top banner

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a introdus comision fix de analiza documente

01 Martie 2011 | Autor: Conso

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte care vor sa obtina un imprumut pentru investitii in domeniul locativ vor plati pentru analiza dosarului intre 400 si 1.400 lei, in functie de produsul ales.
Pentru creditele acordate dupa perioada de economisire, valoarea comisionului de analiza dosar este de 400 lei, valabila pentru contractele de economisire-creditare incheiate incepand din 2011.
Pentru creditele solicitate inainte de finalizarea perioadei de economisire, cu sau fara avans, comisionul de analiza dosar urca la 1.400 lei.
Anterior, banca impunea un comision procentual la acordarea creditului, aplicat la valoarea imprumutului.
"Prin stabilirea acestor comisioane fixe la creditele acordate incepand cu 1 martie 2011 si nu ca procent din valoarea creditelor, ne aliniem la noile reglementari legislative”, a precizat Andrei Stamatian, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.
Creditele pentru domeniul locativ sunt acordate in lei si au o dobanda fixa, ce porneste de la 4,5% in cazul imprumuturilor acordate dupa finalizarea perioadei de economisire, si ajunge la 9,5% pentru imprumuturile obtinute mai devreme, fara avans.
Finantarile pot fi folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii