top banner

Pagina 7 - Economisire-Creditare: Articole, știri și sfaturi financiare

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a introdus comision fix de analiza documente

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte care vor sa obtina un imprumut pentru investitii in domeniul locativ vor plati pentru analiza dosarului intre 400 si 1.400 lei, in functie de produsul ales.

01 Mar 2011 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare sau depozit: ce este mai rentabil?

Perioada mare de economisire poate fi considerata principalul dezavantaj in comparatia cu un produs de economisire standard, precum depozitul bancar sau contul de economii. Pe de alta parte, pentru sumele economisite, puteti obtine randamente mai ridicate la produsele Bauspar decat in cazul unui simplu depozit la termen.

24 Feb 2011 | Economisire-Creditare

Clientii BCR Locuinte au economisit 260 milioane lei in 2010

Clientii BCR Locuinte au depus in 2010 peste 260 milioane lei, mai mult decat in toti ceilalti ani de la infiintarea bancii. La finele anului, economiile acestora au depasit 480 milioane lei.

07 Feb 2011 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: Pot folosi banii pentru a repara o locuinta care nu este a mea?

Pentru tipurile de activitati in domeniul locativ pentru care legea prevede autorizatie de construire (construiri, extinderi, modernizari, consolidari) se vor prezenta acte de proprietate, autorizatii, devize estimative, proiecte de executie, contracte incheiate cu societati specializate sau persoane fizice autorizate care se emit pe numele proprietarului.

30 Ian 2011 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: mai primesc prima de la stat daca am reziliat contractul?

In conditiile in care clientul solicita rezilierea contractului si retragerea economiilor inainte de expirarea a 5 ani, banca are obligatia sa restituie autoritatilor de stat primele inregistrate pe contul clientului si sa nu mai calculeze si solicite prima pentru depunerile efectuate de client in anul in care a reziliat contractul.

27 Ian 2011 | Economisire-Creditare

Statul a alocat suma necesara platii integrale a primei la contractele de economisire-creditare

Guvernul a alocat 47 milioane lei in vederea achitarii integrale a primei de la stat pentru sumele economiste la bancile pentru locuinte in 2009.

17 Dec 2010 | Economisire-Creditare

Pot incheia un contract de economisire-creditare pe numele nepotului?

Conform prevederilor Codului Familiei minorii sunt reprezentati, respectiv asistati la semnarea actelor civile de catre parintii sai. Astfel contractele de economisire-creditare se incheie pe numele minorilor numai cu acordul si semnatura parintilor.

16 Dec 2010 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: pot utiliza prima de la stat pentru amenajarea gradinii?

Achizitionarea de plante pentru gradina reprezinta obiecte decorative si nu intra in sfera de aplicare a produselor de tip economisire-creditare. Se poate utiliza prima de la stat pentru amenajarea gradinii, doar dupa 5 ani de economisire.

14 Dec 2010 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: Cand se vireaza integral prima de la stat pentru 2009?

Prin actele normative in vigoare nu este stabilit un termen limita cu privire la indeplinirea obligatiei de virare a primei de stat de catre ministerul de resort. Insa, din experienta anilor trecuti va putem confirma ca Statul a efectuat plata primei intr-una sau mai multe transe.

09 Noi 2010 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: Ce drepturi are titularul minor dupa varsta majoratului?

Dupa ce minorul a implinit 18 ani, el decide singur cu privire la administrarea bunurilor sale, avand posibilitatea sa continue contractul de economisire-creditare, fara a mai avea nevoie de acordul parintelui sau tutorelui.

25 Oct 2010 | Economisire-Creditare
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale

Compară