top banner

Vocea clientului

Opinii, recenzii și păreri despre credit nevoi personale cu ipoteca ING

Credit nevoi personale cu ipoteca ING

Scor: 2.7 | 9 recenzii

Scrie o recenzie

Produse ING
  CSALB

  Vrei să negociezi cu banca?

  Depune o cerere direct de pe site-ul CSALB! Negocierea este gratuită pentru consumatori. Dacă banca sau IFN-ul acceptă intrarea în negociere, poți primi soluția în maximum 90 de zile. Mai multe detalii

  A AAttila Anderlik
  Credit nevoi personale cu ipoteca de la ING

  Buna ziua In mai 2020 m

  Buna ziua In mai 2020 mi s-a probat un credit de nevoi personale in valoare de 178000 ron. Toate bune si frumoase dupa inheierea contractului mi s-a livrat suma de 125000 ron -pe care i-am transferat catre un dezvoltator imobiliar -scopul banilor era sa platesc o parte din pretul unui apartament -altul decat cel ipotecat- Mi s-a spus ceva ca restul banilor din credit o sa fie virag direct de banca catre dezvoltator. Am inceput sa platesc ratele dupa toata suma. In decembrie urma sa platesc ultima rata ramasa catre dezvoltator, le-am cerut sa-mi confirma soldul si surpriza !!!!lipseau banii care trebuiau sa fie platiti de ING ...deci practic eu am platit rate dupa o suma pe care nu am primit-o!!!. Comunicare zero! Am trimis mail, am vorbit cu roboti la telefon nimic . Eu platesc penalizare pentru platile neefectuate! Escroci!

  23-12-2020

  A GAngelica Gradinaru
  Credit nevoi personale cu ipoteca de la ING

  Încasez pensia la Ing. A

  Încasez pensia la Ing. Am încheiat contractul pt dobânda personalizata de 8,25 DAE 8,75 urmând ca aceasta sa se aplice dupa plata a 3 rate cu dobânda de 9,75. Dupa 3 luni am contactat sucursala unde am facut contractul. Mi-Au spus ca trebuie sa sun la inform. clienti. Am sunat le-am spus ca vreau sa primesc un scadenta cu ratele urmatoare. Nu am primit nici un raspuns. M-am deplasat din nou la sucursala si am reusit sa obtin scadentarul. Stupoare !. Pe acesta era trecuta dobânda 8,95. Am sunat din nou la ei pt ca altfel nu ai cum sa iei legatura cu banca. Cei din sucursala mi-au repetat ca tb sa sun personal. Dra din call center mi-a spus ca de ce nu sunt multumita ca este o don buna. I-am repetat ca nicaieri in contract nu este prev. ac. dob. A spus ca sa astept in urm. zile un raspuns in sensul ca va trimite la alt departament solic. Sunt îngrozita. Nici dupa 2 sapt. si nenumarate telef. si drumuri la banca nu am un rasp. Vreau sa-mi transfer pensia care este destul de mare la alta banca precum si creditul. Nu vreau sa mai aud de ei. Am cerut expres sa fiu contactata prin telef de ei. Mutenie totala. Din nou sunt îngrozita. Nu stiu ce sa fac !

