top banner

Pagina 5 - Credite Rapide: Articole, știri și sfaturi financiare

Unde apelam cand avem nevoie de bani urgent?

Unde apelam cand avem nevoie de bani urgent?

Care ar fi acea situatie in care nevoia banilor nu mai suporta amanare? Atunci cand este nevoie de bani, nu maine, nu peste alte cateva zile, ci ACUM. O factura restanta, repararea unui obiect indispensabil sau inlocuirea lui, o vizita urgenta la stomatolog, sau plata unui avans.

28 Sep 2020 | Credite Rapide

(P) Afla ce este contul IBAN si unde il gasesti!

Codul IBAN “International Bank Account Number” a fost conceput pentru a face platile interbancare mult mai eficiente si pentru a diminua in totalitate erorile care pot aparea in urma efectuarii lor.

29 Iun 2018 | Credite Rapide

(P) Te-ai hotarat sa faci un imprumut? Atunci ai nevoie de informatiile de mai jos.

Atunci cand soliciti un credit, institutia financiara va face niste verificari la Biroul de Credit pentru a afla scorul tau FICO si sa vada cat de bun platnic esti. Pentru ei aceste informatii au cumva titlu decisiv in acordarea imprumutului pe care l-ai solicitat.

31 Mai 2018 | Credite Rapide

Regulamentul care stabileste restrictii de creditare IFN-urilor a fost aprobat

Regulamentul propus de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prin care institutia incearca sa descurajeze IFN-urile sa acorde credite cu DAE foarte mare, a fost aprobat de conducerea bancii. Prin acesta se stabileste o dobanda maxima peste care, daca se trece, societatile finantatoare vor fi obligate sa asigure un capital suplimentar.

15 Sep 2017 | Credite Rapide

Castiga cu adevarat consumatorii din schimbarea regulilor BNR pentru IFN-uri?

Intr-o perioada in care mai multe banci au fost acuzate de oficialii Finantelor ca au fentat bugetul statului, BNR lanseaza in dezbatere publica un proiect de regulament care, teoretic, vine in sprijinul consumatorilor prin descurajarea creditelor cu costuri mari. Castiga insa, cu adevarat, consumatorii de pe urma acestei propuneri?

18 Aug 2017 | Credite Rapide

Patronatul Creditului IFN: Limitarea DAE va afecta consumatorii si institutiile

Limitarile propuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in ceea ce priveste DAE la creditele acordate de IFN-uri vor avea efecte negative atat pentru consumatori cat si pentru institutiile in cauza. O parte din IFN-uri se vor inchide, iar unii dintre clienti vor deveni neeligibili pentru un imprumut, estimeaza Patronatul Creditului IFN.

17 Aug 2017 | Credite Rapide

BNR descurajeaza creditele cu DAE foarte mare

Banca Nationala a Romaniei (BNR) incearca sa descurajeze IFN-urile sa acorde credite cu DAE foarte mare, stabilind prin intermediul unui regulament, o limita de cost maxima peste care, daca se trece, societatile finantatoare vor fi obligate sa asigure un capital suplimentar. Regulamentul va intra in vigoare la data de 1 octombrie 2017.

10 Aug 2017 | Credite Rapide

Control ANPC: 37 din 40 de IFN-uri, gasite cu nereguli in contractele de credit

In urma unui control desfasurat de ANPC in perioada mai-iunie 2017 la sediul a 40 de IFN-uri, Protectia Consumatorului a gasit nereguli la nivelul contractelor de credit la 37 dintre acestea. Au fost acordate 62 de avertismente si 22 de amenzi contraventionale in valoare totala de 337.000 lei.

07 Iul 2017 | Credite Rapide

ANPC gaseste nereguli la IFN-uri, Patronatul promite sa ia masuri

In urma unor controale tematice desfasurate de ANPC la sediul unor IFN-uri, autoritatea atrage atentia ca aproximativ 75% dintre acestea nu se comporta transparent in relatia cu consumatorii. Avertismentele au luat locul amenzilor in cele mai multe cazuri, au precizat reprezentantii Protectiei Consumatorilor.

16 Iun 2017 | Credite Rapide

(P) Avantajele si dezavantajele Creditului Pana la Salariu®!

Astazi vom vorbi despre Creditul Pana la Salariu® de la Viva Credit®. Este o chestie relativ noua la noi in tara, dar care poate fi foarte utila cand ai nevoie urgenta de bani imprumut.

11 Mai 2017 | Credite Rapide
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc

Compară