Raiffeisen Banca pentru Locuinte a introdus comision fix de analiza documente

Autor: Conso |

Publicat in: Economisire-Creditare

 

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte care vor sa obtina un imprumut pentru investitii in domeniul locativ vor plati pentru analiza dosarului intre 400 si 1.400 lei, in functie de produsul ales.

Pentru creditele acordate dupa perioada de economisire, valoarea comisionului de analiza dosar este de 400 lei, valabila pentru contractele de economisire-creditare incheiate incepand din 2011.

Pentru creditele solicitate inainte de finalizarea perioadei de economisire, cu sau fara avans, comisionul de analiza dosar urca la 1.400 lei.

Anterior, banca impunea un comision procentual la acordarea creditului, aplicat la valoarea imprumutului.

"Prin stabilirea acestor comisioane fixe la creditele acordate incepand cu 1 martie 2011 si nu ca procent din valoarea creditelor, ne aliniem la noile reglementari legislative”, a precizat Andrei Stamatian, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Creditele pentru domeniul locativ sunt acordate in lei si au o dobanda fixa, ce porneste de la 4,5% in cazul imprumuturilor acordate dupa finalizarea perioadei de economisire, si ajunge la 9,5% pentru imprumuturile obtinute mai devreme, fara avans.

Finantarile pot fi folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Alte articole din Economisire-Creditare

Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal. Citeste mai mult

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata. Citeste mai mult

Facebook