(P) Te-ai hotarat sa faci un imprumut? Atunci ai nevoie de informatiile de mai jos.

Atunci cand soliciti un imprumut, institutia financiara va face niste verificari la Biroul de Credit pentru a afla scorul tau FICO si sa vada cat de bun platnic esti. Pentru ei aceste informatii au cumva titlu decisiv in acordarea imprumutului pe care l-ai solicitat.

Scorul FICO are o valoare cuprinsa intre 300, care inseamna foarte slab si 850, care inseamna foarte bun. In general, bancile sau IFN-urile acorda credit unei persoane cu un scor FICO de minim 550. Acesta arata probabilitatea ca o persoana sa isi plateasca, in viitor, ratele la timp.

Cum poti avea un istoric bun? Foarte simplu. In primul rand, trebuie sa fii un om responsabil si informat. Iar atunci cand detii niste informatii, actionezi in cunostinta de cauza.

Trebuie sa stii ca cu cat scorul FICO este mai mare, cu atat cresc sansele obtinerii unui credit sau de a avea conditii mai bune ale imprumutului, cum ar fi o suma mai mare sau o rata mai mica. La toate astea se adauga si istoricul tau, adica creditele in derulare si tipurile de credit.

Acest scor se calculeaza in functie de acesti factori la care se mai adauga si: tipurile de credit utilizate, precum si numarul de interogari in Biroul de Credit din ultima perioada. Acesta din urma are o influenta foarte mare, daca nu chiar decisiva, in luarea deciziei creditorului. De exemplu, cu cat numarul de interogari din ultima perioada in Biroul de Credit este mai mare, cu atat scorul FICO va scadea si implicit se vor diminua sansele de a obtine creditul solicitat.

Pe de alta parte, scorul este un factor flexibil. Adica poate creste sau scadea in timp. Oricine isi poate imbunatati scorul FICO sau poate evita scaderea lui printr-o buna gestionare a banilor.

Da, totul depinde de tine.

Ca o concluzie: imprumuta si ramburseaza la timp!Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite rapide


De ce alegem sa cheltuim in loc sa economisim?
De ce alegem sa cheltuim in loc sa economisim?

Pastele e mai mult o sarbatoare spirituala, nicidecum de lauda cu ce avem pe masa, ce cadouri am oferit sau primit. Din pacate, la noi aceasta sarbatoare inseamna 2 lucruri: curatenie si goana dupa cumparaturi.

29 Aprilie 2021 | Articol sponsorizat

Cat de util este un Credit rapid si cand apelam la el
Cat de util este un Credit rapid si cand apelam la el

Un credit rapid inseamna, de regula, acei bani de care ai nevoie pana la salariu. Adica o suma de bani nu foarte mare, usor de obtinut si care trebuie rambursata intr-un timp scurt.

21 Aprilie 2021 | Articol sponsorizat

Ce trebuie sa stim despre imprumutul pe termen scurt
Ce trebuie sa stim despre imprumutul pe termen scurt

Atunci cand luam decizia de a face un imprumut trebuie sa analizam foarte bine daca aceasta este una corecta.

26 Martie 2021 | Articol sponsorizat

Online e mai sigur!
Online e mai sigur!

Perioada in care ne aflam a schimbat mult obiceiurile oamenilor. Din grija pentru ei insisi sau pentru altii, acestia au devenit mult mai atenti la ce fac, unde merg sau cu cine se intalnesc.

15 Martie 2021 | Articol sponsorizat

Mai multe articole

GHIDURI


Credite rapide

Creditele rapide pana la salariu, sunt imprumuturi de valori mici, care se acorda pe perioade scurte de timp. Procedura de obtinere este rapida insa costurile sunt mult mai mari decat la creditele bancare. Cand trebuie apelat la creditele rapide, care este procedura de acordare, perioada de rambursare sau alternative in Ghidul Credite rapide.

Inapoi sus