Cum justific destinatia locativa la contractele de economisire-creditare?


Intrebare:

Cum trebuie sa justificam suma economisita/creditata ca o vom folosi in scopul renovarii/achizitionarii unei locuinte? Un dosar cu facturi si chitante sunt suficiente pentru a justifica renovarea unei locuinte? In cat timp se prezinta dosarul de la intrarea in posesia banillor?

Vlad Simona, Bucuresti

Documentele necesare pentru certificarea utilizarii sumei contractate, respectiv atat a sumei  economisite cat si a creditului pentru domeniul locativ acordat, numai pentru activitati din domeniul locativ, conform Normei metodologice 10/07/2009 emisa de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, pot fi:

-          facturi si/ sau bonuri fiscale,

-          antecontract de vanzare-cumparare, contract de vanzare-cumparare,

-          si/ sau alte documente prin care se face dovada procurarii legale a materialelor si/sau efectuarii lucrarilor in domeniul locativ.

Documentele justificative trebuie sa fie emise pe numele debitorului/clientului.

Documentele justificative trebuie sa fie depuse de client la unitatea BCR care a intermediat acordarea creditului in termen de maxim 6 luni de la data tragerii creditului (de la data intrarii in posesie a banilor), insotite de o adresa completata si semnata de client care sa cuprinda urmatoarele informatii necesare identificarii dosarului de credit:

  • numele, prenumele
  • CNP solicitant credit
  • valoarea creditului
  • numarul contului de credit.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Inapoi sus