  12-06-2017

  V DValentina Dragan
  Credit nevoi personale cu ipoteca de la ING

  Sa va povestesc ce am pa

  Sa va povestesc ce am patit cu ING si cum am devenit sclavul lor pe 30 ani În anul 2008 am luat un credit ipotecar în valoare de 74 000 lei la ora actuala având un sold de 66000 lei dupa 9 ani. În iunie 2011 am contactat banca deoarece salariu îmi fusese redus cu 25% si aveam 600 lei exact cât era valoarea ratei si le am cerut ce se poate face pentru a mi plati ratele mai usor cerându-i le o reesalonare rescadentare.Raspunsul lor a fost negativ spunându-i mi ca pot sa ma ajute doar cu al credit de consum în valoare de 4023 lei, credit cu care ma pot folosi pentru a mi plati ratele atunci când am probleme.Acest credit a fost acordat pe o perioada de 3 ani închizându-l în 2014. În acest an am vrut sa contractez al credit ptr a mi cumpara locuinta si de la banca respectiva m i sa comunicat ca figurez în Biroul de credit ca având un credit restructurat fapt despre care nu stiam si ca n o sa mi acorde nimeni niciodata credit. Faptul ca mi sa acordat o facilitate cum mi sa spus a însemnat ca mi sa restructurat creditul initial,lucru despre care nu am luat la cunostinta în momentul semnarii actelor(semnând ca primarul) Si uite asa banca ING vor sa ma faca sclavul lor pe înca 21 ani fapt pentru care le am cerut sa mi stearga mentiunea din biroul de credit ca am un credit restructurat(mentiune pe care o raporteaza lunar) iar în caz negativ la judecata. Scuze de greseli scriu de pe mobil si sunt tare nervoasa pe aceasta banca de mi vine sa le dau foc.

  28-04-2017

  M TMIHAI TALPA
  Credit nevoi personale cu ipoteca de la ING

  Ma intereseaza legalitat

  Ma intereseaza legalitatea marjei de 2.25%? Eu am semnat contract pentru o marja de 3.75. In final se ajunge la o marja de 6%. este corect? De ce clientii noi au dobanda mai mica decat cei vechi la data aniversarii anului calendaristic?

  12-08-2010

  L MLaura Nicoleta Muresan
  Credit nevoi personale cu ipoteca de la ING

  Buna ziua, In anul 20

  Buna ziua, In anul 2008 am obtinut cu greu un credit de nevoi personale cu ipoteca, dupa o perioada foarte lunga de timp-7 saptamani-timp in care de la o saptamana la alta se solicitau noi acte, care se validau la intervale de o saptamana. Rata dobanzii pervazuta in contract este: Rata de referinta (stabilita dupa un algoritm netransparent al ING)+marja fixa 3,75% Problema cu care ma confrunt in momentul de fata se refera la notificarea primita recent in data de 5.07.2010 de la ING, prin care sunt informata ca in urma OUG50/2010 noul algoritm de calcul al dobanzii este: Rata de referinta (Euribor la 12 luni+2,25% marja fixa)+3,75% marja fixa existenta si pana in acest moment; de unde reiese ca pe viitor voi avea o marja fixa totala de 6% pe viitor, adica deloc imbucurator in conditiile in care Euribor a ajuns la minime istorice. In concluzie, pe viitor pot sa ajung la o rata a dobanzii si de 10-11%. Personal consider ca este un abuz din partea bancii, de interpretare a OUG 50/2010 in favoarea ei, si anume in loc sa inlocuiasca rata de referinta doar cu Euribor, ei o inlocuiesc cu Euribor la 12 luni+o marja fixa, pe motiv sa nu coboare sub nivelul ratei dobanzii aflata in derulare pana la aparitia OUG50/2010. Mai mult, dupa noul algoritm noua mea rata a dobanzii ar fi 7,28%=1,28%+2,25%+3,75%, adica cu mult mai mare decat cea care este afisata momentan pe site-ul ING pentru noile credite, adica 6,53% (de unde rezulta ca pentru aceste credite noi marja fixa totala este de doar 5,25%). Deci nu inteleg cum vor sa-mi impuna sa accept o marja fixa totala mai mare decat cea actuala, atata timp cat eu am optat pt ING si pe considerentul unei marje fixe rezonabile de 3,75%. Sper ca initiatorii OUG50/2010, ANPC si ARB, vor lua masuri si nu vor permite astfel de abuzuri din partea bancii si mai sper ca toate aceste opinii vor trage un semnal de alarma pentru autoritatile mentionate.

  16-07-2010

  A PAnamaria Popa
  Credit nevoi personale cu ipoteca de la ING

  Buna ziua! Experienta

  Buna ziua! Experienta relatata de Florin Florescu (Bucuresti) este identica cu experienta avuta de mine. Contractul de credit pe care l-am semnat mentioneaza ca dobanda pe care trebuie sa o platesc este formata din: rata de referinta + marja bancii (fixa de 3.75 ). Am primit acea notificare prin care ma anunta ca noul calcul al ratei dobanzii este = rata de referinta EURIBOR la 12 luni + un procent de 2.25% + marja fixa de 3.75%. Este justificat si legal conform OUG 50/2010 sa se adauge acel procent de 2.25% la euribor si deci la noul calcul al ratei dobanzii? In caz ca raspunsul d-voastra ar fi nu, care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a determina banca sa scada din calculul ratei dobanzii acest procent nejustificat ? Multumesc anticipat

  12-07-2010

  A IAdriana Iordache
  Credit nevoi personale cu ipoteca de la ING

  Buna ziua, Doresc sa

  Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu o informatie legata de modul de aplicare (legal / corect) al OUG 50/2010. In anul 2007, am luat un credit de nevoi personale de la ING Bank. In contractul de credit, s-a specificat urmatorul mod de calcul al ratei de dobanda: Rata dobanda = Rata de referinta interna ING Bank + Marja fixa Marja este de 3.75% si este fixa pe toata perioada de valabilitate a contractului de credit. In data de 07.07.2010, am primit un e-mail de la ING Bank prin care ma instiinteaza ca noul mod de calcul al ratei de dobanda, conform OUG 50/2010, este: Rata dobanda = Rata de referinta EURIBOR la 12 luni + un procent fix de 2.25% + Marja fixa de 3.75%. Rata de referinta EURIBOR se calculeaza ca fiind media pe ultima luna calendaristica incheiata (iunie 2010) si anume de 1.28%. Facand calculul, reiese ca rata de dobanda care se aplica creditului incepand cu iulie 2010 este de 7.28% (=1.28% + 2.25% + 3.75%) . Conform OUG 50/2010, Rata de dobanda = Rata de referinta EURIBOR + Marja fixa = 1.28% + 3.75% = 5.03%. Este corect / legal ca ING Bank sa mai adauge la EURIBOR acel procent fix de 2.25% daca pana acum acest procent fix nu a fost specificat in contract ?

