top banner

Pagina 4 - Valute: Articole, știri și sfaturi financiare

Dolarul incheie saptamana peste 4,26 lei

Leul incheie o saptamana dificila pe piata valutara, in special fata dolarului. Moneda americana a atins un nou maxim istoric in raport cu leul, dupa precedentul consemnat cu doar cateva sedinte in urma, si a incheiat saptamana peste 4,26 lei/dolar. Evolutia este cauzata de situatia din plan international.

25 Noi 2016 | Valute

Dolarul, la un nou maxim istoric fata de leu

Piata valutara din Romania pare sa nu mai fie la fel de linistita cum ne obisnuise. De cateva saptamani, cotatiile principalelor valute fata de leul romanesc au inceput sa urce si, aproape pe nesimtite, dolarul american a depasit un nou maxim istoric in raport cu moneda romaneasca.

16 Noi 2016 | Valute

Noi ingrijorari pentru debitorii in franci

Debitorii cu credite in franci elventieni au noi motive de ingrijorare. Cursul francului fata de leu creste, din nou, semnificativ, depasind pragul de 4,2 lei/franc, nivel care nu a mai fost atins din vara anului trecut. In ultima perioada, francul a fluctuat usor in jurul valorii de 4,1 lei, insa vineri BNR a afisat o cotatie de 4,2041 lei/franc.

11 Noi 2016 | Valute

Euro incheie saptamana peste 4,5 lei

Leul continua sa se deprecieze in fata principalelor valute si incheie saptamana la un curs peste 4,5 lei/euro.Deprecierea leului a fost chiar mai abrupta in raport cu dolarul american, dar si fata de franc moneda nationala s-a depreciat consistent in aceasta saptamana.

14 Oct 2016 | Valute

Piata valutara iese din letargie

Piata valutara din Romania s-a animat zilele acestea, pe fondul tensiunilor externe generate, pe de o parte, de declaratiile cu privire la momentul declansarii Brexit-ului, si pe de alta parte de zvonurile cu privire la programul de achizitii de obligatiuni al BCE. In acest context, leul s-a depreciat semnificativ in raport cu principalele valute.

07 Oct 2016 | Valute
BCE a prezentat publicului noua bancnota de 50 de euro

BCE a prezentat publicului noua bancnota de 50 de euro

Banca Centrala Europeana (BCE) a prezentat publicului caracteristicile noii bancnote de 50 de euro din seria "Europa", care va fi introdusa in circulatie in data de 4 aprilie 2017. Potrivit unui comunicat de presa al institutiei europene, lansarea noilor insemne monetare reprezinta un nou pas catre cresterea sigurantei bancnotelor euro.

06 Iul 2016 | Valute

Leul incheie saptamana in scadere

Moneda nationala incheie o saptamana nefasta dupa o perioada mai lunga de relativa stabilitate in fata principalelor valute. Cursul leului in raport cu euro a depasit, din nou, pragul de 4,5 lei, iar cotatia fata de dolar a revenit peste 4 lei, pentru prima data de la jumatatea lunii martie incoace.

20 Mai 2016 | Valute

Dolarul, doborat de decizia Fed

Dolarul american a scazut puternic joi, atat pe pietele internationale cat si la Bucuresti, in urma deciziei Rezervei Federale Americane de a pastra nemodificata dobanda de politica monetara in sedinta de miercuri, in ciuda semnalelor de majorare transmise la finalul anului trecut.

17 Mar 2016 | Valute

Saptamana favorabila pentru leu in fata euro

Leul incheie a doua saptamana consecutiva de apreciere in fata monedei unice europene, chiar daca vineri a mai pierdut ceva din castig. In schimb, in raport cu dolarul american, moneda nationala a pierdut teren pana la un curs care a depasit, din nou, nivelul de 4 lei, iar comparativ cu francul elvetian a evoluat in crestere.

19 Feb 2016 | Valute

BNR mentine atat dobanda cat si nivelul rezervelor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu a produs surprize in sedinta de vineri si a decis sa mentina atat rata dobanzii de politica monetara la 1,75% pe an cat si ratele rezervelor minime obligatorii la 8% la lei si la 12% la valuta. In schimb, leul a adus surpriza saptamanii, apreciindu-se semnificativ, in special in fata dolarului.

05 Feb 2016 | Valute
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară