Opinii clienti Aedificium Banca pentru Locuinte

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

08 Martie 2018

Cea mai neplacuta experienta avuta vreodata cu o banca. In decembrie 2014 o angajata a unei agenti Raiffeisen din Brasov m-a convins sa deschid un cont de economii pentru locuinte. Aceasta mi-a aratat tot felul de grafice si promisiuni ferme ca statul ofera o prima de 250euro pentru fiecare an de economisire. Pentru anul 2014 am primit prima de la stat pe hartie dar pentru 2015,2016 si 2017 nu apare nimic. Am fost in februarie 2018 la agentia Raiffeisen Bartolomeu-Brasov si o angajata mi-a spus ca nu poate sa-mi dea relatii pentru ca nu stiu ce baza de date nu o poate accesa. Mi-a dat un numar de telefon sa sun daca vreau detalii. Am sunat acolo dar nu raspunde nimeni. Desi banii din cont si comisioanele mi se retrag cu precizia unui ceas elvetian cand am nevoie de informatii despre banii mei nu am pe cine sa contactez. O experienta foarte neplacuta cu aceasta banca fantoma. Deabia astept sa se termine contractul si sa-mi retrag banii. Nu recomand nimanui sa aiba de a face cu aceasta.

Mihai Petruta (Brasov, Brasov)

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

07 Martie 2018

Cea mai neplacuta experienta avuta vreodata cu o banca. In decembrie 2014 am luat hotarirea neinspirata dupa ce o functionara de la Agentia Gheorgheni m-a convins de a deschide doua contori de economii pentru locuinte,unul pe numele meu(val. contract 15000lei) si unul pentru fiul meu(10000lei). La vremea respectiva era vorba ca daca depui contravaloarea min 1000€ anual primesti max.250€ de la stat si dupa 5 ani contractul ajunge la maturitate si pot retrage banii economisiti fara facturi si alte minuni. Pentru anul 2014 am primit prima de stat dar numai aparent pentru 2015 si 2016 nimic. La inceputul anului 2017 am primit de la Raiffaeisen BPL o scrisoare ca contactul a ajuns la maturitate deoarece a indeplinit 3 din cele 4 conditii de repartizare. In iunie 2017 am depus cererea pentru restituirea sumelor impreuna cu facturiile cu materialele de constructii. In septembrie 2017 am primit banii economisiti inapoi fara prima de stat din 2014. Dupa ce am facut un calcul am ajuns la concluzia ca la 20700 de lei depus la Raiffeisen am primit inapoi 20500 lei deci dupa ce ei au folosit de banii mei timp de aproape 3 ani am mai si pierdut 200 lei pe pacapeala lor. In februarie 2018 am primit o instintare ca facturiile nu au fost acceptate deoarece sunt inainte de cerea de restituire(sunt din martie 2017-mai2017), mie nu a fost comunicat acest aspect de catre functionara si nici nu se pare prea logic deorece facturiile sunt dupa ce am primit scrisoarea de la Raiffeisen de ajungerea contracturilor la maturitate. Personal mi se pare ca tot se cauta scuze pentru ca statul nu da prima si nici Raiffeisen nu are de gand sa plateasca numai ca oamenii pacaliti pierd chiar din sumele depuse. Sa nu mai aud in viata mea de Raiffeisen.

LORAND DOMOKOS (Gheorgheni, Harghita)

Raspunsul Aedificium Banca pentru Locuinte

Stimate domnule Domokos, Ne pare rau pentru situatia intampinata. Pentru a beneficia de prima de stat aferenta economiilor dvs. va rugam sa ne transmiteti documentele justificative emise in perioada 30.06.2017 - 30.06.2019. Conform prevederilor legale in vigoare, documentele justificative vor trebui emise pe numele titularului contractului de economisire-creditare, dupa data punerii la dispozitie a sumelor economisite in urma repartizarii contractului ( la data de 30.06.2017) si trebuie transmise bancii, in maxim 2 ani de la acest moment ( pana la data de 30.06.2019) . Va rugam sa ne contactati pentru detalii pe adresa de email info@railoc.ro Multumim, Echipa RBL

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

22 Februarie 2018

Numele meu este Pirvu Maria, regret nespus decizua pe care am luat o cu privire la incheierea unui contract Rbl de economisire/ creditare. Am incheiat acest contract in august 2012, am economisit timp de cinci ani cate 1000 euro.cnform contractului timp de 5 ani economisesti si dupa ajungerea contractului la maturitate, banca iti restituie suma economisita plus inca atat sub forma de credit. Dupa ce am depus sumele economisite in anii 2012-2017, respectiv echivalentul a 5000 euro, in luna august 2016 am solicitat sa imi ridic suma economisita si partea de credit. Raspuns: nu se poate! 2012,2013,2014,2015 si 2016, nu inseamna 5 ani, mai trebuie sa asteptati pana in august 2017 pentru a se implinii termenul. Am stat inca un an, timp in care nu am mai depus sume economisite deoarece economisisem cei 5000 euro si am platit comision de 4 lei pe luna. Ok! Am ajuns in luna august 2017, am depus cerere, am primit banii mei in trei luni NU IN 10 ZILE, cum trebuia, fara insa sa mi se respecte si partea contractuala referitoare la creditul care are o dobanda mult mai mica decat la alte credite si fixa. Suntem in 2018, imediat intram in luna martie si nimic. IN CONCLUZIE TOTUL ESTE O MARE PACALEALA, LASI BANII TAI LA BANCA PTR A II FOLOSII EI SI CAND AR TREBUII SA AI SI TU POSIBILITATE sa beneficiezi niste conditii de creditare mai avantajoase, TREBUIA SA ASTEPTI ANI. Nu recomand Rbl, sunt extrem de dezamagita.