  12-07-2010

  F FFlorin Florescu
  Credit nevoi personale cu ipoteca de la ING

  Buna ziua, doresc sa ma

  Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu o informatie legata de corectitudinea aplicarii OUG 50. In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca de la ING Bank. Asa cum a fost prezentata la ghiseu dobanda era formata din EURIBOR calculat la 12 luni + marja fixa a bancii (3.75). Daca la vremea respectiva calculam Euribor + marja bancii + un mic procent pentru ca imi faceam si asigurarea de viata la ei, ajungeam la dobanda efectiva care mi s-a aplicat la credit. Anul urmator a venit criza, au crescut dobanzile. Eu ma bucuram ca EURIBOR-ul a scazut, iar rata mea o sa fie mai mica. Gresit! De la 368 euro am ajuns la 432 euro in anul 2009. Prin mai 2009 am inceput sa ma interesez de modul de calcul al dobanzii si am aflat ca de fapt nu are legatura cu valoarea EURIBOR ( sau numai cu EURIBOR) ci de fapt se calculeaza dupa o metoda stiintifica stiuta doar de ,,mama" ING, domnisoarele/doamnele de la sucursalele ING neputand sa-mi dea informatii despre modul de calcul. Folosind vestitul ,,telefon negru" din sucursala ING am reusit sa obtin dupa aproximativ 1 luna, modul de calcul. Deci, in functie de cat de bine dispus este cel care calculeaza dobanda la data aniversara a creditului, ING poate aplica o dobanda maxima formata din EURIBOR + un comision care era 0 ( nu mai stiu exact, ceva cu administrare rezerve BNR) + 5% + marja fixa din contract. Nu intelegeam ce este cu cei 5% si intrebam ,, 5% din ce?", dar m-am lamurit ca de fapt se aduna pur si simplu 5. Daca incercam sa-mi calculez dobanda ajungeam si la 10% fata de 7.75% cat era de fapt real. Asa am aflat ca ING poate aplica o dobada maxima de 10%, iar eu am fost un norocos ca am primit doar 7.75%. Sa ajungem si in prezent: acum 3 zile, primesc pe email o instiintare de la ING ,, Buna ziua stimate domnule, Si buna va fi, pentru ca avem vesti bune" in care se arata noul model de calcul al dobanzii: ,, O modificare semnificativa adusa de OUG este legata de modul de calcul al dobanzii, noul act normativ impunand reguli noi cu privire la variatia acesteia. Avand in vedere ca dobanda va fi raportata la fluctuatiile indicilor de referinta ROBOR/EURIBOR in functie de valuta creditului, formula ratei dobanzii in baza careia se calculeaza rata dumneavoastra de credit va fi modificata, dupa cum urmeaza: - Rata dobanzii va fi formata din: Rata de referinta + Marja. Marja va ramane neschimbata si este cea din contractul de credit. - Rata de referinta va fi obtinuta prin modificarea Ratei interne de referinta ca fiind: media indicelui ROBOR/EURIBOR +/- un procent care va ramane fix pe toata perioada ulterioara contractului, principiul care a stat la baza acestei calculatii fiind nemodificarea valorii Ratei Dobanzii de la momentul schimbarii formulei de calcul in acord cu noile prevederi legale, valoarea acesteia urmand sa varieze doar ulterior schimbarii formulei, in functie de variatia indicelui public EURIBOR/ROBOR; Si exemplul lor de calcul: ,, Creditul de nevoi personale cu ipoteca si creditul ipotecar in EUR: Rata de referinta = media indicelui EURIBOR la 12 luni (calculata pentru ultima luna calendaristica incheiata) + 2.25% Pentru exemplificare: Media indicelui EURIBOR la 12 luni aferenta lunii iunie este 1.28%. Rata de referinta la 1 iulie = 3.53%. Creditele de acest tip care au aniversarea in luna iulie 2010, vor prelua la data aniversarii rata de referinta de 3.53% la care se va adauga marja din contract." La acesti 3.53% se mai adauga marja fixa din contract si ajung practic aproape la dobanda actuala. Intrebarea mea : este corect / legal sa se mai adauge la EURIBOR acel procent fix de 2.25% daca pana acum nu a fost specificat in contract? Permite OUG 50 adaugarea de comisioane / procente la EURIBOR pe langa marja fixa stabilita in contract? Obliga OUG 50 bancile sa nu modifice valoarea ratei dobanzii asa cum specifica ING? Va multumesc anticipat.

  08-07-2010

  C Mcarmen mirzac
  Credit nevoi personale cu ipoteca de la ING

  in general, am fost trat

  in general, am fost tratata cu multa solicitudine si am primit creditul destul de repede - problema este ca in 2008 in octombrie s-a facut o recalculare de dobinda, rata mea \"sarind\" de la 380 eur la 440 euro.Aceasta masura m-a torpilat tinind cont si de faptul ca euro a crescut de la 3.5 la 4.3 .Asaadar, tinind cont de faptul ca rata mea este parte fixa plus euribor (si am vazut ca indicele euribor a scazut rau , rau, rau de tot), as avea vreo sansa sa mi se micsoreze rata? adica macar sa vina la starea ei initiala?Da , as dori un raspuns din partea institutiei bancare!

  28-10-2009

  Caută recenzii despre o instituție financiară

  Scrie o recenzie