top banner

Pagina 10 - Credite nevoi personale: Articole, știri și sfaturi financiare

Cardul de credit pierde teren in favoarea creditului de consum

Cardul de credit pierde teren de la an la an in fata creditului de consum. Romanii folosesc tot mai rar aceasta forma de plata pentru cumparaturile de mica valoare, iar pentru cele mai substantiale apeleaza la credite, reiese din raportul Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania.

24 Aug 2016 | Credite nevoi personale

Se inmultesc restantierii la creditele de consum

Romania este fruntasa in Europa la crestere economica, analistii sustin ca aceasta crestere este peste potential, deci ca economia ar fi supraturata, iar salariile avanseaza in ritm demn de perioada de boom. Cu toate acestea, numarul restantierilor la banci si IFN-uri creste de la luna la luna si atinge noi maxime istorice.

09 Aug 2016 | Credite nevoi personale

Bancile isi dezavantajeaza clientii proprii in favoarea celor noi

Dobanzile tot mai reduse din piata ar putea tenta tot mai multi clienti cu credite in derulare sa le refinanteze, avand in vedere ca majoritatea bancilor au astfel de produse in portofoliu. Din analiza acestor oferte reiese ca bancile ofera conditii mai bune de refinantare pentru clientii atrasi de la alte banci decat propriilor clienti.

19 Iul 2016 | Credite nevoi personale

Restantierii, intre acuzatii de rea-vointa si venituri insuficiente

Numarul restantierilor la banci continua sa creasca de la luna la luna. In timp ce analistii economici pun aceasta evolutie pe seama initiativelor legislative care, in opinia lor, incurajeaza debitorii sa nu isi mai plateasca ratele, datele de la Statistica arata ca o treime dintre romani nu pot face fata cheltuielilor cu veniturile realizate.

12 Iul 2016 | Credite nevoi personale

Brexit-ul scumpeste creditele in lei

Persoanele cu credite in lei intra in noul trimestru cu dobanzi mai mari decat trimestrul trecut. Dobanzile la imprumuturile in moneda nationala sunt raportate la indicele ROBOR (media dobanzilor pe piata bancara) mentionat in contract, iar acesta a crescut chiar pe finalul trimestrului. Comparativ cu anul trecut, insa, dobanzile sunt in scadere.

01 Iul 2016 | Credite nevoi personale

Creditul de consum revine, cu tot cu capcane

Creditele de nevoi personale sunt din nou pe val. Ecranele televizoarelor si panourile stradale sunt inundate de reclame, iar modalitatile de promovare sunt aceleasi ca in trecutul acum blamat atat de banci, cat si de clienti. Sunt scoase in evidenta doar aspectele pozitive, si trecute cu vederea sau ascunse cu grija costurile esentiale.

30 Iun 2016 | Credite nevoi personale

Cum isi cheltuiesc europenii banii in vacanta de vara

79% dintre europeni si canadieni vor cheltui mai multi bani cu vacanta de vara decat anul trecut.

14 Iun 2016 | Credite nevoi personale

ING lanseaza creditul 'fast food' in locul creditului cu buletinul

Creditul cu buletinul a murit! Insa bancile se grabesc sa il reinvie, desi declarativ l-au renegat. Acestea au intrat in febra lansarii urmasilor acelor forme de creditare considerate a fi iresponsabile. Insa formele de promovare sunt aceleasi: rapiditate, documente limitate si suma cat mai mare, iar costurile si riscurile sunt complet neglijate.

16 Mai 2016 | Credite nevoi personale

BNR schimba modul de calcul pentru gradul de indatorare

Bancile vor fi obligate ca, la calcularea gradului de indatorare pentru un client, sa scada din venitul disponibil inclusiv taxele, impozitele si asigurarile care cad in sarcina acestuia. Pana acum, institutiile de credit puteau tine cont doar de cheltuielile de subzistenta si de ratele la alte credite.

12 Mai 2016 | Credite nevoi personale

Creditarea iresponsabila da semne de revenire

Criza de incredere dintre banci si clienti, care s-a accentuat si mai mult in ultimul an, s-a produs in principal din cauza creditarii iresponsabile din perioada de boom economic. Din pacate, in ultima perioada incep sa apara din nou semne de reaparitie a vechilor metehne.

10 Mai 2016 | Credite nevoi personale
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară