Articol sponsorizat

De ce este important sa rambursam la timp un imprumut pe termen scurt

Decizia solicitarii unui imprumut, trebuie mereu luata in urma unei analize. Orice persoana care ia decizia de a se imprumuta, trebuie sa-si puna mai intai niste intrebari cu raspunsuri clare.

1. De cati bani am nevoie?
2. Pe ce perioada iau imprumutul?
3. Pot rambursa imprumutul la data scadenta?
4. Ce se intampla daca nu pot rambursa imprumutul la data scadenta?

Aceste intrebari sunt un inceput responsabil pentru orice solicitant de credit. Decizia trebuie sa fie una constienta si asumata, pentru ca doar asa se pot evita situatiile neplacute.
 
Suma imprumutata trebuie sa fie cea  de care chiar avem nevoie, desi institutia financiara ne poate imprumuta mai multi bani. 

Exemplu: Aveti nevoie de 1000 lei, insa puteti imprumuta 1500? Ramaneti la suma necesara. 

Orice suma imprumutata, trebuie rambursata. Acesta ar trebui sa fie primul gand care trece prin mintea oricarei persoane inainte de a solicita un imprumut. 

Imprumuturile pe termen scurt nu sunt unele foarte ieftine. Da, ele sunt de un real folos intr-o situatie urgenta pentru ca se acorda foarte rapid fara clasica birocratie. Nu au insa o doband foarte mica. Tocmai de aceea acest tip de credit trebuie rambursat la timp. Pentru ca la dobanda apoi se vor mai adauga si penalitatile. Nici ele nu sunt mici.

Daca la data scadenta dintr-un motiv sau altul nu se poate rambursa imprumutul, este foarte important ca institutia financiara sa fie anuntata. Cu siguranta se vor cauta si gasi solutii in aceste situatii. 

Un imprumut pe termen scurt se poate rambursa si anticipat. Creditul Viva de la Viva Credit poate fi rambursat mai devreme fara comisioane. Ba mai mult, persoana care face acest lucru constata ca plateste mai putin la data scadenta. Pentru ca la Viva Credit platesti pentru cat timp folosesti banii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite rapide


10 situatii in care putem apela la un credit rapid
10 situatii in care putem apela la un credit rapid

Ni se intampla deseori sa avem planuri pe care sub o forma sau alta nu le ducem la bun sfarsit. Motivele sunt diverse. Asta pentru ca mereu vom gasi lucruri mai importante de facut si nu ne vom concentra pe ceea ce noua ne face bine cu adevarat.

14 Ianuarie 2021 | Articol sponsorizat

Cum ne revenim financiar dupa sarbatori
Cum ne revenim financiar dupa sarbatori

Indiscutabil noul an incepe cu un buget spre 0 lei sau chiar pe minus. Si asta pentru ca decembrie este o luna a cheltuielilor. Cheltuieli pentru vacante, pentru calatorii si pentru cadouri pe care le oferim celor dragi. Cheltuieli pentru masa de Craciun, dar si pentru cea de Revelion.

6 Ianuarie 2021 | Articol sponsorizat

Ce este un credit IFN?
Ce este un credit IFN?

Creditul IFN este un imprumut oferit de o Institutie Financiara Nebancara. Acest tip de imprumut poate inseamna o suma nu prea mare de bani, care trebuie rambursata intr-o perioada relativ scurta.

11 Decembrie 2020 | Articol sponsorizat

Decembrie = Cheltuieli responsabile
Decembrie = Cheltuieli responsabile

Decembrie este indiscutabil cea mai scumpa luna a anului. Incepand cu Mos Nicolae, continuand cu Craciunul si incheind anul intr-o nota optimista cu Revelionul.

27 Noiembrie 2020 | Articol sponsorizat

Mai multe articole

GHIDURI


Credite rapide

Creditele rapide pana la salariu, sunt imprumuturi de valori mici, care se acorda pe perioade scurte de timp. Procedura de obtinere este rapida insa costurile sunt mult mai mari decat la creditele bancare. Cand trebuie apelat la creditele rapide, care este procedura de acordare, perioada de rambursare sau alternative in Ghidul Credite rapide.

Inapoi sus