Vocea clientului ING - Credit nevoi personale cu ipoteca

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

ING - Credit nevoi personale cu ipoteca

23 Decembrie 2020

Buna ziua In mai 2020 mi s-a probat un credit de nevoi personale in valoare de 178000 ron. Toate bune si frumoase dupa inheierea contractului mi s-a livrat suma de 125000 ron -pe care i-am transferat catre un dezvoltator imobiliar -scopul banilor era sa platesc o parte din pretul unui apartament -altul decat cel ipotecat- Mi s-a spus ceva ca restul banilor din credit o sa fie virag direct de banca catre dezvoltator. Am inceput sa platesc ratele dupa toata suma. In decembrie urma sa platesc ultima rata ramasa catre dezvoltator, le-am cerut sa-mi confirma soldul si surpriza !!!!lipseau banii care trebuiau sa fie platiti de ING ...deci practic eu am platit rate dupa o suma pe care nu am primit-o!!!. Comunicare zero! Am trimis mail, am vorbit cu roboti la telefon nimic . Eu platesc penalizare pentru platile neefectuate! Escroci!

Attila Anderlik (, )

ING - Credit nevoi personale cu ipoteca

12 Iunie 2017

Încasez pensia la Ing. Am încheiat contractul pt dobânda personalizata de 8,25 DAE 8,75 urmând ca aceasta sa se aplice dupa plata a 3 rate cu dobânda de 9,75. Dupa 3 luni am contactat sucursala unde am facut contractul. Mi-Au spus ca trebuie sa sun la inform. clienti. Am sunat le-am spus ca vreau sa primesc un scadenta cu ratele urmatoare. Nu am primit nici un raspuns. M-am deplasat din nou la sucursala si am reusit sa obtin scadentarul. Stupoare !. Pe acesta era trecuta dobânda 8,95. Am sunat din nou la ei pt ca altfel nu ai cum sa iei legatura cu banca. Cei din sucursala mi-au repetat ca tb sa sun personal. Dra din call center mi-a spus ca de ce nu sunt multumita ca este o don buna. I-am repetat ca nicaieri in contract nu este prev. ac. dob. A spus ca sa astept in urm. zile un raspuns in sensul ca va trimite la alt departament solic. Sunt îngrozita. Nici dupa 2 sapt. si nenumarate telef. si drumuri la banca nu am un rasp. Vreau sa-mi transfer pensia care este destul de mare la alta banca precum si creditul. Nu vreau sa mai aud de ei. Am cerut expres sa fiu contactata prin telef de ei. Mutenie totala. Din nou sunt îngrozita. Nu stiu ce sa fac !

Angelica Gradinaru (Bucuresti, Bucuresti)

ING - Credit nevoi personale cu ipoteca

28 Aprilie 2017

Sa va povestesc ce am patit cu ING si cum am devenit sclavul lor pe 30 ani În anul 2008 am luat un credit ipotecar în valoare de 74 000 lei la ora actuala având un sold de 66000 lei dupa 9 ani. În iunie 2011 am contactat banca deoarece salariu îmi fusese redus cu 25% si aveam 600 lei exact cât era valoarea ratei si le am cerut ce se poate face pentru a mi plati ratele mai usor cerându-i le o reesalonare rescadentare.Raspunsul lor a fost negativ spunându-i mi ca pot sa ma ajute doar cu al credit de consum în valoare de 4023 lei, credit cu care ma pot folosi pentru a mi plati ratele atunci când am probleme.Acest credit a fost acordat pe o perioada de 3 ani închizându-l în 2014. În acest an am vrut sa contractez al credit ptr a mi cumpara locuinta si de la banca respectiva m i sa comunicat ca figurez în Biroul de credit ca având un credit restructurat fapt despre care nu stiam si ca n o sa mi acorde nimeni niciodata credit. Faptul ca mi sa acordat o facilitate cum mi sa spus a însemnat ca mi sa restructurat creditul initial,lucru despre care nu am luat la cunostinta în momentul semnarii actelor(semnând ca primarul) Si uite asa banca ING vor sa ma faca sclavul lor pe înca 21 ani fapt pentru care le am cerut sa mi stearga mentiunea din biroul de credit ca am un credit restructurat(mentiune pe care o raporteaza lunar) iar în caz negativ la judecata. Scuze de greseli scriu de pe mobil si sunt tare nervoasa pe aceasta banca de mi vine sa le dau foc.

