top banner

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

15 Octombrie 2021 | Autor: Cristian Dogaru

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti. 
Institutiile financiare din Romania au fost printre primele  care au oferit platforme pentru persoanele cu handicap locomotor la intrarea in sediile lor, cu ani buni in urma. Dorinta de a creste baza de clienti cu persoanele la care oferta bancilor ajungea mai greu din cauza dificultatilor de interpretare a facut ca in acest moment sa se propuna solutii si pentru clientii cu probleme de vedere sau de auz.

BCR isi popularizeaza oferta in limbaj mimico-gestual

BCR a incheiat un parteneriat cu Asociatia Nationala a Surzilor din Romania, prin care faciliteaza accesarea serviciilor si produsele bancare pentru persoanele cu deficiente de auz, care cunosc limbajul mimico-gestual. 

Este vorba de utilizarea unei aplicatii, "Voci pentru maini", care realizeaza conexiuni directe video si audio intre angajatii BCR si interpretii care activeaza pe platforma. 

BCR devine astfel prima institutie bancara din Romania care va putea deservi clientii care au deficiente de auz si care cunosc limbajul mimico-gestual, conform nevoilor lor specifice.

Aplicatia dezvoltata de catre Asociatia Nationala a Surzilor din Romania permite conexiuni video si audio, prin intermediul telefoanelor mobile cu sistem de operare Android. 
Tot ceea ce conteaza este ca persoana cu deficienta de auz sa se afle, la momentul respectiv, langa persoana cu care trebuie sa comunice. 

Concret, angajatii BCR se conecteaza la aplicatie si trimit un apel care ajunge in acelasi timp la toti interpretii disponibili pe platforma. Legatura cu interpretul este realizata la cerere si nu necesita echipamentul tehnic al clientului. 

Primul interpret care preia acest apel este pus in legatura directa audio-video cu angajatul BCR care se afla langa beneficiarul final, iar comunicarea poate avea loc. Toti interpretii care folosesc aplicatia sunt autorizati conform legii.

CEC Bank are solutii pentru clientii cu dizabilitati de vedere

In premiera in Romania, banca ofera spre consultare documente in limbaj Braille prin care clientii vizati pot avea acces la informatiile esentiale despre oferta CEC Bank-costuri, comisioane si conditii contractuale. 

In acest mod, prin consultarea documentelor in limbaj specific, clientii cu dizabilitati de vedere pot lua decizii informate, fara a depinde de insotitor sau de alte persoane. 

Acest gen de documente includ conditiile de afaceri ale CEC Bank, tarife de comisioane si termeni si conditii specifice produselor din pachetele de cont curent, informatiile oferite deponentilor cu privire la garantarea depozitelor, glosarul de termeni pentru consumatori si conditiile generale din contractele de credit.

Documentele in Braille sunt deja disponibile in toate cele peste 1.000 de unitati ale bancii. In Romania sunt inregistrate peste 100.000 de persoane nevazatoare. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Economii cu bonus de dobanda in functie de abonament

Economii cu bonus de dobanda in functie de abonament

Revolut isi promoveaza pachetele exclusiviste oferind dobanzi in crestere la conturile de economii recent lansate, practica bancara anterioara presupunand dobanzi fixe sau stimularea economisirii in functie de sold.

28 Feb 2024 | Info banci
Promotii bancare in prag de toamna

Promotii bancare in prag de toamna

Mai multe oferte bancare aparute in ultima perioada propun bonusuri la achizitiile de la parteneri, reduceri de dobanda, costuri zero pe viata pe anumite pachete.

29 Aug 2023 | Info banci
Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Am analizat site-urile principalelor banci din Romania pentru fotografia canalelor de vanzari ale momentului-economisire, carduri de credit si debit, aplicatii mobile, oferte de creditare si, vedeta saptamanii, Black Friday.

08 Noi 2022 | Info banci
Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Vista Bank a preluat Credit Agricole Romania iar produsele si serviciile sale au fost incluse in oferta Vista. Conso va ofera cateva detalii privind integrarea acestora si pasii concreti pe care trebuie sa ii faca clientii Credit Agricole.

06 Oct 2022 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul