BCR Locuinte: In ce conditii se poate obtine imprumutul in scop locativ?


Intrebare:

Am un contract de economisire-creditare incheiat in data de 14.05.2009 (BCR banca pentru locuinte). As dori un imprumut pentru modernizarea locuintei.Stiu ca dobanda este de 5-6 % pe an pe toata perioada creditului. Intrebarea mea este cand si in ce conditii pot obtine imprumutul, perioada de rambursare, de ce suma pot sa beneficia?

Tamas Maria, Ploiasti

Creditul pentru nevoi locative (bauspar) se poate solicita dupa indeplinirea conditiilor de repartizare, conform Conditiilor Generale ale Contractelor de economisire-creditare ale BCR Banca pentru Locuinte S.A. (CGC), Cap. 4, respectiv:

o    minim 18 luni de la data incheierii contractului de economisire-creditare,

o    sold minim economisit, conform tipului de contract de economisire-creditare incheiat (50% pentru Economii Plus, 55% pentru Locuinta imediat, 60% pentru Locuinta Plus – din valoarea sumei contractate)

o    cifra minima de evaluare.

La momentul corespunzator, BCR Banca pentru Locuinte informeaza in scris clientii privind indeplinirea conditiilor de repartizare si posibilitatea solicitarii creditului.

Perioada de rambursare depinde de tipul de contract de economisire-creditare incheiat: 60 de luni pt Locuinta Imediat si Locuinta Plus si 88 luni pt Economii Plus (conform Anexei la CGC)

Pentru creditul bauspar, valoarea maxima a creditului ce poate fi solicitat la data de repartizare (in urma analizei dosarului de credit) reprezinta diferenta dintre suma contractata si suma efectiv economisita la data de repartizare.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Inapoi sus