Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare. 

Posesorii aplicatiei mobile a CEC Bank din universul Android au primit un mesaj pe 23 martie prin care erau anuntati ca au primit functionalitati noi. “Actualizeaza-ti aplicatia si vei putea sa iti vezi conturile la mai multe banci din Romania si un fintech”. 

Tot ce trebuie sa faci pentru asta este sa accesezi meniul Conturi, sa selectezi Adauga conturi de la alte banci, sa adaugi banca dorita si sa introduci credentialele stabilite cu aceasta. 

Apoi, accesand din nou meniul Conturi-Vizualizeaza conturi de la alte banci, iti poti vizualiza soldul conturilor de la alte banci si tranzactiile efectuate prin aceste conturi. 

Lista bancilor pentru care se poate vizualiza din aplicatia mobila a CEC Bank conturile clientilor include Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Libra Bank, BRD, BCR, UniCredit Bank, Alpha Bank si Revolut.

Serviciul oferit de CEC Bank este gratuit pentru consumatori, nu sunt percepute comisioane.

Cum decurge operatiunea de vizualizare a conturilor “straine”

Pentru Revolut, odata apasat butonul Revolut din aplicatia CEC Bank, se deschide o pagina in care va trebui sa introduci numarul de telefon cu care esti inregistrat in aplicatia Revolut. Dupa care vei introduce in alta pagina PIN-ul (parola numerica). Apoi vei primi prin SMS un cod ce trebuie introdus in alta pagina care se deschide in acest scop. Al patrulea pas consta in confirmarea autorizarii accesului CEC Bank la contul deschis la Revolut (a patra pagina deschisa in aplicatie). Esti atentionat totodata ca autorizarea CEC-ului de citi informatiile legate de cont va expira dupa 90 de zile. Dupa confirmare, primesti un mesaj push in care esti anuntat ca din acel moment conturile tale din Revolut vor fi adaugate in aplicatia CEC Bank. 

In cazul in care vrei sa utilizeze conturile din ING Bank pentru a le vedea in aplicatia CEC Bank, pasii sunt asemanatori. In prima faza, dupa ce dai click pe numele ING Bank, vei fi directionat intr-o pagina in care ti se cere userul si parola de logare in aplicatia ING. Apoi esti avertizat ca esti pe cale sa permiti pentru 90 de zile CEC-ului sa aiba acces la conturile tale in ceea ce priveste soldul contului si tranzactiile anterioare si poti bifa pentru care conturi vei permite asta (conturi curente sau de economii), etc. 

Avantaje si limitari

Daca vei merge in aplicatie, in sectiunea Conturi-Vizualizeaza conturi de la alte banci, dand click pe banca aleasa, vei descoperi ca poti vedea toate conturile, in lei si valuta, si lista tranzactiilor derulate prin acestea, dar nu se pot initia operatiuni prin conturile respective prin intermediul aplicatiei mobile CEC Bank. 

Cine doreste sa faca acest lucru, va trebui sa acceseze in continuare aplicatia dedicata a Revolut, ING Bank, UniCredit, etc. 

Aplicatia CEC Bank pune deci la dispozitia celor interesati de dinamica activelor lor bancare o modalitate de radiografiere a acestora, insa fara posibilitatea de a initia transferuri, schimburi valutare sau de a constitui depozite. 

Potrivit reprezentantilor bancii, in prezent se lucreaza la extinderea serviciilor disponibile, cu posibilitatea de a initia plati din conturile domiciliate la alte banci.

 Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Cum i-a ajutat in mod concret Conso pe doi dintre utilizatorii sai
Cum i-a ajutat in mod concret Conso pe doi dintre utilizatorii sai

Doi dintre participantii la sondajul realizat in randul utilizatorilor Conso la finalul anului trecut, ne-au dat detalii despre modul in care au descoperit site-ul, cum au fost ajutati in demersurile lor de informatiile de pe site, modul in care folosesc Conso si ce ar dori dezvoltat sau imbunatatit.

17 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus