Opinii clienti OTP Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

OTP Bank - Credit nevoi personale

17 August 2018

Intre OTP si camatari nu e nicio diferenta, nici de atitudine, nici de transparenta, nici de dobanzi si incep sa cred ca nici de studii. Am un credit de nevoi personale la care au modificat unilateral dobanda in sensul cresterii in conditiile in care ROBOR si EUROBOR scadeau vertiginos ( 2010-2012). La orice solicitare raspunsul lor e :"daca nu va convine dati-ne in judecata". Mi-au pus comisioane suplimentare de N ori desi acest fapt este interzis prin contract. Au refuzat sa aplice celebra ordonanta 50 (abia dupa plangeri la OPC au acceptat sa respecte legea). Cum eu incasez veniturile neregulat, platesc uneori la 2 luni. In acest interval sunt sunata de peste 20 de ori pe zi, inclusiv la 1-2 noaptea, probabil de roboti, pentru a fi intrebata:" cand achiti?" Fara buna ziua si la per-tu !!! Am deja peste 200 de numere in black-list pentru ca apeleaza la call-center pentru hartuire. Au un comportament de oligofreni nesimtiti pentru ca au o umbrela si o paturica calda de la BNR.

Adelina Macoviciuc (Iasi, Iasi)

OTP Bank - Prima casa

06 Ianuarie 2018

Buna seara, Va rog daca este posibil, sa ma ajutati cu cateva informatii. A obtinut cineva creditul pentru Prima Casa de la OTP BANK? As dori sa stiu daca este o banca serioasa. Am citit acel articol in care se spune ca OTP a fost implicata intr-un proces: "Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a castigat un nou proces colectiv pe clauze abuzive deschis impotriva OTP Bank. Decizia este definitiva si vizeaza contractele de credit ipotecar incheiate inainte de 2010. Autoritatea a castigat primul astfel de proces impotriva bancii in vara anului 2015. Prin decizia definitiva emisa in urma cu cateva zile, Cutea de Apel Bucuresti a hotarat sa elimine din toate contractele mentionate clauzele care acordau dreptul bancii sa modifice rata dobanzii in functie de politica proprie, ca si nivelul taxelor si comisioanelor, fara acceptul clientului. De asemenea, este eliminata si prevederea potrivit careia nerespectarea de catre client a “oricarei obligatii” asumate prin contract da dreptul bancii sa declare scadent anticipat intregul credit si sa ia orice masura pentru recuperarea pagubei. Procesul fiind unul colectiv, sentinta are efecte erga omnes, adica trebuie aplicata tuturor dosarelor de credit similare cu cel reclamat."

Gabriela Andra (Moreni, Dambovita)

OTP Bank - Depozit la termen

09 Iulie 2017

Am lichidat un depozit la termen in euro si fiind foarte grabita am numarat banii fara insa sa verific fiecare bancnota, fapt care m-a costat deoarece ulterior acasa am constatat ca mi-au strecurat ca "din greseala" doua bancnote rupte si lipite. Am revenit dupa trei zile la banca (nu am putut mai repede din motive de sanatate) si am semnalat aceasta neregula, mai intai casierei, apoi directoarei sucursalei OTP Militari. Ambele au refuzat categoric sa-mi rezolve problema pe motiv ca trebuia sa verific la incasarea banilor. Sunt de acord cu acest lucru dar oare faptul ca au strecurat bani rupti si lipiti este in regula? Modul in care a decurs discutia a fost lipsit de orice disponibilitate din partea lor de a rezolva situatia.

GEORGETA ANGELA TARTAVULEA (Bucuresti, Bucuresti)

OTP Bank - Card de debit

03 Februarie 2017

anterior cardului otp am avut unul de la Milenium.Milenium Bank a fost preluata de OTP bank,care si a insusit din contul meu 380 de lei.Acum mi se inchide telefonul cand sun la relatii clienti iar atunci cand in sfarsit reusesc sa vorbesc cu cineva mi se spune ca vor analiza situatia

luiza ghita (Bucuresti, Bucuresti)

OTP Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

20 Decembrie 2016

O experienta umilitoare! Dobanda prezentata initial s-a marit ulterior cu 0,3pp, pe motive ce puteau fi combatute prin documente, care insa nu au fost acceptate sau solicitate. Marirea dobanzii nu a fost anuntata, a fost pur si simplu notata in "aprobare". Aici se poate ca doamna din sucursala sa nu fi verificat documentele primite de la "aprobari" si sa nu fi avut habar, insa raspunsurile evazive si nedocumentate nu au justificare. Dupa ce am insistat aprox 2 saptamani sa refaca evaluarea, ni s-a spus ca nu se poate si putem sa mergem inainte sau sa renuntam. La capitolul instruirea personalului, intrebarile cu privire la proceduri, mod de lucru, clauze contractuale au primit raspunsuri fara consistenta, ce au venit dupa zile de asteptare, "de la juridic". In ziua programata pentru semnare, ajunsi mai devreme in locatie, suntem intampinati cu ridicare din umeri, ni se spune ca nu putem semna ca nu sunt documentele pregatite, vina fiind a noastra: "de ce am solicitat modificari sau am pus intrebari pe contract?". Am fost nevoiti sa ii intoarcem din drum pe notar si vanzator, sa amanam semnarea cu 2 zile, sa inghitim conditile prezentate si sa nu mai punem intrebari!

Larisa Pirvulescu (Bucuresti, Bucuresti)

OTP Bank - Depozit la termen

12 Iunie 2016

Acum 2 saptamani am fost la o agentie OTP Bank pentru a intreba ce conditii au la depozitele la o luna in gbp si usd ( lucrez cu agentia respectiva de cativa ani - de cand era Millenium ). Mi s-a spus ca pentru depozitele cu scadenta la o luna in gbp si usd am comision de retragere zero in ziua scadentei, acest lucru mi l-a spus chiar directoarea de agentie .In zilele urmatoare am depus in cont usd , peste cateva zile am venit si cu gbp -ul . In momentul in care am fost inrebat pe ce perioada doresc sa fac depozitul la gbp am raspuns ca vreau sa il fac tot pe o luna ( cum am facut la usd ) pentru a nu plati comision de retragere la scadenta , angajata banci mi-a spus ca ei au depozite cu scadenta zero la retragere doar la 3 luni., am zis ok .. si am sunat directoarea de agentie..mi-a spus ca imi ofera la lire un depozit la 2 luni cu comision zero la retragere in ziua scadentei. In cursul zilei am intrat pe situl OTP , pentru a ma clarifica si acolo spune clar depozitele cu termen mai mic de o luna au comision de retragere , doar de la 2 luni nu au comision de retragere... A doua zi m-am prezentat la agentie pentru a face din nou un depozit in lire pe 2 luni , dar surpriza acel depozit pe 2 luni nu exista ....„..exista doar la o luna si 3 luni.. depozitul la usd constituit de mine la 3 luni , l-am facut la 2 luni ( desi initial a fost la o luna , apoi la 3 luni ...) Am discutat cu reprezentanti banci si am transferat imediat lirele la alta banca , pentru aces serviciu banca m-a taxat cu 0,2% din valoarea depozitului in loc de 0,5%.. am pierdut aproximativ 70 de lire... Nu am vrut sa transfer si dolari din cont pentru a nu mai pierde alti bani pe comisioane , eu nu castig in cateva luni cat am platit comisioane pentru OTP . O asa situatie eu nu am mai intalnit si nu vad de ce trebuie ca eu sa suport toate aceste comisioane ...

Ionut Gabriel (Campulung, Arges)

Inapoi sus