top banner

Corespondenta dintre firme si Fisc se muta online

18 Ianuarie 2017 | Autor: Conso

Firmele vor putea sa-si depuna online declaratiile fiscale la Fisc si sa primeasca tot electronic corespeondenta de la autoritatile fiscale. Facilitatea este valabila dupa ce Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ASF) a extins serviciul Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru toti contribuabilii.
Pana acum, doar persoanele fizice puteau folosi acest serviciu, care devine, astfel, disponibil inclusiv persoanelor fizice autorizate (PFA) si intreprinderilor individuale (II).
Ce documente pot fi transmise electronic?
Printre actele care pot fi transmise online la si de catre Fisc se numara declaratiile fiscale, contractele de cedare a folosintei bunurilor, precum si diverse cereri sau sesizari, actele administrative fiscale, respectiv decizii de impunere, decizii referitoare la obligatii de plata accesorii, decizii privind modificarea bazei de impozitare ca urmare a inspectiei fiscale, actele de executare (somatii), acte emise de MFP sau ANAF in executarea legii, cum ar fi notificari, instiintari, aviz de inspectie fiscala etc.
Totodata, la cererea solicitantului, se pot transmite in format electronic documentele sau alte acte emise de MFP - ANAF cum ar fi certificatul de atestare fiscala, adeverinta de venit, certificatul de cazier fiscal, informatii cu privire la obligatiile de plata ale persoanei fizice, juridice sau ale unei entitati fara personalitate juridica, dar si diverse cereri adresate MFP - ANAF, precum cerere de informatii sau documente in legatura cu situatia fiscala personala (cerere de informatii despre contributiile de asigurari sociale declarate de angajatori, solicitarea unei opinii privind aplicarea legislatiei fiscale, cereri de audienta, sesizari, petitii, reclamatii, solicitari de informatii publice etc).
De asemenea, contribuabilul poate primi online "Buletinul informativ", care contine informatii publice atat cu caracter fiscal, cat si nefiscal, dar care sunt de interes pentru contribuabili (anunturi de valorificare a bunurilor, anunturi de achizitii de bunuri si servicii, etc.).
Contribuabilii trebuie sa se inroleze in sistem
Pentru a beneficia de acest serviciu, contribuabilii interesati trebuie sa se inroleze in Spatiul Privat Virtual, prin completarea unui formular electronic prin care se identifica cu ajutorul certificatelor digitale calificate.
”Persoanele fizice trebuie sa completeze online un formular intr-o pagina web securizata (https) si, din motive de securitate si protectie a datelor personale, sa-si certifice identitatea prin indicarea unei informatii fiscale cunoscute numai de ANAF si persoana respectiva, asa cum este ceruta de aplicatia informatica, respectiv numarul de inregistrare al unei decizii emise de ANAF pe numele sau. In cazul in care contribuabilul nu este in posesia unei decizii primite anterior de la ANAF, este necesara deplasarea la ghiseul oricarui organ fiscal din cadrul ANAF pentru verificarea datelor declarate cu cele din actul de identitate”, se mai arata in comunicatul ANAF.
Potrivit documentului, serviciile de comunicare electronica oferite prin SPV sunt gratuite si disponibile 24 de ore din 24.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

IMM

Alte Articole

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

01 Noi 2021 | IMM
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

01 Sep 2020 | IMM
Alternative de finantare pentru companiile mici

Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iul 2020 | IMM
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Apr 2020 | IMM

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul