top banner

Prima de la stat se acorda si pentru sumele economiste in anii anteriori?

06 Ianuarie 2010 | Autor: Cora Dolinski -Director Juridic

Subliniem inca o data faptul ca suma contractata este compusa din: suma economisita de catre client de-a lungul timpului, dobanda acordata de banca, primele de stat si suma ce poate fi acordata (daca clientul va dori) ca si credit pentru domeniul locativ.
Prima de stat se acorda in cadrul perioadei de economisire, pentru depunerile efectuate in decursul fiecarui an calendaristic, in baza unui contract de economisire-creditare pentru domeniul locativ. Prima de stat nu are legatura directa cu suma contractata, ci cu sumele economisite anual, doarece procentul de 25% (dar maximum 250 euro) se aplica la economiile anuale ale clientului.
Sumele economisite in acest fel de catre client se acumuleaza in contul acestuia (impreuna cu dobanda acordata de catre banca si prima / primele de stat aferente), si numai in cazul exceptional in care clientul respectiv nu ar dori credit si ar continua economisirea, depasind nivelul sumei contractate, ar fi necesara o majorare a sumei contractate pentru ca depunerile efectuate peste acest nivel sa beneficieze in continuare de prima de stat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii