top banner

Pagina 10 - Economisire-Creditare: Articole, știri și sfaturi financiare

Economisire-creditare:De ce primesc extras de cont la un contract reziliat?

Pentru toate contractele de economisire-creditare valide, respectiv nereziliate sau in curs de reziliere, la data de 31 decembrie banca genereaza si trimite un extras de cont.

18 Apr 2010 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: Cand se vireaza prima de la stat pe 2009?

Prima de stat pentru economiile din anul 2009, solicitata de banca in luna ianuarie 2010, se va inregistra pe cont dupa receptionarea ei de la minister si va fi evidentiata in extrasul de cont pentru anul 2010.

14 Apr 2010 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: de cate ori pe an primesc un extras de cont?

Avand in vedere specificul produsului de economisire-creditare si faptul ca nu se pot efectua plati curente din contul de economisire, clientii prinmesc de regula un singur extras de cont pe an.

28 Mar 2010 | Economisire-Creditare

Pot vira cei 2% din impozitul pe venit in contul de economisire-creditare?

clientii bancilor de economisire creditare beneficiaza de deducerea a 300 lei la calculul impozitului pe venit dar nu pot vira in contul de economisire creditare cei 2% din acest impozit.

10 Mar 2010 | Economisire-Creditare

Economisire -creditare: Cand se vireaza prima de la stat?

Imediat dupa verificarile efectuate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si dupa ce se va vira de catre aceasta autoritate suma globala reprezentand prima de stat, bancile inregistreaza pe conturile fiecarui client prima de stat aferenta depunerilor efectuate in anul anterior.

09 Feb 2010 | Economisire-Creditare

Cum justific destinatia locativa la contractele de economisire-creditare?

Documentele necesare pentru certificarea utilizarii sumei contractate, respectiv atat a sumei economisite cat si a creditului pentru domeniul locativ acordat, numai pentru activitati din domeniul locativ sunt reprezentate de facturi, (ante)contracte de vanzare cumparare, chitante, etc.

28 Ian 2010 | Economisire-Creditare

Prima de la stat se acorda si pentru sumele economiste in anii anteriori?

Prima de stat nu are legatura directa cu suma contractata, ci cu sumele economisite anual, doarece procentul de 25% (dar maximum 250 euro) se aplica doar la economiile anuale ale clientului.

06 Ian 2010 | Economisire-Creditare

BCR Locuinte: In ce conditii se poate obtine imprumutul in scop locativ?

Creditul pentru nevoi locative (bauspar) se poate obtine dupa minim 18 luni de economisire si in conditiile unui sold minim al sumelor acumulate. De asemenea, clientul trebuie sa se incadreze in conditiile de eligibilitate ale bancii.

05 Ian 2010 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: Imprumutul obtinut trebuie garantat cu ipoteca?

In functie de politica fiecarei banci de economire-creditare, doar creditele ce depasesc o anumita valoare minima trebuie garantate cu ipoteca.

20 Dec 2009 | Economisire-Creditare

Economisire-creditare: In ce conditii se obtine imprumutul?

Prima de stat se pierde, in sensul ca se restituie autoritatilor competente, doar in cazul in care clientul reziliaza contractul de economisire-creditare inainte de 5 ani si nu se incadreaza in cazurile de exceptie prevazute de lege si mentionate in Conditiile Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare si care permit pastrarea primei de catre client (deces, somaj, incapacitate de munca).

08 Dec 2009 | Economisire-Creditare
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale

Compară