(P) Afla ce este contul IBAN si unde il gasesti!

Codul IBAN “International Bank Account Number” a fost conceput pentru a face platile interbancare mult mai eficiente si pentru a diminua in totalitate erorile care pot aparea in urma efectuarii lor.

Bancile genereaza pentru fiecare cont bancar care permite plati si incasari un cont IBAN. Acesta este format din 24 de caractere (in tara noastra), care presupun:

    - primele 2 caractere reprezinta tara de origine a clientului unde are deschis contul (RO)
    - 2 cifre care reprezinta numarul de control
    - 4 caractere care indica banca la care este deschis contul
    - 16 cifre care reprezinta codul clientului

Dupa cum observati, codul IBAN cuprinde date de identificare ale clientului. Tocmai din acest motiv toate operatiunile efectuate sunt rapide si fara erori, adica sigure.

Cum obtineti codul IBAN?

Verificati extrasul de cont pe care-l puteti primi la banca. Acolo se afla toate aceste detalii, alaturi de numele dvs. Scopul principal pentru introducerea acestui cod, este evitarea erorilor aparute in procesul platilor interbancare

Chiar daca faceti o plata in tara sau in afara ei, codul IBAN este suficient pentru identificarea contului beneficiarului.

Asa ca, spor la plati sigure si aveti grija sa introduceti codul IBAN corect.


Articolul v-a fost prezentat de Viva Credit.


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite rapide


Ce facem atunci cand avem nevoie de bani pana la salariu?
Ce facem atunci cand avem nevoie de bani pana la salariu?

Este simplu, cautam sa ne imprumutam. Primele persoane la care am apela ar fi cele mai apropiate: familie, prieteni. Nefiind sume mari, presupunem ca ar putea sa ne ajute cu niste bani pe care sa-i restituim intr-un timp relativ scurt.

2 Martie 2021 | Articol sponsorizat

Linia de Credit de la Viva Credit
Linia de Credit de la Viva Credit

Cum ar fi sa ai acasa un plic cu bani pe care il tii intr-un sertar? Bani la care apelezi doar in anumite situatii: o amenda, o factura prea mare, un weekend la munte, un botez, o masina noua de spalat pentru ca cea veche a cedat.

16 Februarie 2021 | Articol sponsorizat

Cat de important este fondul de urgenta?
Cat de important este fondul de urgenta?

Fondul de urgenta este absolut necesar in orice casa. Asa zisii bani de zile negre sunt extrem de utili intr-o situatie de criza.

27 Ianuarie 2021 | Articol sponsorizat

10 situatii in care putem apela la un credit rapid
10 situatii in care putem apela la un credit rapid

Ni se intampla deseori sa avem planuri pe care sub o forma sau alta nu le ducem la bun sfarsit. Motivele sunt diverse. Asta pentru ca mereu vom gasi lucruri mai importante de facut si nu ne vom concentra pe ceea ce noua ne face bine cu adevarat.

14 Ianuarie 2021 | Articol sponsorizat

Mai multe articole

GHIDURI


Credite rapide

Creditele rapide pana la salariu, sunt imprumuturi de valori mici, care se acorda pe perioade scurte de timp. Procedura de obtinere este rapida insa costurile sunt mult mai mari decat la creditele bancare. Cand trebuie apelat la creditele rapide, care este procedura de acordare, perioada de rambursare sau alternative in Ghidul Credite rapide.

Inapoi sus