top banner

Economisire-creditare:De ce primesc extras de cont la un contract reziliat?

18 Aprilie 2010 | Autor: Oana Folcic

Conform prevederilor Conditiilor Generale ale Contractelor de Economisire-Creditare ale BCR Banca pentru Locuinte S.A., ce reglementeaza raportul contractual dintre clienti si BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), aceasta din urma se obliga, ca la sfarsitul fiecarui an calendaristic sa stabileasca situatia soldului final al conturilor clientilor si sa genereze in primele doua luni ale anului un extras de cont anual pentru anul precedent.
 
Prin urmare, pentru toate contractele de economisire-creditare valide, respectiv nereziliate la data de 31 decembrie, banca genereaza si trimite un extras de cont.
 
In aceasta categorie intra si contractele care se afla in curs de reziliere (reziliere standard) la data de 31 decembrie,  avand in vedere ca pana la restituirea soldului economisit, derularea contractelor continua fara nicio modificare, BCR BpL acordand dobanda pentru aceasta perioada. Timpul de asteptare pana la restituirea soldului economisit, in cazul rezilierilor standard este de 3 luni de la receptionarea de catre BCR BpL a cererii de reziliere.
 
De exemplu, daca data de semnare a unei cereri de reziliere este de 18.11.2009 iar clientul a solicitat reziliere tip standard, soldul se va restitui clientului si contul acestuia se va inchide dupa 3 luni de la data receptionarii de catre BCR BpL a cererii/solicitarii de reziliere (reziliere standard) a clientului,  respectiv in luna februarie 2010. Prin urmare, intr-un astfel de caz la 31.12. contul a fost activ iar BCR BpL a generat extras de cont anual.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii