: Nu sunt bani pentru toate proiectele

Beneficiarii Start-Up Nation trec prin noi emotii. Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri a anuntat recent ca nu sunt bani pentru finantarea proiectelor. Actualul ministru promite ca vor fi bani insa pentru cei cu finantare pe baza de cerere de plata sau rambursare. Cei cu credite-punte pot incepe proiectele cu banii de la banca.

06 Sep 2017 | IMM

Ce impact are plata defalcata a TVA asupra firmelor?

Plata defalcata a TVA, care presupune deschiderea unui cont bancar special pentru aceasta operatiune de fiecare entitate implicata, va bloca economia, fara sa isi atinga scopul declarat, acela de a diminua evaziunea fiscala si de a aduce mai multi bani la buget. Avertismentul vine de la reprezentantii Consiliului pentru IMM-uri.

05 Sep 2017 | IMM

PwC incaseaza o noua amenda record pentru nereguli contabile

Marile companii de consultanta sunt, din nou, in atentia institutiilor de supraveghere. De data aceasta este vorba de PricewaterhouseCoopers (PwC), care a primit o noua amenda record in Marea Britanie, dupa ce a admis ca a savarsit abateri in auditul financiar al RSM Tenon Group, in trecut una dintre cele mai mari firme de consultanta din Regat.

16 Aug 2017 | IMM

Ce conditii ofera bancile firmelor din Start-Up Nation?

Bancile participante la Programul Start-Up Nation vor percepe solicitantilor de credite punte la dobanzi cu pana la 1,5 puncte procentuale mai mici decat plafonul stabilit de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, respectiv 5% pe an. Pe langa dobanda insa, clientii vor mai plati si o serie de comisioane.

01 Aug 2017 | IMM

Noi modificari fiscale care afecteaza salariatii si firmele

Modificarile fiscale au inceput sa faca parte din cotidian. Unele dintre ele sunt doar aruncate in spatiul public si apoi retrase din varii motive, insa altele ajung sa se si aplice. Printre cele certe se numara plata contributiilor sociale la nivelul salariului minim pe economie pentru contractele part-time.

28 Iul 2017 | IMM
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară