Statul a alocat suma necesara platii integrale a primei la contractele de economisire-creditare

Guvernul a alocat 47 milioane lei in vederea achitarii integrale a primei de la stat pentru sumele economiste la bancile pentru locuinte in 2009.


Sumele vor merge catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, urmand ca apoi sa fie distribuite catre cele doua banci specializate: BCR Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Cele 47 milioane de lei reprezinta 80% din totalul primelor aferente economiilor realizate de clienti in 2009. Restul e 20% au fost transferati de catre Minister in luna iulie.

Produsul de economisire-creditare presupune acordarea unei prime de la stat in valoare de 25% din sumele depuse, maximum 250 euro, pe an in vederea realizarii de investitii in domeniul locativ.

“Faptul ca in aceasta perioada dificila guvernul continua sa sprijine economisirea in acest sistem ne demonstreaza inca o data ca statul constientizeaza importanta produsului de economisire-creditare ca parghie pentru cresterea economica”, a precizat Andrei Stamatian, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

Inapoi sus