Opinii clienti Aedificium Banca pentru Locuinte

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Aedificium Banca pentru Locuinte - Prima de la stat

29 Iunie 2018

DEZASTRU! Am incheiat un contract de economisire-creditare.Am indeplinit conditia de economisire timp de 5 ani si la final am solicitat sa primesc suma economisita,dobanda aferenta si prima de la stat.In prima faza am primit suma economisita si dobanda aferenta urmand ca prima de la stat sa o primesc cand furnizez documentele de plata in valoare de-ATENTIE !!- suma economisita,dobanda aferenta + valoarea sumei primei de la stat(pe care nu o primisem) !!! Nu solicitasem bancii NICI UN LEU IMPRUMUT este o precizare de care trebuie sa se tina cont.Am furnizat bancii intr-o prima faza FACTURI cu valoarea solicitata apoi,pe rand,mi s-a solicitat un contract de prestari servicii(este acesta un document de plata ?-intreb doar-) si dupa aceea "chitante" revenind dupa acest lucru si solicitindu-mi-se ordine de plata sau viramente....,pentru ca sa mi se vireze in contul indicat "prima de la stat"... Ei bine, am furnizat facturile la inceputul lui aprilie anul 2018 si mi s-a virat prima de la stat,respectiv 1250 EURO la valoarea in lei(calculata la finalul fiecarui an-31.12. A.A), in suma de : nici mai mult nici mai putin ;=2008,55 LEI???.Am luat legatura telefonica cu functionarul bancar care s-a ocupat de rezolvarea "prompta" a cazului meu respectiv o anume doamna(domnisoara) care mi-a spus nonsalant ca restul de bani pana la la valoarea de 4600 si ceva de lei ???( in loc 5600 si ceva de lei...) ii voi primi dupa ce voi fi notificat ca mai am bani in cont si pentru care trebuie sa ma adresz onor bancii sa mi-i vireze in contul in care vreau....Daca nu-mi convine sa dau in judecata STATUL ROMAN ! Pai bine stimabililor,eu am incheiat contractul de economisire-creditare cu STATUL ROMAN sau cu RAIFFEISEN BANCA PENTRU LOCUINTE ??? Conditiile contractuale,EU le-am indeplinit si pun doar o intrebare de bun simt :De ce banca nu si-a indeplinit conditile contractuale si pur si simplu este discretionara si ma umileste in continuare ? Pai cate cereri trebuie sa formulez in scris ca sa mi se vireze suma intreaga aferenta "primei de la stat"??? de cate ori trebuie sa fac acest demers ???

NICOLAE ANDREESCU (Pitesti, Arges)

Raspunsul Aedificium Banca pentru Locuinte

Stimate domnule Andreescu, Ne pare rau pentru experienta neplacuta. Pentru va putea oferi informatii detaliate legate de contul dvs. de economisire-creditare, va rugam sa ne transmiteti numarul dvs. de telefon la adresa de e-mail info@railoc.ro pentru a fi contactat de catre un coleg in cel mai scurt timp posibil. Multumim, Echipa RBL

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

06 Mai 2018

Buna ziua.Sunt Mariana Darie si am un contract de economisire-creditare la dv din 2012.Ajuns la maturitate, normal este sa imi vreau banii.M-i s-a spus ca nu am primit prima de a stat pe ultimii 3 ani.Eu am respectat toate conditiile .Dv?Nu e problema mea ca statul nu va dat banii.Eu am incheiat un contract cu dv in care ati garantat in fel si chip.Acum imi vreau banii toti odata.Pentru asta mi-am facut acest contract.De ce cei de la BCR au grija de clienti ?In speranta ca aveti un raspuns plauzibil,va multumesc si astept raspunsul.

(Timisoara, Timis)

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

18 Aprilie 2018

Am contractat in anul 2014 un contract de economisire creditare de la inceput mi s-a retinut procentul de 1% din suma creditata...nu am incasat decat in 2015 50% din prima de la stat aferenta anului 2014 iar de atunci NIMIC....in schimb mi se retine anual comisionul de administrare cont Iar mai nou o alta hotie ATUNCI CAND TE DUCI LA ORICE FILIALA TI SE VA SPUNR CA EI NU POT SA ITI MAI DEA UN EXTRAS DE CONT PENTRU CA RBL NU MAI LE ACORDA ACCES CULMEA TI SE DA UN NUMAR DE TELEFON SAU O ADRESA DE MAIL ...PANA LA URMA ACEASTA INSTITUTIE EXISTA??? SI DE CE NU SE MAI VIREAZA PRIMELE DE LA STAT PENTRU CA LA BCR SE INCASEAZA ACESTE PRIME SAU RBL FIIND O INSTITUTIE FANTOMA LA CARE DOAR DEPUI BANI NU ARE CUM SA PLATEASCA...CULMEA SA NU AI ACCES LA BANII DEPUSI DE PARCA AR FII O CARACATITA CARE DOAR ISI MINTE CLIENTII IN CAZUL IN CARE DORESTI SA INCHEI ACEST MINUNAT CONTRACT SI II DORESTI SA DISPUI DE EI IMEDIAT TI SE RETINE DIN NOU 1% deci aceasta institutie ar trebui sa isi schimbe denumirea in BANCA DE RETINERI SI PACALELI ASTA SE INTAMPLA PENTRU CA LEGISLATIA LE PERMITE !

Cristescu Daniela (Bucuresti, Bucuresti)

Raspunsul Aedificium Banca pentru Locuinte

Stimata doamna Cristescu, Ne pare rau pentru situatia intampinata. Pentru a discuta mai multe detalii legate de contul dvs. de economisire-creditare, va rugam sa ne transmiteti datele de contact pe adresa info@railoc.ro si veti fi contacta de catre un coleg in cel mai scurt timp posibil. In ceea ce priveste extrasul de cont, acesta poate fi solicitat in orice agentie Raiffeisen Bank S.A. sau pe adresa de e-mail info@railoc.ro . Mentionam faptul ca in cazul in care solicitarea extrasului de cont se va efectua de pe o adresa de e-mail care nu a fost declarata in relatia cu banca, extrasul nu se va putea transmite, pentru a asigura confidentialitatea datelor clientilor. Daca se doreste adaugarea unei adrese de e-mail sau modificarea celei existente, va rugam sa va prezentati in orice agentie Raiffeisen Bank S.A. in vederea completarii formularului tipizat pentru actualizarea datelor. Pentru a veni in intampinarea nevoilor dvs., va vom transmite extrasul de cont aferent contractului de economisire-creditare pe adresa de e-mail declarata in relatia cu banca. Multumim, Echipa RBL

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

14 Aprilie 2018

Buna ziua Experienta avuta cu Banca Raiffeisen este destul de rea, timp de 5 ani de zile am economist pt fondul pentru locuinte, am primit de la stat decat pe un an de zile, dupa care am constatat ca aproape de-abia mi-am retras banii depusi, functionarii nu au zis nimic legat de faptul ca nu se mai dau banii de la stat si acum sunt intr-o situatie destul de nasola cu banca, am un cont acolo pe care vreau sa il inchid datorita comisioanelor care mi se percep, cu toate ca eu nu mai folosesc cardul respectiv, de mai bine de 3 luni, dar nu pot inchide cardul respectiv pt ca inseamna ca daca eu imi inchid cardul respectiv ca sa nu mai platesc comisioane in valoare de 60 lei anual, eu renunt la dreptul de a primi prima de stat daca se va mai acorda vreodata, de aici si nemultumirea mea, macar sa faca ceva pt noi care nu mai vrem sa tinem cardurile la aceasta banca, regret si astazi faptul ca am depus banii in acest fond locativ, as fi putut sa economisesc mult mai mult daca alegeam orice alt cont de economii.

Ion Neculcea (Targoviste, Dambovita)

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

10 Aprilie 2018

Creditele de economisire creditare pe numele minorului la rezilierea contractului trebuie sa fie semnate de ambii parinti desi este semnat la incheiere de un singur parinte. Mai mult, daca parintii sunt divortati la actul de reziliere semnat de ambii parinti, cer si de de la autoritatea tutelara decizie. Desi parinti traiesc, nu sunt decazuti din drepturi, cer ceva ce nu se poate obtine, nu este prevazut în contract sau vreo lege...Deci comit un abuz doar pentru a se folosi de bani cuiva. Sunt niste incompetenti, citesc si interpreteaza legile cum vor ei. Nici o banca din Romania nu cere asa ceva. Incercati sa nu faceti contracte la RBL, in special pe numele minorilor.

Marius Ban (Cluj-Napoca, Cluj)

Aedificium Banca pentru Locuinte - Economisire-Creditare

15 Martie 2018

Mai bine tineam banii la saltea. Mi-am facut cont in 2013, pe primii doi ani am primit prima de la stat (pe hartie) iar din 2015 nu am mai primit nimic. De fiecare data cand mergeam sa ma interesez de situatia contului, raspunsul primit era acelasi: " la sfarsirul perioadei de economisire voi primi suma economisita plus prima de la stat plus dobanda data de banca." Luna trecuta am fost iar la banca si se pare ca la sfarsitul perioadei de creditare voi primi doar suma economisita minus cateva sute de lei, reprezentand un comision nesimtit de retragere pe care o sa ii ia banca (aproximativ aceeasi suma ca dobanda primita de la banca) iar prima de la stat va fi transferata cand o da statul si sa astept ca ma vor instiinta ei ????. Daca iau in calcul si comisionul de administrare de 30 de lei pe an o sa primesc mai putini bani decat am depus. Pt ceilalti clienti: a incercat cineva sa dea banca in judecata sau sa ii reclame la opc? Ce rezultate ati avut? Sunteti dispusi sa ne asociem mai multi si sa le intentam proces? :)

Mihaela Mihaela (Cisnadie, Sibiu)

Raspunsul Aedificium Banca pentru Locuinte

Stimata doamna, Ne pare rau pentru problemele intampinate. Pentru verificarea situatiei dvs., va rugam sa ne transmiteti detalii pe adresa de e-mail info@railoc.ro si veti fi contactata de catre un coleg in cel mai scurt timp. Multumim, Echipa RBL

Inapoi sus