top banner

Pagina 6 - Economisire-Creditare: Articole, știri și sfaturi financiare

Produsele de economisire-creditare au cautare si la sat

Chiar daca nu sunt obisnuiti cu produsele bancare, locuitorii din mediul rural par interesati de beneficiile economisirii-creditarii, conform unui strudiu IRSOP comandat de BCR Banca pentru Locuinte.

12 Iul 2011 | Economisire-Creditare

Statul a virat prima transa de prime clientilor Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte au primit in cont 1,7 milioane lei din prima de stat aferenta economiilor realizate in 2010, reprezentand circa 12% din suma totala.

02 Iun 2011 | Economisire-Creditare

Clientii BCR Banca Pentru Locuinte au incasat 7,2 milioane lei prima de la stat

Clientii care au economisit in 2010 in conturile deschise la BCR Banca pentru Locuinte au primit 7,2 milioane lei sub forma de prime de la stat. Suma reprezinta 12% din totalul datorat.

02 Iun 2011 | Economisire-Creditare

Piata bancilor de economisire-creditare ramane momentan doar cu 2 jucatori

Chiar daca dimensiunile pietei din Romania ar impune existenta a 5-6 jucatori specializati, BNR nu a primit nicio cerere de autorizare din partea unei a treia banci pentru locuinte.

27 Mai 2011 | Economisire-Creditare

Produsele de economisire-creditare sunt folosite de 1,5% din populatie

Produsele de economisire-creditare nu au reusit sa penetreze piata din Romania decat in mica masura, in prezent doar 1,5% din populatie avand un astfel de contract. Procentul este mult mai mic decat in alte state. In Austria peste 60% din locuitori au achizitionat un astfel de produs, in timp ce in Cehia si Germania, ponderea este de 50%.

26 Mai 2011 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: obtin prima de la stat si daca economisesc mai mult de 5 ani?

Indiferent de perioada de economisire, clientii beneficiaza de prima de la stat, neexistand o perioada maxima pentru acest lucru. Singura conditie este ca soldul economisit sa fie mai mic decat suma contractata.

19 Apr 2011 | Economisire-Creditare

O treime din clientii BCR Locuinte economisesc prin debit direct

Aproximativ 35% din clientii BCR Banca pentru Locuinte fac transferuri lunare in contul de economisire-creditare, prin serviciul de debit direct.

23 Mar 2011 | Economisire-Creditare

Sunt garantate sumele depuse la bancile pentru locuinte?

Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar despagubeste depozitele clientilor, respectiv economiile acestora si prima de la stat atata timp cat aceasta este inregistrata in contul clientilor.

23 Mar 2011 | Economisire-Creditare

Pot utiliza lua credit Bauspar pentru a plati avansul la un credit ipotecar?

Puteti folosi sumele economisite, primele de stat si creditul Bauspar (contract de economisire-creditare) pentru a plati un avans la un credit ipotecar/imobiliar de la o alta banca. In acest caz creditul se vireaza in contul indicat in adresa din partea institutiei financiare care a acordat creditul imobiliar/ipotecar si poate fi utilizat numai in scopul solicitat.

13 Mar 2011 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: Ce comisioane se percep in cazul rambursarilor anticipate?

Se pot face rambursari anticipate integrale sau partiale ale creditelor pentru domeniul locativ fara perceperea unui comision suplimentar. Acestea pot fi realizate oricand pe parcursul creditului si nu presupun o suma minima de plata.

09 Mar 2011 | Economisire-Creditare
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale

Compară