Valentina Dragan (Ploiesti, Prahova)

ING - Credit nevoi personale cu ipoteca

12 August 2010

Ma intereseaza legalitatea marjei de 2.25%? Eu am semnat contract pentru o marja de 3.75. In final se ajunge la o marja de 6%. este corect? De ce clientii noi au dobanda mai mica decat cei vechi la data aniversarii anului calendaristic?

MIHAI TALPA (Iasi, Iasi)

ING - Credit nevoi personale cu ipoteca

16 Iulie 2010

Buna ziua, In anul 2008 am obtinut cu greu un credit de nevoi personale cu ipoteca, dupa o perioada foarte lunga de timp-7 saptamani-timp in care de la o saptamana la alta se solicitau noi acte, care se validau la intervale de o saptamana. Rata dobanzii pervazuta in contract este: Rata de referinta (stabilita dupa un algoritm netransparent al ING)+marja fixa 3,75% Problema cu care ma confrunt in momentul de fata se refera la notificarea primita recent in data de 5.07.2010 de la ING, prin care sunt informata ca in urma OUG50/2010 noul algoritm de calcul al dobanzii este: Rata de referinta (Euribor la 12 luni+2,25% marja fixa)+3,75% marja fixa existenta si pana in acest moment; de unde reiese ca pe viitor voi avea o marja fixa totala de 6% pe viitor, adica deloc imbucurator in conditiile in care Euribor a ajuns la minime istorice. In concluzie, pe viitor pot sa ajung la o rata a dobanzii si de 10-11%. Personal consider ca este un abuz din partea bancii, de interpretare a OUG 50/2010 in favoarea ei, si anume in loc sa inlocuiasca rata de referinta doar cu Euribor, ei o inlocuiesc cu Euribor la 12 luni+o marja fixa, pe motiv sa nu coboare sub nivelul ratei dobanzii aflata in derulare pana la aparitia OUG50/2010. Mai mult, dupa noul algoritm noua mea rata a dobanzii ar fi 7,28%=1,28%+2,25%+3,75%, adica cu mult mai mare decat cea care este afisata momentan pe site-ul ING pentru noile credite, adica 6,53% (de unde rezulta ca pentru aceste credite noi marja fixa totala este de doar 5,25%). Deci nu inteleg cum vor sa-mi impuna sa accept o marja fixa totala mai mare decat cea actuala, atata timp cat eu am optat pt ING si pe considerentul unei marje fixe rezonabile de 3,75%. Sper ca initiatorii OUG50/2010, ANPC si ARB, vor lua masuri si nu vor permite astfel de abuzuri din partea bancii si mai sper ca toate aceste opinii vor trage un semnal de alarma pentru autoritatile mentionate.

Laura Nicoleta Muresan (Cluj-Napoca, Cluj)

ING - Credit nevoi personale cu ipoteca

12 Iulie 2010

Buna ziua! Experienta relatata de Florin Florescu (Bucuresti) este identica cu experienta avuta de mine. Contractul de credit pe care l-am semnat mentioneaza ca dobanda pe care trebuie sa o platesc este formata din: rata de referinta + marja bancii (fixa de 3.75 ). Am primit acea notificare prin care ma anunta ca noul calcul al ratei dobanzii este = rata de referinta EURIBOR la 12 luni + un procent de 2.25% + marja fixa de 3.75%. Este justificat si legal conform OUG 50/2010 sa se adauge acel procent de 2.25% la euribor si deci la noul calcul al ratei dobanzii? In caz ca raspunsul d-voastra ar fi nu, care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a determina banca sa scada din calculul ratei dobanzii acest procent nejustificat ? Multumesc anticipat

Anamaria Popa (Cluj-Napoca, Cluj)

Inapoi sus