Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate  creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

Creditele de nevoi personale in lei Expresso oferite de BRD sunt caracterizate printr-o dobanda fixa, aplicabila pe anumite transe valorice, iar durata rambursarii este de maxim 60 de luni. 

Solicitantii pot opta intre oferta standard si variante care pot reduce costurile, in cazul primirii veniturilor intr-un cont deschis la BRD sau daca se opteaza suplimentar si pentru un card de credit. 

Cei care doresc sa obtina un credit de nevoi personale de la BRD pot completa un formular online pe Conso.

Cea mai avantajoasa dobanda practicata pentru creditele de  nevoi personale Expresso (7,67%) este in cazul in care suma imprumutata este cuprinsa intre 75.001 si 130.000 lei. Cele mai mari dobanzi se platesc la valori ale creditului cuprinse intre 2.000 lei si 15.000 lei, este vorba de 12,94% pe an. 

Intre aceste doua extreme gasim valorile intermediare, adica dobanda de 8,56% la sume imprumutate cuprinse intre 35.001 lei si 75.000 lei, respectiv o dobanda de 10% pe transa cuprinsa intre 15.001 lei si 35.000 lei. 

Incasarea veniturilor in cont si cardurile de credit atasate aduc economii la rata lunara

BRD incurajeaza debitorii sa isi incaseze veniturile in contul curent deschis la banca. In cazul creditelor Expresso, asta se traduce prin dobanzi reduse, iar cel mai bine se simte acest lucru pe segmentul imprumuturilor de valori mai reduse. 

De pilda, pe transa 2.000-15.000 lei dobanda scade  la 11,65% daca veniturile se incaseaza in cont, cu aproape 1,3 puncte procentuale sub valoarea standard. Pe transa imprumuturilor de valori mai mari, scaderea este mai redusa astfel incat pentru imprumuturile cuprinse intre 75.001 -130.000 lei dobanda va fi de 6,90%, cu 0,77 pp sub valoarea standard. Pe celelalte doua transe valorice se obtin scaderi de 0,86 pp (35.001-70.000 lei), respectiv 1 pp (15.001-35.000 lei).

Pe langa incasarea veniturilor in cont, cei care intentioneaza sa obtina un credit Expresso trebuie sa stie ca pot primi dobanzi mai reduse daca vor solicita si un card de credit din partea bancii in momentul acordarii imprumutului de nevoi personale. Atfel, reducerea de dobanda poate fi cuprinsa intre 0,2 pp pentru toate imprumuturile sub 75.000 lei, iar pe transa de valoare mai mare, cuprinsa intre 75.001-130.000 lei reducerea este dubla, de 0,4pp. 

In acest mod, cea mai avantajoasa dobanda pentru un credit Expresso cu virare de venit si card de credit atasat va fi de 6,5% pentru creditele de peste 75.000 lei, 7,5% pentru creditele cuprinse intre 35.001-75.000 lei, 8,8% pentru imprumuturile intre 15.001-35.000 lei si 11,45% pentru cele de valori mici, intre 2.000-15.000 lei. 

De exemplu, pentru un credit de 50.000 lei pe 5 ani, cu virare de venituri in cont si card de credit atasat se va obtine o dobanda fixa de 7,5% pe an, aferenta unei DAE de 9,3% iar prima rata lunara va fi de 1.047 de lei.

Care sunt costurile atasate imprumuturilor Expresso

BRD percepe un comison de analiza dosar de 200 de lei care poate fi insa redus cu 20% in cazul clientilor care detin sau contracteaza un pachet de produse Clasic, Select, Premium, Drum Bun, e-Click, Card Senior, Sprint PE+, Card Like sau care detin deja un Credit Expresso. De asemenea reducerea poate fi de 50% in cazul detinerii sau contractarii unui pachet de produse Card Zi Cu Zi, Card Gold in lei, Card Platinum. 

Comisionul de rambursare anticipata va fi de 1% daca creditul este rambursat cu mai mult de un an inaintea scadentei si de 0,5% daca rambursarea se face in ultimul an de maturitate al produsului. 

Nu se percepe comision de administrare.  

Credite pentru casa oferite de BRD

Creditul ipotecar „La Casa Mea” se acorda pe o perioada cuprinsa intre 10 si 30 de ani si presupune o dobanda variabila pe toata durata derularii creditului sau o dobanda fixa in primii ani urmata apoi de o dobanda variabila. 

In cazul in care se va plati o dobanda variabila, algoritmul de calcul va fi IRCC +3,11% iar in cazul in care se primesc veniturile intr-un cont la BRD debitorii vor plati o dobanda compusa din IRCC plus 2,5%. 

Pentru o dobanda fixa in primii 8 ani se ajunge la valori de 5,47% in primii 8 ani, iar apoi IRRC+3,33%,, iar pentru o dobanda fixa in primii 15 ani avem dobanda de 5,79% in prima faza apoi IRCC+3,33%. Daca se primesc veniturile in cont, marja scade si in aceste cazuri de la 3,33% peste IRRC la 2,70%. 

Comisionul de analiza dosar este in acest caz de 650 lei (cu reducerile mentionate anterior, in cazul creditelor Expresso). 
Cei care doresc sa obtina un credit imobiliar de la BRD pot completa o aplicatie online pe Conso.

Creditul Habitat se acorda, de asemenea, pe o perioada cuprinsa intre 10 si 30 de ani, iar pentru dobanzi variabile se merge pe algoritmul IRCC+3,11% (IRCC+2,8% daca se primesc veniturile in contul BRD). 

Aici exista si optiunea unei dobanzi fixe pana la scadenta, caz in care se va plati o dobanda de 5,89% (5,6% la primirea veniturilor in cont). 

Ca si la creditul La Casa Mea, avem si aici dobanzi fixe pe 8 ani (5,47% dobanda standard) sau 15 ani (5,79%), cu valori ceva mai mici pentru virearea veniturilor in cont (5,20%, respectiv 5,50%). Dupa acest interval se trece la IRCC+3,33% (IRCC+3% la virarea veniturilor in cont). 
 
De mentionat ca exista si o varianta a creditului Habitat cu documentatie simplificata, cu dobanda variabila-IRCC+5,1% (IRCC+4,6% la virarea veniturilor in cont). 

In sfarsit, creditul Noua Casa este cel mai avantajos imprumut ipotecar din oferta BRD, cu un algoritm de calcul al dobanzii IRCC+2% si fara comisioane de analiza, administrare lunara credit si rambursare anticipata. 

Se plateste doar comisionul de gestiune datorat FNGCIMM (0,3% calculat la valoarea garantiei) si comisionul perceput in vederea obtinerii promisiunii de garantare din partea FNGCIMM (0,15% din valoarea promisiunii de creditare). In sarcina debitorului va reveni si achitarea comisionului de evaluare a proprietatii (450 lei apartament, 550 lei casa, 400 lei teren)

Cei care doresc sa achizitioneze un credit Noua Casa de la BRD, pot sa completeze cateva date intr-un formular pe Conso care ajunge instant la banca, urmand ca aceasta sa-i contacteze ulterior.

Conso te ajuta sa verifici instant criteriile minime impuse de banci la acordarea de imprumuturi , cu ajutorul mecanismului de eligibilitate. Acesta iti permite sa compari doar ofertele pentru care esti eligibil din punct de vedere al varstei minime, venitului minim si vechimii minime in munca stabilite de catre finantatori.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus