top banner

Economisire-creditare: Pot folosi banii pentru a repara o locuinta care nu este a mea?

30 Ianuarie 2011 | Autor: Oana Folcic

Perioada de economisire a unui contract este de minimum 5 ani, conform legii. Anual, pe durata celor 5 ani clientul beneficiaza de prima de la stat cu conditia sa fi efectuat depuneri. Dupa expirarea perioadei de 5 ani de la data incheierii contractului, clientul isi poate retrage economiile şi prima de la stat, fara a fi necesar sa prezinte documente pentru a justifica ca a utilizat banii in domeniul locativ. Clientul poate investi prima in orice alt scop.
 
Se poate utiliza prima de la stat dupa 3 ani numai daca contractul indeplineste conditiile de repartizare, respectiv daca clientul face depuneri suplimentare, peste valoarea celor  stabilite la data semnarii contractului. In conditiile achitarii ratelor regulate de economisire la valoarea stabilita la data semnarii contractului, contractele ajung la repartizare dupa 5 ani.
Pentru tipurile de activitati in domeniul locativ pentru care legea nu prevede obtinerea autorizatiei de construire emisa pe numele proprietarului, pentru justificarea utilizarii sumelor se vor prezenta numai facturi, bonuri fiscale si/sau alte documente prin care se face dovada procurarii legale a materialelor si/sau a efectuarii lucrarilor.
Pentru tipurile de activitati in domeniul locativ pentru care legea prevede autorizatie de construire (construiri, extinderi, modernizari, consolidari) se vor prezenta acte de proprietate, autorizatii, devize estimative, proiecte de executie, contracte incheiate cu societati specializate sau persoane fizice autorizate care se emit pe numele proprietarului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii