Opinii clienti UniCredit Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

UniCredit Bank - Credit nevoi personale

28 Martie 2011

Am contractat un credit de nevoi personale. In 2009 am vrut sa-l refinantez de la alta banca, cu avantaj pentru mine. Am inceput procedurile de a contracta un credit pentru refinantare, dar m-am trezit ca sunt dat la Biroul de Credit ca restantier. Nefiind notificat ca trebuia sa mai am in cont 32 lei/ an in afara ratei lunare pe care o primeam pe telefon prin SMS de la UniCredit Tiriac, de unde am contractat acest credit, este normal sa sufar aceasta pentru un token pe care l-am primit pentru a ma folosi de el pentru internet banking-ul pe care nu l-am folosit si nici nu-l folosesc? Daca ma notificau, credeti ca atata timp cat rata este de 482 lei lunar, ma puneam pentru 32 lei pe an? Si uite asa am ajuns la Biroul de Credit cu 4 bulinute cu numarul 1 pe patru luni de zile. Va rog ajutati-ma, cum scap de aceste bulinute? Ar putea banca sa faca o revizuire la Biroul de Credit? Nu am primit niciun raspuns concret. Cum imi trimiteau rata lunara aferenta lunii, puteau foarte frumos sa-mi adauge si acei 32 lei, ca sa nu apar la Biroul de Credit Mentionez ca acei 32 lei au fost platiti de catre mine, dar dupa ce ma raportasera deja ca restantier si de acei 32 lei aflasem cand am sunat sa vad daca am vreo restanta, nefiind informat ca sunt in Biroul de Credit. Altfel, nici nu mai umblam dupa atatea hartii pentru alta banca pentru refinantarea creditului existent. Nu sunt si nici nu am fost rau platnic niciodata, dar se pare ca UniCredit Tiriac nu vrea sa-si scape clientii prinsi deja in plasa creditarii.

NICU IOLEA (Husi, Vaslui)

UniCredit Bank - Prima casa

16 Martie 2011

Aceeasi experienta am avut si eu cand am intrebat de creditul Prima casa. Cu parere de rau, mi s-a zis ca vor reveni cu un telefon, si care bineinteles nu l-am mai primit :( Intrebarea mea era daca pot avea coplatitori si din strainatate, sau in caz ca nu, cum sa procedez. Le-am zis ca sunt client de-al lor, dar nu mi s-a zis de nici un comisio mai mic sau ceva de genul acesta.

carolina harabagiu (Suceava, Suceava)

UniCredit Bank - Card de credit

19 Iulie 2010

In urma cu un an am solicitat un overdraft si un card de credit de Unicredit Tiriac Bank, avand in vedere ca, cardul de salariu este de la banca sus amintita. Au urmat nenumarate telefoane catre banca prin care solicitam informatii referitoare la stadiul dosarului meu. De fiecare data mi s-a comunicat ca este in curs de solutionare la Bucuresti. Dupa aproximativ o luna, vazand ca nu primesc niciun raspuns, am contactat telefonic centrul de relatii cu clientii si le-am comunicat doleantele. La cinci minute dupa terminarea apelului am fost contactat de catre persoana care se ocupa de dosarul meu solicitandu-mi-se din nou adeverinta devenit deoarece prima expirase, cu toate ca potrivit legii banca avea obligatia sa-mi comunice in termen de maxim 30 de zile de la depunerea dosarului verdictul. Intr-un final am renuntat la solicitare deoarece imi rezolvasem intr-un alt fel problemele financiare. Anul acesta mai exact saptamana trecuta am solicitat din nou la aceeasi banca un overdraft la card si un card de credit. Am depus toate actele, aparent fara nici o problema, ma incadram din toate punctele de vedere, ca dupa doua zile sa contactez banca si sa mi se comunice ca dosarul mi-a fost respins pe considerentul ca societatea la care lucrez ar aparea in lista neagra. Intre timp am verificat situatia financiara a firmei la care lucrez si tin sa mentionez ca nu au probleme de natura financiara. Intrebarea mea care este: Pot sa-mi respinga dosarul pe un asemenea considerent? Astept raspunsul dumneavoastra

