top banner

Pagina 5 - IMM: Articole, știri și sfaturi financiare

Firmele care incalca legea, intai prevenite si apoi amendate

Firmele vinovate de incalcarea legislatiei ar putea beneficia de masuri de preventie. Acestea se acorda, insa, o singura data pentru fiecare fapta, intr-un termen de 5 ani. Facilitatea nu este valabila, insa, pentru munca la negru sau angajarea minorilor. Prevederile sunt cuprinse in proiectul Legii preventiei.

13 Ian 2017 | IMM

Formularul 088 ar putea fi eliminat

Reprezentantii mediului de afaceri revin, dupa instalarea noului Executiv, cu solicitarea de simplificare a formularului 088, pentru declararea firmelor in scop de TVA, si de a da firmelor posibilitatea sa-l completeze online. Ministrul pentru IMM-uri promite chiar eliminarea acestuia intr-o saptamana.

11 Ian 2017 | IMM

Reguli noi pentru PFA din 2017

Regulile pentru functionarea persoanelor fizice autorizate (PFA) si a intreprinderilor individuale (II) se schimba din prima luna a anului viitor, insa entitatile de acest gen vor avea la dispozitie doi ani pentru a se conforma noilor reglementari. Acestea prevad limitarea numarului obiectelor de activitate si a angajatilor pentru aceste firme.

28 Noi 2016 | IMM

Propuneri CE pentru reforma sistemului bancar

Comisia Europeana a anuntat un pachet cuprinzator de reforme menite sa consolideze sistemul bancar european, astfel incat acesta sa poata sprijini in continuare economia reala. Se urmareste, in special, marirea capacitatii bancilor de a finanta IMM-urile si infrastructura, dar si o reglementare proportionala a bancilor mici.

24 Noi 2016 | IMM

Programele pentru IMM raman fara fonduri

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Romania nu au reusit, anul acesta, sa acceseze fondurile alocate prin programe guvernamentale pentru ca acestea au fost lansate foarte tarziu, iar unele nu au fost implementate deloc. In aceste conditii, fondurile respective vor fi relocate, in cadrul rectificarii bugetare, altor domenii.

22 Noi 2016 | IMM

Solutii pentru participarea IMM-urilor la achizitii publice

Guvernul a gasit o alta solutie pentru ca si intreprindeile mici si mijlocii (IMM) sa aiba acces la contracte de achizitii publice, dupa ce a eliminat facilitatea acordata acestora de a prezenta garantii la jumatate fata de firmele mari. De data aceasta garantia se reduce pentru toata lumea, insa pentru contracte sub 25 de milioane de euro.

17 Noi 2016 | IMM

IMM-urile ar putea scapa de 73 de taxe

Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) sustine ca Legea privind eliminarea unor taxe va duce la o crestere a ratei de infiintare de noi companii, in medie, cu cel putin 30-35% anual. Cresteri asemanatoare sunt asteptate si in cazul PFA-urilor, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale.

02 Noi 2016 | IMM

Acces limitat pentru IMM-uri la fonduri UE

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Romania continua sa fie reticente, sau sa nu aiba acces, la finantare bancara sau din alte surse. Aproximativ 72% dintre IMM-urile participante la un studiu realizat de CNIPMMR sustin ca isi finanteaza activitatile economice din surse proprii.

27 Oct 2016 | IMM

Propuneri CNIPMMR pentru statutul ANPC

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) contesta proiectul de lege privind statutul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). In forma actuala, legea ar putea cauza inchiderea unor firme viabile si concedierea unui numar semnificativ de angajati, sustin reprezentantii Consiliului.

19 Oct 2016 | IMM

Garantii mai ieftine pentru IMM-uri

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Romania care apeleaza la credite bancare vor avea acces la garantii mai ieftine. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si Fondul Roman de Contragarantare (FRC) au anuntat relansarea mecanismului de garantare-contragarantare a finantarilor pentru IMM-uri

07 Oct 2016 | IMM
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară