Pagina 4 - Valute - Articole, stiri si sfaturi financiare

Pagina 4 din 135


Noi ingrijorari pentru debitorii in franci

Debitorii cu credite in franci elventieni au noi motive de ingrijorare. Cursul francului fata de leu creste, din nou, semnificativ, depasind pragul de 4,2 lei/franc, nivel care nu a mai fost atins din vara anului trecut. In ultima perioada, francul a fluctuat usor in jurul valorii de 4,1 lei, insa vineri BNR a afisat o cotatie de 4,2041 lei/franc.

11 Noiembrie 2016 | Valute

Euro incheie saptamana peste 4,5 lei

Leul continua sa se deprecieze in fata principalelor valute si incheie saptamana la un curs peste 4,5 lei/euro.Deprecierea leului a fost chiar mai abrupta in raport cu dolarul american, dar si fata de franc moneda nationala s-a depreciat consistent in aceasta saptamana.

14 Octombrie 2016 | Valute

Piata valutara iese din letargie

Piata valutara din Romania s-a animat zilele acestea, pe fondul tensiunilor externe generate, pe de o parte, de declaratiile cu privire la momentul declansarii Brexit-ului, si pe de alta parte de zvonurile cu privire la programul de achizitii de obligatiuni al BCE. In acest context, leul s-a depreciat semnificativ in raport cu principalele valute.

7 Octombrie 2016 | Valute

BCE a prezentat publicului noua bancnota de 50 de euro
BCE a prezentat publicului noua bancnota de 50 de euro

Banca Centrala Europeana (BCE) a prezentat publicului caracteristicile noii bancnote de 50 de euro din seria "Europa", care va fi introdusa in circulatie in data de 4 aprilie 2017. Potrivit unui comunicat de presa al institutiei europene, lansarea noilor insemne monetare reprezinta un nou pas catre cresterea sigurantei bancnotelor euro.

6 Iulie 2016 | Valute

Leul incheie saptamana in scadere

Moneda nationala incheie o saptamana nefasta dupa o perioada mai lunga de relativa stabilitate in fata principalelor valute. Cursul leului in raport cu euro a depasit, din nou, pragul de 4,5 lei, iar cotatia fata de dolar a revenit peste 4 lei, pentru prima data de la jumatatea lunii martie incoace.

20 Mai 2016 | Valute

Dolarul, doborat de decizia Fed

Dolarul american a scazut puternic joi, atat pe pietele internationale cat si la Bucuresti, in urma deciziei Rezervei Federale Americane de a pastra nemodificata dobanda de politica monetara in sedinta de miercuri, in ciuda semnalelor de majorare transmise la finalul anului trecut.

17 Martie 2016 | Valute

Saptamana favorabila pentru leu in fata euro

Leul incheie a doua saptamana consecutiva de apreciere in fata monedei unice europene, chiar daca vineri a mai pierdut ceva din castig. In schimb, in raport cu dolarul american, moneda nationala a pierdut teren pana la un curs care a depasit, din nou, nivelul de 4 lei, iar comparativ cu francul elvetian a evoluat in crestere.

19 Februarie 2016 | Valute

BNR mentine atat dobanda cat si nivelul rezervelor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu a produs surprize in sedinta de vineri si a decis sa mentina atat rata dobanzii de politica monetara la 1,75% pe an cat si ratele rezervelor minime obligatorii la 8% la lei si la 12% la valuta. In schimb, leul a adus surpriza saptamanii, apreciindu-se semnificativ, in special in fata dolarului.

5 Februarie 2016 | Valute

Conversia creditelor da frisoane bancilor din Polonia

Conversia creditelor din franci elvetieni in zloti da frisoane si bancilor de pe piata poloneza. Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a prezentat recent un proiect de act normativ destinat sa ii ajute pe cei care au credite ipotecare in franci, iar costul sa fie suportat de banci. Acestea din urma ameninta, insa, cu o criza bancara.

20 Ianuarie 2016 | Valute

Scandalul emisiilor la Renault zguduie bursele lumii

Pietele financiare nu reusesc sa se redreseze dupa inceputul de an dominat de scaderile puternice pe fondul problemelor din China. Un nou scandal a generat pierderi puternice investitorilor, respectiv intrarea grupului Renault in scandalul emisiilor. La Bucuresti, Bursa se resimte, iar leul ramane slab in raport cu principalele valute.

15 Ianuarie 2016 | Valute

Inapoi sus