Boboc Bogdan (Brasov, Brasov)

UniCredit Bank - Credit nevoi personale

15 Iulie 2010

Am un credit de nevoi personale in valoare de circa 6500 euro cu o durata de rambursare de 5 ani, din care am achitat circa 3500 euro. Creditul este de forma PRINCIPAL + DOBANDA + COMISION (de administrare, cred). Dat fiind criza economica, banca imi propune daca consider necesar variante de sprijin, respectiv 1 an de gratie pentru plata PRINCIPAL + DOBANDA sau PRINCIPAL + COMISION. Ma intreb: 1. daca in noile conditii date de obligativitatea de a renunta la o serie de comisioane, acel comision de administrare nu ar trebui eliminat: 2. daca merg pe varianta 1 an gratie la PRINCIPAL + COMISION, platind astfel 1 an numai dobanda, in cazul in care ulterior as vrea sa fac o rambursare anticipata (dupa ce s-ar calma criza si veniturile ar mai creste), as pierde pentru ca rambursarea anticipata imi scoate din plata dobanda, nu? In conditiile astea, ar fi rentabil pentru mine sa optez pentru varianta 1 an gratie la plata PRINCIPAL + DOBANDA? In cazul asta insa, imi asum plata comisionului.

Lucian Dumitru (Iasi, Iasi)

UniCredit Bank - Credit nevoi personale

23 Iunie 2010

Va supun atentiei urmatoarea situatie: Am un credit de nevoi personale din 2006 pe 10 ani, cu dobanda variabila. In contract se specifica: "Rata dobanzii: 10.45% pe an, pana la notificarea ulterioara din partea bancii. Banca are dreptul de a modifica rata dobanzii in functie de costurile de refinantare, de pe piata monetara/de capital, cat si in functie de costurile surselor de finantare proprii." Astazi 23 Iunie 2010 m-am dus la banca sa fac o rambursare anticipata partiala. Mi s-a explicat ca in conditiile Ordonantei de Urgenta, intrata in vigoare la 21 Iunie 2010 trebuie sa platesc un comision de rambursare anticipata de 1% Deoarece nu sunt convinsa de legalitatea modului de aplicare al OG, am solicitat o adresa scrisa din partea bancii privind comisionul de rambursare anticipata CURENT pentru creditul de nevoi personale in derulare. Mi s-a explicat ca trebuie sa fac o cerere scrisa si voi primi raspuns in termen de maximum 14 zile. Intrebarea mea pentru CONSO este: in conditiile date, este legal ca banca sa imi pretinda in comision de rambursare anticipata de 1%?

Daniela Sargu (Bucuresti, Bucuresti)

UniCredit Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

16 Iunie 2010

La inceputul lunii martie am depus documentele la UniCredit Tiriac pentru obtinerea unui credit de nevoi personale cu ipoteca. De atunci si pana in prezent nu mi-a fost acordat creditul cu toate ca mi-a fost aprobat. De 3 luni astept si nici un raspuns. Mi s-a solicitat de 3 ori adeverinta de venit (ca doar sunt valabile 30 zile). De 3 saptamani mi s-a facut evaluarea si inca nici un raspuns. Cat ma poate amana sa-mi dea creditul? Cand am mers la ei mi-au spus ca in maxim 5 saptamani primesc banii. Nu exista o perioada in care trebuie sa se incadreze acordarea unui credit? Deja au depasit perioada de acordare a creditului Prima Casa in conditiile in care se spune ca aprobarea la Prima casa dureaza cel mai mult. Iata ca acestia resusesc sa depaseasca acest termen! Astept un raspuns. ms

florin groza (Baia Mare, Maramures)

Inapoi sus