Maria Pirvu (Brasov, Brasov)

Raspunsul Aedificium Banca pentru Locuinte

Stimata doamna Pirvu, Ne pare rau pentru situatia creata. Pentru a putea clarifica situatia dvs. si pentru a putea raspunde concret la intrebarile adresate, va rugam sa ne transmiteti datele dvs. de identificare pe adresa de e-mail info@railoc.ro si veti fi contactata de catre un coleg in cel mai scurt timp posibil. Multumim, Echipa RBL

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

13 Februarie 2018

Pe 06.02.2013 am incheiat un contract cu Raiffeisen Banca pentru locuinte pe o perioada de 5 ani. Au trecut anii, am incheiat contractul si am ramas in asteptarea banilor. Mi s-a comunicat la inceput ca suma oprita de banca drept comision, in valoare de 736.8 lei mi se va restitui la incheierea contractului. Pe hartiile ce le-am primit de la banca cu ocazia incheierii contractului, imi apare acel comision cu minus, deci nu mi-l va restitui nimeni. La intrebarea mea de ce acest fapt, mi s-a raspuns cu o ridicare din umeri, lucratorul de la banca nestiind cauza si motivand ca este alta aplicatie la care nu are acces. Prima de la stat este pe hartie numai pe 2 ani si astept in continuare virarea banilor in contul meu. Astazi am fost din nou la banca si lucratorul a trimis un mail cu doleantele mele. Cum pot intra in posesia banilor mei?

GABRIEL DUMITRIU (Brasov, Brasov)

Raspunsul Aedificium Banca pentru Locuinte

Stimate domnule Dumitriu, Ne pare rau pentru situatia creata. Intelegem ca intre timp ati primit un raspuns din partea colegilor nostri pe adresa de corespondenta inregistrata in relatia cu banca. Pentru orice detalii va stam la dispozitie pe adresa info@railoc.ro. Multumim, Echipa RBL

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

28 Ianuarie 2018

Am lichidat in noiembrie un contract ajuns la maturitate si as dori sa stiu in ce stadiu este procesul si care sunt sansele sa primesc prima de la stat si in ce conditii! Eu am mai avut un contract ajuns la maturitate in urma cu ceva ani si am beneficiat de prima de la stat si mi s-ar parea corect sa se aplice aceleasi reguli ca atunci!

Andriescu Elena (Piatra Neamt, Neamt)

Raspunsul Aedificium Banca pentru Locuinte

Stimata doamna Andriescu, Beneficiati in continuare de prima de stat, conform legislatiei in vigoare. Primele de stat creditate pe contul dvs. vi se vor elibera dupa justificarea utilizarii soldului in domeniul locativ, in conditiile legii. Veti fi contactata in cel mai scurt timp de catre un coleg pentru clarificarea situatiei dvs. Pentru detalii ne puteti scrie pe adresa de corespondenta info@railoc.ro. Multumim, Echipa RBL

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

23 Ianuarie 2018

Experienta mea personala si totodata a sotiei mele e una absolut negativa. Nu le pasa decat sa isi ia ei partea de profit din comisioane, sa jegmaneasca clientii. Niste nesimtiti, spre deosebire de cei de la BCR Banca pt Locuite care au dat deponentilor primele de la ei. RBL-ul, in nepasarea si nesimtirea lor pe langa faptul ca nu dau prima, continua sa is ia comisioanele de la deponenti, Nu au atat bun simt, sa se opresca sa isi ia comisioanele de la deponenti, Nu au bun simt deloc. depus de aproape 2 ani 4600 (cu tot) si acum cand vreau sa ii retrag mai am in jur de 4400. Si trebuie sa astept inca 3 luni , ca sa nu mai ia inca 1,5% comision. Bine ca nu ma pun sa aduc si bani de acasa, nesatui !!! Oricum ma voi adresa si ANPC-ului.

Calin Chelcea (Cluj-Napoca, Cluj)

Raspunsul Aedificium Banca pentru Locuinte

"Stimate domnule Chelcea, Ne pare rau pentru inconvenientul creat. Constientizam importanta pe care prima de stat o are pentru clientii bancii noastre si va asiguram ca tratam cu interes si seriozitate aceasta problema; in consecinta, depunem eforturi sustinute in dialogul cu institutiile abilitate ale statului, pentru a obtine in cel mai scurt termen plata primei de stat aferente economiilor realizate. In urma sesizarilor dvs., colegii nostri va vor transmite informatii in legatura cu intrebarile dvs. pe adresa de corespondenta declarata in relatia cu banca. Multumim, Echipa RBL"

Inapoi sus