Economisire-creditare: Imprumutul obtinut trebuie garantat cu ipoteca?


Intrebare:

Vreau sa inchei un contract de economisire creditare iar la final banii sa ii folosesc pentru a cumpara o locuinta in provincie. Avand in vedere ca suma creditului nu este foarte mare, mai trebuie si ipoteca?

Hornean Camelia, Bucuresti

In cazul BCR Banca pentru Locuinte, pentru creditele a caror valoare depaseste 50.000 lei se solicita garantii ipotecare. Atentie insa, 50.000 lei reprezinta numai valoarea creditului propriu-zis acordat.

La momentul repartizarii contractului de economisire-creditare incheiat, clientului ii va fi pusa la dispozitie intreaga suma contractata – compusa din: suma economisita de catre client, dobanda acordata de banca, primele de stat si suma acordata ca si credit pentru domeniul locativ.

Prin urmare:

Creditul bauspar = Suma contractata initial – (Suma economisita+Dobanda+Prima de stat acumulata)
 
Numai in cazul in care valoarea care rezulta din aceasta diferenta este mai mare de 50.000 lei este necesara constituirea unei ipoteci. Daca va fi necesara ipoteca, aceasta poate fi chiar asupra imobilului care este achizitionat.

De asemenea, va recomandam calduros sa va adresati celei mai apropiate agentii / sucursale BCR, unde consilierii client va pot efectua calcule concrete, adaptate nevoii dumneavoastra, astfel incat sa gasiti cea mai buna solutie in ceea ce priveste suma contractata si durata contractului pentru achizitionarea unui apartament, asa cum va doriti!


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus