top banner

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

28 Aprilie 2021 | Autor: Cristian Dogaru

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.
Magazinul virtual CEC Bank gazduieste incepand din aceasta saptamana si carduri de credit pe langa credite de nevoi personale si pachete de cont curent. 

Cum iti iei card de credit Visa de la CEC Bank

Este vorba de carduri emise sub sigla Visa Affinity si Visa Platinum posesorii acestora avand posibilitatea sa opteze intre sistemul de rate fara dobanda (intre 3 si 24 de astfel de rate pentru achizitiile de la comerciantii din tara sau strainatate, in functie de suma tranzactiei, cu 24 rate la tranzactiile care depasesc 2.400 lei) si rambursarea clasica, cu o perioada de gratie de pana la 59 de zile si o dobanda de 13,09% pe an (IRCC+11,42%). Suma minima de rambursat lunar este de 2,5% din suma datorata. 

Cei interesa?i trebuie sa parcurga un flux online simplificat: clientul selecteaza suma dorita, ofera informatii despre situatia financiara si statutul profesional, isi introduce datele de identificare si intra intr-un apel video cu un reprezentant al bancii. 
Verificarea eligibilitatii, inclusiv interogarea veniturilor la ANAF si a istoricului de creditare, se realizeaz? automat, iar acordurile din partea clientului sunt semnate electronic. In cazul unui raspuns pozitiv, contractul se genereaza pe loc si este semnat tot electronic. In plus, CEC Bank le ofera celor care contracteaz? un card de credit online acces la Mobile Banking si la un cont curent, astfel incat rela?ia cu banca sa se deruleze in continuare online.

Alternativele Orange Money si George de la BCR

Cardurile de credit se pot obtine 100% online si pentru posesorii de abonamente Orange. Acestia trebuie sa isi descarce mai intai aplicatia Orange Money din App Store sau Google Play apoi vor solicita cardul direct din aplicatie. 

Urmeaza initierea unui apel video pentru verificarea datelor si identitatii, se vor semna digital acordurile de interogare a bazelor de date de la ANAF si Biroul de Credit, iar daca se indeplinesc conditiile de eligibilitate se va primi o oferta personalizata pentru fiecare solicitant. 
Contractul pentru emiterea si utilizarea cardului de credit se semneaza online, prin introducerea si validarea unui cod primit prin SMS. Apoi se va emite un card virtual in aplicatie ce poate fi utilizat imediat pentru plati-la cererea cllientilor, cardul virtual poate fi dublat de unul real, care va fi livrat in cel mai apropiat magazin Orange. 

BCR ofera la randul sau un card de credit emis 100% online, fara comisioane de emitere si administrare in primul an (se va percepe totusi o taxa de livrare la adresa de domiciliu de 10 lei). 

Cardul presupune o perioada de gratie de 55 de zile pentru achizitiile de la comercianti cat si pentru cumparaturile online, in tara sau strainatate. De asemenea, se ofera pana la 12 rate lunare egale, fara dobanda, pentru achizitiile de peste 200 de lei. 
Cei care doresc un astfel de card se vor autentifica in aplicatia George si vor accesa Magazinul din bara de meniu, vor semna acordul de interogare a bazei ANF si apoi vor primi o oferta personalizata. Au apoi optiunea de a activa planul de rate fara dobanda, completeaza  adresa de expeditie si asteapta acasa livrarea cardului. 

Folosim perioada de gratie sau ratele  fara dobanda?

In eventualitatea ca nu dispunem de cash, iar achizitia nu sufera amanare (cat sa economisim pe cont propriu contravaloarea sa) solutia de luat in calcul la sume mai mici este rambursarea integrala in perioada de gratie. In felul acesta, nu vom plati dobanda pentru sumele utilizate anterior. 
Daca vorbim de sume mai mari, care n-ar putea fi inapoiate fara mari eforturi in perioada de gratie, sistemul de rate fara dobanda este cel mai avantajos, cu conditia sa rambursam disciplinat luna de luna  ratele.

Mirajul oferit de cardul de credit, care permite teoretic acumularea de datorii mari, pe ideea ca vom imparti cheltuiala de achizitie in multe rate, trebuie gestionat cu precautie. Altfel riscam sa ajungem in situatii de dificultati financiare, iar depasirea lor presupune adesea sacrificii personale importante.
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Portalul financiar Conso a fost reconstruit integral pe o arhitectura web moderna, in urma unui proiect derulat pe parcursul ultimelor 18 luni, cu o investitie de peste 70.000 euro. Arhitectura noua aduce importante imbunatatiri pentru utilizatorii site-ului, precum si noi functionalitati.

17 Mai 2022 | Info banci
Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Dupa modelul IRCC care a inlocuit Robor in Romania, creditele in franci elvetieni, dolari, lire sterline si yeni au schimbat referinta Libor din acest an.

03 Feb 2022 | Info banci
Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.

22 Dec 2021 | Info banci
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Oct 2021 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul