top banner

Pagina 3 - IMM: Articole, știri și sfaturi financiare

Firmele vor plati CAS si CASS mai mari pentru contractele part-time

Firmele ar putea fi obligate sa plateasca la stat contributii pentru sanatate si pensii mai mari pentru angajatii part-time sau pentru cei cu contracte pe baza de norma. Pentru veniturile mai mici decat salariul minim pe economie, CAS si CASS se vor calcula la nivelul acestuia.

18 Iul 2017 | IMM

E&Y: Impozitul pe cifra de afaceri nu poate trece de Comisia Europeana

Inlocuirea impozitului pe profit in cazul firmelor cu impozitul pe cifra de afaceri, asa cum prevede una dintre masurile fiscale anuntate de noul guvern, nu are cum sa treaca de Comisia Europeana, intrucat contravine directivei europene pe partea de TVA si devine inaplicabila prin prisma directivei de dobanzi si redevente, potrivit Ernst&Young.

06 Iul 2017 | IMM

Cu ce probleme se confrunta firmele care iau credite?

Firmele din Romania continua sa se finanteze din alte surse decat creditele de la banci sau IFN-uri. Insa cele care, totusi, apeleaza la astfel de finantari, reclama nivelul prea ridicat al dobanzilor si comisioanelor, cerintele privind valoarea sau tipul garantiei si clauzele contractuale ale institutiei creditoare.

29 Iun 2017 | IMM

Firmele reclama infrastructura de transport si mai putin accesul la finantare

Firmele romanesti considera infrastructura de transport o problema mai mare in calea investitiilor decat accesul la finantare. Prin comparatie, firmele europene vad ca principal obstacol in calea investitiilor incertitudinile generale, reiese dintr-un sondaj realizat de Banca Europeana de Investitii (BEI).

21 Iun 2017 | IMM

Inscrierile in Programul Start-Up Nation incep in 15 iunie

Programul Start-Up Nation, prin care firmele pot primi o finantare nerambursabila de pana la 200.000 de lei, va fi lansat pe 15 iunie. Finantarea reprezinta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile. Firmele intrate in program sunt obligate, insa, sa angajeze cu contract de munca pe durata nedeterminata si cu norma intreaga cel putin doi salariati.

14 Iun 2017 | IMM

Set de principii europene pentru relatia dintre banci si IMM-uri

Federatia Bancara Europeana (EBF), impreuna cu alte patru asociatii bancare europene, au stabilit un set de principii de comunicare intre intreprinderile mici si mijlocii (IMM) si banci cu privire la aplicatiile de credit. Initiativa isi propune sa promoveze obtinerea unui raspuns de calitate de catre o firma in urma solicitarii de finantare.

06 Iun 2017 | IMM

ANAF extinde Spatiul privat virtual la persoane juridice

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) extinde Spatiul privat virtual(SPV), incepand cu 1 iunie, la firme si la entitatile fara personalitate juridica. Insa, in perioada 29 mai ora 9:00 pana in 30 mai ora 12:00, acesta se va afla in proces de mentenanta.

29 Mai 2017 | IMM

Multinationalele, obligate la raportare pentru fiecare stat in care activeaza

Multinationalele vor fi obligate sa raporteze in statul de rezidenta fiscala, inclusiv in Romania. Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publica modalitatea de transpunere in legislatia nationala a schimbului automat obligatoriu de informatii, care stabileste datele pe care companiile trebuie sa le raporteze in fiecare stat in care activeaza.

26 Mai 2017 | IMM

Schemele europene de finantare pentru IMM-uri, slab utilizate

IMM-urile din Romania au la dispozitie mai multe instrumente europene pentru dezvoltarea afacerilor, printre care si programul UE pentru competitivitatea IMM-urilor (COSME). Acestea sunt insa destul de putin utilizate in Romania. Programul, desi a fost lansat inca din 2014, pana acum doar doua banci locale si-au anuntat participarea.

11 Mai 2017 | IMM

Care sunt contraventiile pentru care scapi de amenda la prima abatere?

Proiectul Legii Preventiei, indelung asteptata de mediul de afaceri, a fost pus in dezbatere publica. Documentul contine si lista cu cele 333 de contraventii care nu vor mai fi sanctionate decat cu avertisment si nu cu amenda daca este vorba de prima abatere, iar in 90 de zile se remediaza.

31 Mar 2017 | IMM
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară