Cum justific destinatia locativa la contractele de economisire-creditare?


Intrebare:

Cum trebuie sa justificam suma economisita/creditata ca o vom folosi in scopul renovarii/achizitionarii unei locuinte? Un dosar cu facturi si chitante sunt suficiente pentru a justifica renovarea unei locuinte? In cat timp se prezinta dosarul de la intrarea in posesia banillor?

Vlad Simona, Bucuresti

Documentele necesare pentru certificarea utilizarii sumei contractate, respectiv atat a sumei  economisite cat si a creditului pentru domeniul locativ acordat, numai pentru activitati din domeniul locativ, conform Normei metodologice 10/07/2009 emisa de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, pot fi:

-          facturi si/ sau bonuri fiscale,

-          antecontract de vanzare-cumparare, contract de vanzare-cumparare,

-          si/ sau alte documente prin care se face dovada procurarii legale a materialelor si/sau efectuarii lucrarilor in domeniul locativ.

Documentele justificative trebuie sa fie emise pe numele debitorului/clientului.

Documentele justificative trebuie sa fie depuse de client la unitatea BCR care a intermediat acordarea creditului in termen de maxim 6 luni de la data tragerii creditului (de la data intrarii in posesie a banilor), insotite de o adresa completata si semnata de client care sa cuprinda urmatoarele informatii necesare identificarii dosarului de credit:

  • numele, prenumele
  • CNP solicitant credit
  • valoarea creditului
  • numarul contului de credit.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Inapoi sus