Info banci - Articole, stiri si sfaturi financiare

Pagina 3 din 118


Razvan Voican, o pierdere ireparabila pentru presa financiara
Razvan Voican, o pierdere ireparabila pentru presa financiara

Fostul redactor-sef adjunct al Ziarului Financiar si omul care si-a adus o contributie majora, timp de 14 ani, la succesul celei mai importante publicatii de business din Romania, a fost rapit nedrept dintre noi, la doar 39 de ani. Razvan va ramane insa, pentru totdeauna, in galeria marilor valori ale jurnalismului financiar romanesc.

18 Noiembrie 2016 | Info banci

ANPC promite sa analizeze publicitatea bancilor

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) are in vedere, pentru perioada urmatoare, o actiune legata de publicitatea agresiva si inselatoare pe partea de servicii financiare. Anuntul a fost facut de presedintele institutiei, Bogdan Pandelica, intr-o conferinta pe teme de finantare a populatiei.

18 Noiembrie 2016 | Info banci

Inca un caz de manipulare a dobanzilor iese la iveala

Piata financiara este zguduita de un nou caz de manipulare a dobanzilor din piata monetara. De data aceasta este vorba de autoritatile europene care, in urma unei investigatii de proportii, a descoperit sapte banci care au recurs la astfel de practici. Dintre acestea, insa, doar trei urmeaza sa primeasca amenzi.

16 Noiembrie 2016 | Info banci

Amenzi pentru raportarea ilegala a clientilor la Biroul de Credit

Patru banci si cateva institutii financiare nebancare au fost amendate pentru ca au transmis la Biroul de Credit informatii negative despre clienti fara sa ii anunte in prealabil. O alta neregula descoperita a fost aceea ca, in anumite cazuri, datele erau transmise inainte de expirarea termenului legal de 30 de zile de la scadenta datoriei.

31 Octombrie 2016 | Info banci

Bancherii, taxati pentru aroganta si tupeism

Aroganta, tupeismul si lipsa de benevolenta a angajatilor din banci fata de clienti a fost, din nou, si mult mai dur taxata de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. Acesta a lansat un nou apel catre bancheri sa se apropie de clienti si sa isi instruiasca personalul in acest sens.

28 Octombrie 2016 | Info banci

Sondaj bancar: Educatia financiara revine bancilor nu scolii

La educatia financiara a populatiei ar trebui sa contribuie mai degraba bancile si celelalte institutii financiare, decat scoala, reiese dintr-un sondaj realizat de Banca Comerciala Romana (BCR). Rezultatul contravine unui sondaj similar prezentat de Asociatia Romana a Bancilor (ARB) la jumatatea acestui an.

20 Octombrie 2016 | Info banci

BNR devine mai transparenta

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va publica minutele sedintelor de politica monetara, incepand cu cea din 30 septembrie 2016, inclusiv scorul votului, dar fara atribuirea nominala a acestora. In plus, banca centrala anunta ca a afisat, deja, pe site-ul propriu, date cu privire la salariile obtinute de conducere.

1 Septembrie 2016 | Info banci

CSM: CPBR vrea sa influenteze deciziile judecatorilor in detrimentul clientilor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) critica dur scrisoarea primita de la Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) la inceputul lunii iulie cu privire la practica judiciara in litigiile dintre banci si clienti. Institutia sustine ca afirmatiile presedintelui CPBR, Stevan van Groningen, reprezinta o imixtiune in activitatea justitiei.

24 August 2016 | Info banci

Ce unitati bancare sunt deschise de Sfanta Maria

Bancile nu au program cu publicul luni, 15 august, cu ocazia zilei de Sfanta Maria, sarbatoare legala in Romania. Insa institutiile isi anunta clientii ca o serie de unitati din centrele comerciale vor fi deschise, iar ei vor avea acces la banii proprii si la ATM-uri, platind cu cardul la comercianti sau prin alte canale alternative.

12 August 2016 | Info banci

Bancile europene nu au obtinut certificatul de sanatate de la ABE

Autoritatea Bancara Europeana (ABE) considera ca, desi bancile din zona euro au facut eforturi pentru recapitalizare in ultima perioada, mai sunt multe de facut pana sa obtina ”un certificat de sanatate”. Institutia a publicat, la finalul saptamanii, rezultatele celor mai recente teste de stres efectuate pe 51 de institutii de credit.

1 August 2016 | Info banci

Inapoi sus