top banner

Economisire-Creditare: Articole, știri și sfaturi financiare

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noi 2017 | Economisire-Creditare

Majoritatea clientilor romani de Bauspar, la limita saraciei

Majoritatea romanilor care au intrat in sistemul de economisire-creditare in domeniul locativ si au economisit pe o perioada de cinci ani sunt la limita saraciei si au venituri modeste. In plus, unu din trei clienti (29%) sustine ca nu a apelat la credit pana acum pentru ca nu putea face fata ratelor unui credit.

30 Mai 2017 | Economisire-Creditare

Curtea de Conturi pierde inca o batalie cu bancile pentru locuinte

Curtea de Conturi continua sa piarda procesele in justitie cu bancile pentru locuinte. Dupa ce Curtea de Apel a dat o sentinta in favoarea BCR Banca pentru Locuinte, care anuleaza decizia Curtii de Conturi privind acordarea primei de stat, a venit si randul Raiffeisen Bank sa obtina o victorie impotriva institutiei.

06 Mar 2017 | Economisire-Creditare

Veste buna pentru clientii sistemului Bauspar

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a obtinut la Curtea de Apel Bucuresti o sentinta care anuleaza decizia Curtii de Conturi, privind acordarea primei de stat. Decizia nu este definitiva, insa banca spera ca aceasta va constitui baza clarificarii situatiei sistemului de economisire-creditare din Romania (Bauspar).

02 Mar 2017 | Economisire-Creditare

Sistemul de economisire-creditare inca asteapta clarificarea legii

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ din Romania ramane, in continuare, blocat, pana cand legea care clarifica functionarea va trece de Parlament. Actul normativ a trecut de Senat si se afla spre dezbateri la Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor.

26 Ian 2017 | Economisire-Creditare

Sistemul de economisire-creditare se schimba incepand cu 2017

Regulile pentru sistemul de economisire-creditare se schimba, in aceasta perioada, in Parlament, astfel incat functionarea sa poata fi reluata. Legea care ar trebui sa aduca anumite clarificari cu privire la contractele de economisire-creditare a trecut de Senat, si urmeaza sa mearga spre dezbatere la Camera Deputatilor.

06 Oct 2016 | Economisire-Creditare
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale

Compară